МЕНЮ
КОШНИЦА

Специален райграс за подсяване и сгъстяване на тревни площи Rigenerazione

Специален райграс за подсяване и сгъстяване на тревни площи Rigenerazione
Специален райграс за подсяване и сгъстяване на тревни площи Rigenerazione
19.95 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: F011502

Опции

Купи

Дори най-добре поддържаният тревен килим има нужда от сгъстяване и обновяване на различни части особено през пролетния и летния сезон. Оголените места в затревените терени развалят естетическия вид на тревните килими. За щастие, производителите на семена за различни треви са се погрижили за този проблем чрез създаването на специализирани Тревни смески за възстановяване. В Севън Сийдс и Semenata.bg ви препоръчваме особено качествен и ефективен продукт, с който много бързо ще решите проблемите по сгъстяване и възстановяване на затревените терени - специален райграс за подсяване и сгъстяване на тревни площи Rigenerazione. 

Райграсът Rigenerazione за подсяване и сгъстяване на тревни килими е продукт на една от най-реномираните компании в сферата на производство на качествени семена, Franchi. 

Продукта се състои от специална селекция райграси, които се отличават с бърз растеж и бързо сгъстяване. Сред качествата на този тип смеси е и фината структура на листата и красивият зелен цвят на растенията. Те се съчетават успешно с голямо разнообразие от други видове райграси и тревни смески, благодарение на което успешно се използват да възстановяване на вече съществуващи тревни настилки без да създават открояващи се петна и без да водят до нарушаване на вида на чимовете. 

Отличния декоративен ефект на райграс за подсяване Rigenerazione го прави много подходящ и за изграждане на нови тревни килими.

Специалният райграс за сгъстяване и подсяване Rigenerazione може да се засява на слънчеви места. Понасят и леко засенчване, но трябва да се предвиди нуждата от светлина от поне 5 часа на ден, за да се постигне желания ефект от добре развити растения. 

За какви обекти се препоръчва използването на Rigenerazione - райграс за сгъстяване и подсяване на тревни площи?

Сортовете растения, които образуват този микс имат средна устойчивост на утъпкване. Това ги прави подходящи за затревяване и подсяване на места изложени на лек пешеходен трафик. Специалните райграси не са подходящи за затревяване на площи предназначени за спорт или интензивно натоварване, като стадиони, голф игрища, тенис кортове или спортни площадки. 

Засяване на семената

Изискванията откъм структура и качества на почвата съветват да засеете семената върху плодородни почви с отличен дренаж. Растенията се развиват добре и върху по-тежки почви. 

Засяването на семената на райграса за възстановяване и подсяване трябва да се предвиди за месеците с положителни, но не високи температури. Пролетта и есента са най-подходящите сезони за възстановяване на тревните терени с тази качествена смес от семена. Количеството семена, които се използват за засяване на площите зависи от поставените цели. Ако идеята е да се постигне сгъстяване на съществуващата тревна настилка, сеитбената норма е 10 – 15 грама за 1 кв. м. 

При засяване на тази бързорастяща тревна смеска за подсяване върху оголени участъци, сеитбената норма е 25 грама на 1 кв. м. Желателно е преди сеитбата мястото да се почисти от плевели и камъни, изсъхнала стара трева, мъхове и др. Следващата стъпка е внимателно разораване с градинско гребло и разпръскване на семената. Площите се покриват със слой пръст с дебелина около 1 см и се валират. Покълват за около 4 – 12 дни при оптимална влажност и климатични температури около 15 С градуса. 

Сортовете треви в специалния райграс за подсяване и сгъстяване на тревни килими са бързорастящи и се нуждаят от редовно поливане, за да се развиват пълноценно. Подхранването също играе важна роля в успешното възстановяване на тревния килим. Използвайте качествени торове за райграс с дълготрайно действие. 

Коситбата се извършва веднъж седмично. 

Тревна смес Rigenerazione за възстановяване и подсяване е студоустойчива и запазва зеленината си и през зимата. При подходящи условия ще постигнете желания ефект от красив сгъстен тревен килим след около 1 – 3 месеца.

  • Норма за сеитба: При регенерация на тревни площи с напълно оголени петна използвайте норма 25 гр. за кв.м (1 кг за 40 кв.м). За сгъстяване на по-рехави участъци може да използвате норма 10 – 15 гр. за кв.м (1 кг за 50 – 100 кв.м).
  • Разфасовка: Райграс за подсяване и сгъстяване на тревна площ Rigenerazione се предлага в разфасовки 1 кг и 5 кг

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце, Слънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостНиска

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив