МЕНЮ
КОШНИЦА

Бързорастяща тревна смеска за подсяване Рапид (Rapid) представена от Севън Сийдс

Бързорастяща тревна смеска за подсяване Рапид (Rapid) представена от Севън Сийдс
Бързорастяща тревна смеска за подсяване Рапид (Rapid) представена от Севън Сийдс
97.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: GSE0010

Опции

Купи

Важна част от поддръжката на красиви тревни площи със свежи и гъсти чимове е възстановяването на оголените площи с нова растителност. Предизвикателствата пред изпълняване на тази задача са няколко. Сортовете треви, които се използват за подсяване трябва да се съчетават добре със съществуващите тревни смеси. За да се постигне бързото възстановяване на гъстата тревна покривка трябва да се използват бързорастящи сортове. Към предизвикателствата при решаване на този проблем ще добавим и възможността да се използват смеси за подсяване на различни терени – по-слънчеви и по-сенчести. 

Ние от Semenata bg и Севън Сийдс с радост ви представяме отлично решение за бързо и ефективно възстановяване на тревни площи – професионална бързорастяща тревна смеска за подсяване Rapid от известния бранд Landscaper Pro. 
Бързорастящите тревни смески за подсяване Рапид съдържат комбинация от няколко сорта житни треви с красиви елегантни листа и висока устойчивост. Професионалните семена са обвити в специална патентована обвивка от биоразградим материал, който поема допълнително влага от средата и ускорява темпа на покълване. 

Подходящи условия за засяване на тревна смеска бързорастяща за подсяване Рапид

Смески тревни за подсяване Rapid се развиват ефективно както на слънчеви, така и на сенчести терени. Отличават се с мощна кълняемост и бърз растеж. С други думи – с тревни смески Rapid за подсяване ще постигнете бързо възстановяване на нарушената тревна покривка. 

Съществуват много причини, които могат да предизвикат влошаване на качеството на засетите сортове треви, като преполиване, засушаване, неравномерно засяване, увреждане от вредители и болести, механично увреждане, климатични аномалии, домашни животни и други. 

Бързорастяща тревна смеска Rapid за подсяване е създадена специално за възстановяване на несъвършенствата по тревния килим или за сгъстяване на рехава тревна площ.
Външният вид на растенията позволява лесното им съчетаване с повечето популярни сортове райграс. При осигурени подходящи условия, засяването на семената на бързорастящата смеска тревна Rapid ще възстанови перфектният вид, гъстота и мекота на тревната покривка. 

Тревните сортове, които са включени в райграса за подсяване Rapid се развиват най-добре върху песъчливи почви, богати на хранителни вещества. Подхранването с подходящи торове за стимулиране на растежа също играят важна роля във възстановяване на тревния килим. 

Прилага се тор за нов райграс в началото и специализирани торове за тревни площи по схема. 

Засяването на семената се извършва при нужда. Желателно е температурата на средата да е над 5 С градуса, а оптималните температури са в диапазона 15 – 25 С градуса. Пролетта – до началото на лятото и есента до края на Октомври са най-подходящите периоди за сеитба. Семената на тревни смеси Rapid покълват много бързо – за около 4 – 10 дни. 
Засяването се извършва на дълбочина около 1 см. Новозасадените площи се валират. 

Професионалната бързорастяща тревна смеска за подсяване Rapid се отглежда успешно с редовно поливане. Почвата трябва да се поддържа влажна, но не подгизнала. Това е особено важно през първите седмици в периода на покълване на семената и израстване на младите растения.

Сортовете, включени в Rapid смеската за подсяване са студоустойчиви и вечнозелени. Виреят прекрасно при нашите климатични условия и се използват широко за възстановяване на тревни площи в различни обекти. 

Тревна смеска бързорастяща за подсяване Rapid имат средна устойчивост на утъпкване. Предназначени са предимно за декоративни градини, кътове, алеи и т. н., които са подложени на минимален трафик. Rapid не се използват за възстановяване на тревни чимове на спортни площадки, стадиони, игрища и т. н. 

Тревни смески за подсяване с бърз растеж Rapid се използват върху терени за земеукрепване като превенция срещу свлачища и ерозия на почвата в съчетание с пластмасови паркинг елементи, поради бързото израстване и сгъстяване.

  • Норма за сеитба: 1 кг бързорастяща тревна смеска е достатъчен за затревяване на 30-35 квадратни метра.
  • Разфасовка: 5 кг

Съдържание:

Пасищен райграс (Lolium perenne) – 75%
Червена власатка (Festuca rubra rubra) – 15 %
Ливадна метлица (Poa pratensis hybrid) – 10 % (Smart Start)

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив