МЕНЮ
КОШНИЦА

Пъпеши Хибрид 15 смена от Флориян с отличен вкус и висок добив

Семена на пъпеши Хибрид 15 - български сорт ароматен с балансиран вкус - Пъпеши семена с отлична цена: 2.00 лв.
Пъпеши Хибрид 15 смена от Флориян с отличен вкус и висок добив

Опции

Купи

Пъпеш Хибрид 15 F1 представен от Флориян е сортът, който ще ви изуми с комбинацията от качество на плодовете и изобилие на реколтата. Ароматните плодове имат отлична сладост и сочност и се ценят както за консумация в сурово състояние така и за преработка и приготвянето на сокове. Пъпеш Хибрид 15 F1 е български хибрид, който има завидна приспособимост към условията и резистентност на заболявания. Сортът е предназначен за ранна реколта. Голямата високодобивност на Хибрид 15 F1 го прави подходящ за полско отглеждане. Използва се и за оранжерийно производство в парници от израелски качествен полиетилен. Растенията са едногодишни.

Прилагат се два основни метода за засяването на семената на пъпеша. При редов тип се използва схемата 150 х 10 – 15 см. Сред популярните начини на засяване е и т.нар. гнездово. За целта се оформят гнезда по схема 150 х 50 – 60 см и във всяко гнездо се заравят по окоро 5 - 6 бр. сортови семена.

Кога е оптималния период за засяване на семената за ранна реколта?

Най-често пъпешите се засяват след 15 април до средата на май при стабилно задържане на положителни температури на времето. По-високите температури спомагат за по-бързото покълване на семената. Първите растения от пъпеш Хибрид 15 F1 могат да се покажат скоро след засяване – до около 7 дни.

Растенията, които произлизат от семената на този български хибриден сорт пъпеши са мощни, гъсти и устойчиви. Най-добрите условия за развитието им и плододаването включват топло време с температури от 28-30°C градуса, много слънце и редовно поливане. Подхранването със специализирани торове също помага за великолепните резултати. Вегетационния период на Хибрид 15 F1 пъпеши е около 80 - 85 дни при подходящи условия. Сортът е високодобивен и реколтата може да достигне до 3 тона от декар.

Плодовете на пъпеша Хибрид 15 F1 са едри, елипсовидни и ароматни. На големина достигат около 1.5-2 кг. Цветът на пъпешите е светло жълто към кремав. Плодовете имат тънка кора и оранжева месеста вътрешност с перфектна сочност, сладост, аромат и крехкост. Пъпешите се топят в устата. Растенията имат добра резистентност на заболявания като брашнеста мана.

Освен вкусни, пъпешите са много полезни за консумация. Съдържат разнообразие от витамини, минерали и други вещества, като фибри. Пъпешите осигуряват големи количества витамини С, А и В, както и жизненоважни минерали, като калий, селен, желязо, магнезий и други.

Най-предпочитаните начини за консумация на пъпешите е в свежо състояние. Често се добавят към уникално вкусни плодови салати, защото се комбинират много добре и с други съставки и продукти. Атрактивният им вид и апетитен цвят ги правят подходящи и за украса на специалитети и десерти. Естествената сладост на пъпешите и тяхната гладкост и лекота за преработка им отрежда челно място сред плодовете използвани за фрешове и пюрета. Плодовете са страхотни за приготвянето на освежаващи напитки, като лимонади и коктейли. 

В замразена форма пъпешът се добавя към сладоледи и мелби, приготвя се на сорбе и т.н. Плодовете съдържат голямо количество фибри. Консумирането им подобрява храносмилането и перисталтиката и спомага за контролиране на нивата на лошия холестерол. Благодарение на калият в пъпешите, редовното похапване на плодовете или пиенето на сокове помага за понижаване на кръвното налягане и подобрява работата на сърцето и сърдечно - съдовата система.

В 1 грам сортови семена на пъпеш Хибрид 15 F1 ще откриете около 30-35 бр. пъпешови семена. 

За да засадите пъпеш Хибрид 15 F1 ще са ви нужни 300 - 400 гр на декар.

Норма за сеитба: От 300 до 400 грама семена на декар.

Реколта: Около 3 тона от декар.

Период на сеитба: През април, май.

Вегетация: От 80 до 85 дена.

Разфасовка: 1 гр. (около 30 - 35 бр. семена на пъпеши Хибрид 15), 50 гр. (около 1500 - 1750 бр.)

Семена
Кога се засяваАприл, Май
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив