МЕНЮ
КОШНИЦА

Специализирани семена на Високодобивна люцерна Джеа с мощно облистване и висока сухоустойчивост представена от Севън Сийдс

Специализирани семена на Високодобивна люцерна Джеа
Специализирани семена на Високодобивна люцерна Джеа с мощно облистване и висока сухоустойчивост представена от Севън Сийдс
24.75 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: GSF0130

Опции

Купи

Нуждаете ли се от бързорастяща виосокодобивна люцерна за производство на фураж, която се отглежда лесно, осигурява богати добиви и има много добра устойчивост на промени в климатичните температури и болести? Представяме ви семена на люцерна високодобивна Джеа (Геа, Gea). Семената са с италиански произход. Предимствата на люцерната Джеа са многообразни. За начало, семената са капсулирани и обработени с полезни гъби, като Ризобиум и Микориза, за да се подсили издръжливостта на растението.

Капсулирането се прави с цел постигане на страхотна защита на семената от изменения в температурите на средата, механично увреждане, заболявания и други. Защитната капсула има още едно действие – осигурява подхранване на семената дори в по-неблагоприятни условия – суша и бедни на хранителни вещества почви. 

Кои са основните предимства на високодобивната люцерна Джеа свързани с отглеждането на тревните площи засети със сортовите семена?

Този сорт люцерна се отличава с бърз растеж, непретенциозност откъм качество на почвите и минимални грижи за поддръжка, като напояване и подхранване. Люцерна Джея високодобивна вирее успешно в условията в нашата страна. Семената са подходящи за засяване на площи за фураж във всички краища на България и дори на по-висока надморска височина.

Кои са най-големите предимства на люцерна високодобивна Джея свързани с качеството на произведения фураж?

Реколтата от люцерната с висок добив Джеа е подходяща за фураж с високо съдържание на смилаеми протеини. Комбинацията от листна маса и стъбла на люцерна ще ви осигури фураж с високи хранителни качества, подходящ за храна на почти всички стопански животни. Люцерните високодобивни от сорт Джеа се използват за отглеждане на птици, като кокошки, патици и гъски, както и овце и кози, крави, волове и биволи, магарета и коне, зайци и други. 

Площите засети с високодобивен сорт люцерна Джеа се поддържат лесно и евтино. Коситбата се извършва когато тревата достигне височина около 15 – 20 см в периода на бутонизация. Желателно е коситбата да се проведе преди периода на цъфтеж, защото тогава люцерната е най-богата на полезни вещества. Люцерна Джеа се коси многократно, тъй като тревните площи имат много добра регенерация и бързо ще израснат за последваща реколта.

Сеитба на семената

Сортовите семена на Люцерна Джеа се засяват през пролетта или есента. Сеитбата се извършва, като семената се разпръскват върху почвата и се покриват с около 2 см слой почва. Провежда се и валиране на площите за по-добър контакт на семената с пръстта. Най-подходящото време за сеитба е при температура на почвата над 5С градуса, оптималната температура е 15 – 25С градуса. Времето за покълване на семената е около 14 дни. Сеитбената норма на люцерна Джеа за 1 декар е в диапазона 2.4 – 4 кг. При нас ще откриете разфасовки от 1 кг, 10 кг и 25 кг, с които лесно ще планирате най-ефективното засяване на избраните площи за производство на фураж.

Отглеждането на Люцерна Джеа високодобивна не е трудно и изисква сравнително малко време. В първите седмици след сеитба трябва да осигурите редовно поливане на площите до израстване на здрави растения. 
Откъм светлина, най-подходящите терени за Люцерна Джеа са тези с много слънчеви часове. Люцерната ще расте още по-бързо и мощно ако приложите подходяща схема за подхранване на растенията. Най-подходящи са торовете с NPK бавно освобождаване

Сорт Джеа има много добра сухо- и студоустойчивост. 

  • Норма за сеитба: Семена на високодобивна люцерна Джеа (Gea, Геа) за 1 декар ще са нужни от 2,4 до 4 килограма, както селдва 10 кг (2,5 - 4 дка), 25 кг (6,25 - 10 дка)
  • Почвени условия: Най-добри резултати дава при дълбока и плодородна почва.
  • Характеристики на листата: Растението е с отлична облистеност, от където идва и високодобивността на сорта.
  • Период на сеитба: От края на март до юни и септември-ноември.
  • Дълбочина на сеитба: Въпреки, че семето на високодобивната люцерна Джеа е капсулирано е добре семената да са покрити с поне 2 см слой почва.

Съдържание:

100% семена на люцерна Джеа в оригинална италианска опаковка

Разфасовки: качествени семена на люцерна високодобивна Джеа може да поръчате в разфасовки 1 кг, 10 кг, 25 кг

Забележка: Безплатна доставка за поръчки над 50 кг.

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостВисока

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив