МЕНЮ
КОШНИЦА

Торфени шайби за вкореняване и засяване на семена (ф4 см, 25 бр. в опаковка) представени от Севън Сийдс

Торфени шайби за вкореняване и засяване на семена (ф4 см, 25 бр. в опаковка) представени от Севън Сийдс
Торфени шайби за вкореняване и засяване на семена (ф4 см, 25 бр. в опаковка) представени от Севън Сийдс
17.49 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FOIV062

Опции

Купи

Торфени шайби за вкореняване и засяване на семена са страхотни помощници в градината, които бързо ще се превърнат в един от най-любимите ви продукти. Шайбите за вкореняване торфени се ценят високо както от професионалистите, така и от начинаещите в отглеждане на растения и култури благодарение на улеснението, което те създават при засяване на семена и началните фази в отглеждане на разсад. 

В „Севън Сийдс“ ООД ви предлагаме 100% биоразградими торфени шайби за засяване на семена и вкореняване на резници с диаметър 4 см, като в една опаковка се съдържат 25 броя диска. 

Торфените шайби за вкоренване са 100% натурален продукт и са напълно биоразградими. Произведени са от дехидратиран торф, който набъбва и увеличава многократно обема си, когато поеме влага. Торфът имат способността да задържа влагата дълго време, което спомага за осигуряване на оптимални условия за покълване и растеж на семената и резниците.

Как се използват този модел торфени шайби за вкореняване и сеене на семе? 

Шайбичките са плоски с рехава структура и отвор в средата, в който лесно може да се постави семе или семена в зависимост от особеностите на растеж на отглежданите култури или резник. Шайбите се поставят на пододящо мястото, в което ще се отглеждат културите. Те са изключително подходящи за стартиране на разсад от семена на домати, пипер, краставици и др. 

Подредете шайбите торфени за вкореняване на слънчево и топло място, защитено от елементите на природата. Следващата стъпка е добавяне на семената или резниците в отвора и обилно поливане. Торфените шайби мигновено започват да набъбват и увеличават многократно обема и теглото си. 

Влажната торфена среда обгръща семената и стимулира покълването и растежа. Шайбите осигуряват пълен запас от хранителни вещества за вкореняване на младите растения. Рехавата структура на торфа осигурява добра вентилация и намалява риска от загниване на корените. Растящите корени лесно се развиват в торфа, което допринася за отглеждане на здрав разсад и потенциално създава условия за добив на богата реколта.

Сред най-големите предимства на използването на торфени шайби е възможността да се засадят директно в земята или в работни саксии за разсад. На практика няма нужда растенията да се отделят от шайбите, тъй като те са биоразградими, разсадът се засажда на мястото за отглеждане като шайбата се заравя директно в пръстта. В процеса на разграждане на торфа се освобождават допълнително хранителни вещества, които обогатяват почвата. 

Торфените шабички за вкореняване са подходящи за засяване на семена от всякакви растения -  цветя, зеленчуци, подправки, билки, екзотични растения и др. 

Използват се широко в оранжерии и парници при производство на разсади от зеленчуци. Те са страхотен продукт за екологични производства, в които се прилагат само органични продукти. 

Торфени шайби могат да се използват за вкореняване на реници от различни растения, като за целта може да приложите и специалния вкоренител за резници.

Торфените шайби за вкореняване и засяване на семена по никакъв начин не замърсяват природата, а тъкмо обратното. Те подобряват състава и качествата й. Благодарение на 100% естественият произход шайбите не създават отпадъци в природата. 

Важно предимство на торфени за вкореняване шайби е лесното им съхранение. Благодарение на компактната форма и лекота, те могат да се съхраняват дори в малки пространства. Поради особеностите на торфа, трябва да се избира място за съхранение, което не е изложено на влага или намокряне. 

Работата с торфените шайби е по-лесна и бърза в сравнение с използване на стандартен универсален субстрат за разсади.

Дисковете са готови за употреба без нужда от смесване на различни субстрати или разпределяне в саксии. Всичко, което трябва да направите е да поставите семената или резниците и да полеете шайбите. 

Дисковете от торф са изключително подходящи за начинаещи градинари за отглеждане на голямо разнообразие от семена. 

Торфените шайби за вкореняване са продукт, който си заслужава да имате в наличност особено, когато искате бързо за засеете семена и да им осигурите най-добрия старт за развитие.

Разфасовка - 1 опаковка съдържа 25 бр. торфени шайби за вкореняване 

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив