МЕНЮ
КОШНИЦА

Декоративна тревна смеска за сянка Омбра представена от Севън Сийдс

Декоративна тревна смеска за сянка Омбра представена от Севън Сийдс
Декоративна тревна смеска за сянка Омбра представена от Севън Сийдс
23.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: GSF0068

Опции

Купи

Засяването и отглеждането на видове треви върху по-сенчести терени не е трудна задача сама по себе си. Предизвикателството, пред което се изправят озеленителите и всички, които търсят решение за площи на сянка е как да постигнат ефекта на гъст зелен тревен килим дори в условията на по-малко слънчеви часове. В нашия онлайн магазин, ние от Севън Сийдс се стараем да ви предложим решения за най-различни случаи с разнообразие от качествени декоративни тревни смески, които напълно ще отговорят на очакванията ви. 

Кои тревни смеси са подходящи за отглеждане на свеж гъст тревен килим от здрава зелена трева? Италианският производител Continental semences предлага един от най-атрактивните продукти в тази категория, а именно, семена на декоративна тревна смеска за сянка Ombra (Омбра). 

Специално селектираната комбинация от треви съдържа семена на 5 премиум сорта житни треви, които се характеризират с много добра устойчивост на неблагоприятни условия. 
Уникалното предимство на тези спортове е не само способността им да оцеляват на сянка, но и успяват да се развият пълноценно и да оформят гъст зелен килим от свежа здрава трева. 

За какви терени са подходящи семена за райграс за сянка Ombra?

Не се колебайте да засеете тревната декоративна смеска на различни терени, които не осигуряват дълги часове със слънчево греене. Райграсът е подходящ за озеленяване на паркове, градини в обществени сгради, болници, училища, резиденции, градини в частни къщи и вили и т.н. 

Омбра създава гъст изравнен килим с наситено зелен цвят и приятна мекота при допир. При подходящи условия и грижи, може да разчитате, че тревният килим създаден с Омбра ще запази красотата си и атрактивния си вид дори при случайно утъпкване. 

Какви са оптималните условия за отглеждане на декоративни тревни смески за сянка Омбра?

Както името подсказва, сортовете включени в този продукт са издръжливи и развиват потенциала си дори при засяване на сенчести терени. Трябва да се има предвид обаче, че тревите не могат да виреят на пълна сянка. Желателно е да изберете площи, които са изложени на частично слънце поне за около 4 – 5 часа дневно. Избягвайте засяването на семена на Омбра под гъсти дървета и около сгради, които напълно засенчват площите за затревяване. 

Редовното поливане е важен фактор за успех при отглеждане на Омбра. Насажденията се нуждаят от напояване и не понасят добре засушаване. Оптималните условия за отглеждане на райграс за сянка декоративен е да поддържате почвата непрекъснато влажна, но не прекомерно мокра. 

Поддържането на красивия тревен килим се получава чрез редовно косене. Обикновено се налага да извършвате коситба веднъж седмично. Първата коситба се извършва когато тревите достигнат височина около 7 см, а поддръжката на килима с косене се прави при достигане на тревните смеси до височина около 4 -5 см.

Декоративните тревни смески Омбра са студоустойчиви и запазват зеления си цвят дори през зимата. 

Засяването се извършва в периода Март – Юни ако целите по-ранно получаване на красив зелен килим или през Септември - Октомври за затревяване преди началото на студеното време. Най-подходящите температури за развитие на семената и младите растения е 15 – 25 С градуса. Не се препоръчва сеитба ако температурата на почвата е под 5 С градуса. 

  • Норма за сеитба: 1 килограм за 40 квадратни метра.
  • Разфасовка: 1 кг

Съдържание на райграса за сенчести места и сянка:

Червена власатка (Festuca rubra ‘FALLAX CASANOVA’) – 30%
Овча власатка (Festuca ovina ‘RIDU) – 20%
Обикновена полевица (Agrostis tenuis  ‘HIGHLAND’) – 10%
Обикновена ливадна метлица (Poa trivialis ‘DASAS’) - 30%
Червена власатка (Festuca rubra ‘TRICHOPHYLLA CINDERELLA’) – 10%

Тревни смески
За слънце или сянкаСянка
Устойчивост на утъпкванеНиска
СухоустойчивостНиска

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив