МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на фасул Капитано - жълт нисък сорт с високи добиви и приятен вкус

Семена на фасул Капитано - жълт нисък сорт с високи добиви и приятен вкус - Фасул (боб) семена с отлична цена: 3.50 лв.
Семена на фасул Капитано - жълт нисък сорт с високи добиви и приятен вкус
3.29 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL317

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Опаковка Опал зи - 40 гр. или 80 гр. сортови семена на фасул Капитано.
  • Норма за сеитба: От 8 до 10 килограма за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 15.04. – 15.05.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Дълбоки и структурни почви, мек климат, за ранно производство.
  • Вегетация: От 45 до 100 дена.
  • Характеристики на плода: Жълти шушулки, дължина – 14 до 16 сантиметра, добри вкусови качества.

Онлайн магазинът semenata.bg предоставя възможността на своите настоящи и бъдещи клиенти да добият в дома си жълт семена на фасул Капитано. Семето, което бихте могли да имате, е с доказано качество, както и всички семенца, които предлагаме в semenata.bg.

Културата е известна като едногодишна, от семейството на Бобови, сортът жълт фасул Капитано се гледа за добиване на жълти шушулки. Сорт Капитано е характеризиран като такъв за ранни добиви и е нискорастящ. Бобовите шушулки имат високо съдържане на хранителни вещества. Това произлиза от факта, че в себе си събират богат асортимент от минерални съставки. Витаминозните вещества също не са в излишък, а точно обратното. Част от витамините в тях са А/В/С, също и множество от белтъчините, полезни за нашият организъм.

Не на последно място, бобовите шушулки са известни с количествата фибри, антиоксидантни вещества също. Тази причина ги прави търсени и ползвани доста често в разни здравословни хранителни режими. Диетите също са място, където бихте могли да ползвате бобовите зеленчукови продукти.

Относно калориите, съставящи шушулковите растения, те са съизмерими с тези на месните продукти. Това прави плодчетата на сорт-Капитано често присъствие в менюто на вегетарианците и веганите.

За да гледате този сорт фасул, би следвало да ползвате дълбоко обработена, добре дренирана почва. Необходимо при нея в също състава, богат на полезни вещества. Не е препоръчителна глинестата почва, задържаща влажност, неподходяща е и киселинната почва.

Ако вашите земни повърхности все пак са по-бедни по състав, бихте могли да обогатите, наторявайки с подходящите торови смеси за целта. Изтощената земя не е добър вариант за развиването на бобовите шушулкови растения.

Ниския жълт фасул Капитано е култура, позната като топлолюбива, светлолюбива, влаголюбива също. Редовни поливания осигурете на растенията, най-вече по време на цъфтежа, при оформлението на шушулковите продукти.

Отглеждането се осъществява посредством направата на гнезда, редове или лентово.

Шушулковите растения оберете преди да е настъпило техническото узряване. Младите обрани шушулки се берат така, защото те са  по-крехка и свежа структура.

Знайте, че обирането се налага да се случва всеки ден или през два дена. Капитаното, както и повечето видове фасул, е високо продуктивна култура.

Самото често обиране се налага, за да успяват растенията да изхранват следващите си плодчета. Когато берете редовно, помагате това да се случи.

Симулирайки младите плодчета, ще получите богати добиви фасул.

Фасулът Капитано (нисък и жълт) бихте могли да ползвате в разнообразни варианти в готварството. Бихте могли да направите комбинация с други вкусни зеленчукови продукти. Не е изключен вариантът и за комбиниране с месни продукти.

Относно съхраняването на бобовите шушулки, бихте могли да консервирате в буркани за студените дни. Бихте могли и просто да замразите.

Семена
Кога се засяваАприл, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАвгуст, Септември
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив