МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Пипер люти камбички

Семена на Пипер люти камбички - Люти чушки семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена на Пипер люти камбички
1.79 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL153

Опции

Купи

Ред е на вкусните пиперки - семена на крехки люти камбички. Онлайн магазин Семената бг ще Ви ги представи с най-голямо удоволствие. Отново за любителите на пикантният вкус. Лютите камбички са високо ценен сорт както в България, така и в чужбина. Почти няма трапеза, на която да не присъстват малките симпатични люти и крехки камби. Привличащи погледа с атрактивен вид, наподобяващ пипера камба, но в умален вид.

Цветът е в началото жълт, все едно есенна украса, а в зрялост както и другите сортове стават червени. Доказано е, че лютата чушка съдържа два пъти повече витамин С от лимона, освен това похапването на лютичко усилва радостта от  живота, намалява стреса и топи излишните килограми.

И още лютите камбички помагат на организма за изхвърляне на токсините, активират кръвообращението, нормализира обмяната на веществата. Стимулира секрецията на жлъчен сок, активират жизнените сили на организма. Здравословните причини да похапваме този вид пиперки са безбройно много. Съвкупността от витамини ги прави подобряваща здравето добавка при всяко хапване.

Най-полезни лютите крехки камби са в суров вид. Но не изчезват от трапезата ни и през зимата в най-различни консервирани ястия. Леко запечени, под формата на туршии или изсушени, а защо не и замразени.

Пиперките Люта камбичка са дребноплодни. Стъблото стига до 40-50 см, обсипано с много листа и разклонения. Малките пиперки са разположени по стъблото, най-вече по разклоненията. Жълтият до оранжев цвят преди зрялост няма как да не бъде забелязан. Високо добивен средно ранен и късен сорт.

При засаждане не забравяйте да отделите тези люти чушлета от другите сортове пипер защото в противен случай всички видове в градината ще имат леко пикантен вкус.

Семенцата се посяват през март април, при желание за по ранна беритба може предварително да изрътите семето. Готовият разсад може да се изнесе след заякване през месец май. Чушлетата люти камбички са подходящи и за късна реколта, като се засаждат директно през май. Плодовете се прибират от юни чак до октомври ноември. Похапвайте този зеленчук непрекъснато и ще се учудите от безбройните полезни качества. Консумирайте във всякакъв вид, по ваш избор и вкус.

Разфасовки – 2 гр., 50 гр.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив