МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на жълта диня сорт Яносек (Janosik) - Франчи

Семена на жълта диня сорт Яносек (Janosik) - Франчи - Дини семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на жълта диня сорт Яносек (Janosik) - Франчи
5.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S000332

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2,5 гр. 
  • Норма за сеитба: От 150 до 300 грама семенца за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: На закрито в началото на февруари, директно от 15 до 30 април (след преминаване на опасността от падане на слани).
  • Период на разсаждане: До края на месец април.
  • Схема на отглеждане: На открити и закрити пространства, ранен сорт.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Плодовете са кръгли, с тънка зелена кора. Вътрешната част е оцветена в жълт цвят и е много сладка.

semenata.bg е онлайн магазинът, който в следващите редове ще представи поредното си попълнение от екзотични семенца. Предложението се изразява в семена на жълта диня сорт Яносек (Яносик). Характерно за дините е жълтият цвят на вътрешността им в узряло състояние, сладкия вкус също.

Сортът става популярен със средно-ранния си характер, предназначението му се изразява в отглеждането навън, на открити площи. Откритите места не са единственият вариант, бихте могли да гледате дините и в закрити пространства, покрити с найлон за оранжерии или тунели например.

Жълтите дини се оформят с кръгли форми, стават едри и имат тънка зелена кора.

Ако засявате семената на жълтата диня в закрити и топли места бихте могли да го направите от началото на студения все още февруари. Разсаждането на предварително подготвените разсади бихте могли да направите до края на топлия април.

Избирайки директният подход на засяване, семенцата засявайте през пролетния април. По-точен период – от 15- то число на месеца до края – 30 - то число.

Поставяйте семенцата в земята на дълбочина от 4 до 7 сантиметра в зависимост от едрината на семената и характера на почвата.

Редовете, направени за растенията оставяйте на 200 сантиметра един до следващ. Самите растения засявайте на 80 до 100 сантиметра едно от друго.

Нормата за сеитбена процедура, покриваща място от един декар е между от 150 до 300 грама семенца от жълтите дини Яносек (Janosik). Така зададена, нормата ще ви помогне да прецените какво количество семенца да приготвите за вашето избрано място за засяване.

На семената от жълта диня Яносек е нужна минимална температура 15-ина градуса, за стратиране на процеса на покълване. Като за всяка култура е желателно да се запознаете с технологията за култивиране и изискуемите температури за развитие на дините.

Сортът дини с жълт цвят се характеризира като светлолюбива култура. Така, че преценете мястото, където ще се оформят дините. Изберете такова, което се огрява по-продължително от Слънцето. Нуждаят се от умерено напояване и добре отцедливи почви.

Почвата изберете топла, рохкава, проветрива, плодородна също.

Както е известно състава на жълтите дини е изпълнен с множество витаминозни вещества, както при червената диня, плодовете са богати и на вода. Фолиевата киселина се съдържа също в техния химичен състав, заради, което също се препоръчва за консумация в летните дни, когато се намира значително по-лесно в супермаркетите, по пазарите и други.

Заради естествената си сладост, дините трябва да се консумират с повишено внимание от хора, които имат непоносимост към захар, диабет, инсулинова резистентност и всякакво друго заболяване, заради което се налага изключването на сладкия плод от менюто. 

Децата със сигурност ще се изненадат приятно от атрактивния плод - Жълта Диня.

Готовите, оформили се сладки жълтички дини ще ви зарадват през лятото, още в горещите юли, август (в зависимост от това, кога сте засяли семената).

Всеизвестен факт е, че дините – било то червени или жълти биват освежаващи през летните горещини. Идеята да съчетаете дини с различни цветове под формата на салата, включвайки и други свежи плодове е страхотна.

Изключително полезно и пречистващо действие имат соковете и фрешовете от диня. Насладете се на отличния вкус и атрактивен вид на жълтите дини Яносек!

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЖълт, Зелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеСухоустойчив вид, Умерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив