МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на чери домати червено

Семена на чери домати червено - Домати семена с отлична цена: 1.90 лв.
Семена на чери домати червено

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (125 - 175 бр. семена на чери домати червено има в една опаковка)
  • Норма за сеитба: За ранен добив – от 25 до 30 грама за декар, за късен – 30 до 40 грама на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранно засяване – 20 януари до 25 февруари, средно – март месец, късно – 25 април до 10 май.
  • Период на разсаждане: Началото на април.
  • Схема на отглеждане: 80-120/35-40 см. Колово, в оранжерии или парник, както и на открито.
  • Вегетация: 120 - 125 дни.
  • Характеристики на плода: Червеното чери образува дребни плодчета с тегло около 14 - 18 гр. средно. Кръгли, апетитно червени, гладки, много на брой плодчета. Изключително приятен сладък вкус с лека приятна киселост, която придва освежаващо настроение. Червеното чери притежава и много апетитен аромат на истински домат.

Онлайн магазин semenata.bg представя сортови семена на дребни и симпатични червени чери домати. Tози сорт черита са известни с това, че дават висок добив от много на брой симпатични доматчета, които са изключително вкусни.

Чери доматите са вкусни, сочни и сладки.

Червените черита стават кръглички, наситено червенички и многобройни. Сами се досещате, че са предпочитани най-вече заради симпатичния си изглед в хотелиерството, ресторантьорството и кулинарията. Дребните червени доматки са идеални и за собствената Ви домашна градина, засети дори и само с декоративна цел. Те ще разкрасят цветовете на площта, в която сте ги поставили.

Семето на червени чери домати може да сеете за ранното им производство през месеците януари и февруари, за средното – през месец март – от началото на месеца до края, а за късен добив през април и май.

Разсаждането става след края на месец март и началото на месец април. Това е ориентир за времето, когато сланите вече са преминали и няма опасност за младите насаждения.

При разсаждането слагайте разсадите на дистанция от 80 до 120 сантиметра от ред до ред, а между младите покълнали доматени семена – от 35 до 45 сантиметра. Така осигурявате обхват на развитие за доматите. Периодът на вегетация на германските черита е доста голям – от 120 до 125 дни.

При ранното им засяване ще се радвате на симпатичните и екстравагантни доматки още през месеците май и юни, при средната им сеитба – от юли до август, а при посяване по-късно – от септември месец до октомври.

Сладките и многобройни чери домати са изключително популярни сред професионалните готвачи. Приготвянето на изискани ястия, благодарение на черитата в червен цвят, е лесно и приятно.

Украсата от доматките е неминуемо запленяваща, имайки в предвид, че след като им се порадвате, може да ги хапнете и да се насладите на приятният им вкус.

Черитата се хапват пресни на салата, освен този най-разпространен начин за консумация обаче, те спокойно могат да се консервират или изсушат в сушилня за домати.

Можем да кажем, че основни любители и потребители на страхотните доматки са децата. Те обожават малките доматчета и се възхищават на наситения им цвят и богат освежаващ вкус. За да спечелите всяко едно дете, може да му наберете една китка от червено чери и да я сложите в купа. Това е достатъчно. А още по-добър вариант е да му дадете само да го направи.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив