МЕНЮ
КОШНИЦА

Универсална смеска тревна Джоли (Jolly) за слънчеви и сухи терени

Универсална смеска тревна Джоли (Jolly) за слънчеви и сухи терени
Универсална смеска тревна Джоли (Jolly) за слънчеви и сухи терени
19.95 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SF11506

Опции

Купи

Един от най-сигурните начини да изберете качествени семена за затревяване на площи разположени на пряко слънце е да се доверите на експертите в бранша. Представяме ви универсална Тревна смеска Джоли (Jolly), известен продукт на водещата компания в производство и селекция на семена и растения, Franchi. 

Основните предимства на Тревните универсални смески Джоли е отличната устойчивост на силно слънце и суша. Тук е мястото да споменем, че въпреки, че растенията издържат на засушаване, не бива да се допуска дълготрайно изсъхване на почвата.

Универсална смеска тревна Джоли е формирана от няколко различна сорта житни треви. Качествата и нуждите на растенията са много сходни, което спомага за образуването на красив гъст и изравнен зелен килим. 
Най-подходящите места за затревяване с Тревни смески универсални Джоли са слънчевите терени. Житните сортове включени в смесите се развиват много добре на припечни площи и не прегарят. Растенията са многогодишни и запазват зеленината си не само по време на горещите летни месеци, но и през зимата. Тревна универсална смеска Джоли може да се отглежда и върху места с частична сянка, но трябва да получава поне 6 часа пряка слънчева светлина, за да се постигне желания гъст тревен килим. 

Засяването и поддържането на тревните площи следва стандартните препоръки за отглеждане на популярни сортове райграс

Най-подходящите терени за затревяване с универсални Тревни смески Джоли са тези с песъчливи, добре дренирани почви. Растенията имат отлична издръжливост на високи и ниски температури. Издръжливостта на газене на тревните настилки е средна. Подходящи са за затревяване на места с малко газене (за домашни цели), не се препоръчва да се използват за изграждане на тревни килими за спортни цели. 

Сеитба на семена на унивверсална смеска тревна Джоли

Препоръчва се засяването на семената да се извършва когато температурите на въздуха са умерени, т. т. около 15 – 25 С градуса. Не затревявайте ако температурите са по-ниски от 5 градуса. Късната сеитба през лятото също не е желателна, защото въпреки, че са устойчиви на суша, растенията се нуждаят от много влага в началните фази на растеж. Март – Юни и Септември – Октомври са подходящи периоди за сеитба на семената на Тревни смески универсални Джоли. 

Процесът на сеитба следва стандартните дейности по подготовка на почвата с почистване и изораване. Семената се разпръскват върху подготвените площи. Покриват се с около 2 см пръст ако почвата е по-лека и песъклива и с по-тънък пласт от около 0.5 – 1.5 см ако почвата е по-глинеста. Не пропускайте да валирате новозасятите терени. Покълването на семената отнема около 1 – 2 седмици. Задължително затревените площи трябва да се поливат редовно, особено в началните фази на развитие на семената. След това поливането може да се намали.

Желателно е да провеждате наторяване по схема, за да осигурите оптимални условия за развитие на растенията. Използвайте торове за нова трева и комбинирани торове.
Първата коситба на новия тревен килим с универсална смеска тревна Джоли се извършва при височина на килима около 7 см. Последващите коситби се правят при достигане на височина от около 4 см, което най-често е веднъж седмично.

Сеитбената норма за семена на Тревни смески Джоли универсални  за сухи и слънчеви терени е 1 кг за 40 кв. м. 

Полученият тревен килим се отличава с голяма устойчивост на слънце и страхотен декоративен ефект от равен свеж зелен килим.

  • Норма за сеитба: 1 килограм за до 40 квадратни метра.
  • Разфасовка: Универсална смеска тревна Джоли (Jolly) се предлага в разфасовки 1 кг

Съдържание:

Пасищен райграс (Lolium perenne var1.) – 35%

Пасищен райграс (Lolium perenne var.2) – 25%

Червена власатка (Festuca rubra) – 25%

Ливадна метлица (Poa pratensis) - 15%

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив