МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревни смески Спорт

Разфасовка: 1 кг Норма за сеитба: За 40 квадратни метра - 1 килограм. Издръжливост на ..
18.90 лв.
Лека, удобна и изключително практична, моделът градинска торба за многократна употреба е с..
25.79 лв.
Разфасовка: 800 гр. Норма за сеитба: За затревяване на до 35 квадратни метра са нужни ок..
18.70 лв.
Възможно ли е да постигнете луксозен вид в градината и двора без полагане на извънредни ус..
37.59 лв.
Микро бяла детелина семена - Nanissimo представена от Севън Сийдс Микро бяла детелина семена - Nanissimo представена от Севън Сийдс
Най-продаван
Понякога най-големият потенциал се крие в най-малките неща... например, възможността да по..
9.40 лв.
Професионална смеска тревна за спортни терени ProSelect Regenerator Plus
Няма наличност
Селектирането на Тревни смески за спортни терени помага за създаването на все по-качествен..
208.00 лв.
Ако търсите тревни смески с невероятна устойчивост, ще ви предложим страхотен продукт, кой..
230.10 лв.
Всеки терен предназначен за спортни активности има различни особености и изисквания откъм ..
18.39 лв.
Професионална тревна смеска за футбол и стадион Landscaper Pro Performance притежава всичк..
101.30 лв.
Семена на бяла ниска детелина Nano Repens представени от Севън Сийдс
Най-продаван
Търсите ли идеи за лесно, ефективно и бързо затревяване на площи в градини, дворове, парко..
26.70 лв.
Една от най-ефективните и атрактивни тревни смеси за сухи терени, които ви предлагаме в ка..
42.90 лв.
Опаковка: 10 кг семена Покривна площ: С една опаковка от 10 кг може да се затреви терен ..
122.00 лв.
Тревна смес за спорт и игра (Sport and Spielrasen) е сред най-търсените продукти за затрев..
22.00 лв.
Опаковка: Професионалната тревна смес Спорт Про се предлага в оригинални чували от 10 кг. ..
143.70 лв.
Опаковка: Тревна смес за подсяване и обновяване на тревни площи се предлага опакована в ор..
19.95 лв.
Тревни смески за сухи места Supreme (Сюприйм) са перфектен пример как полезното и красивот..
106.70 лв.
Затревяване на терени, предназначени за спорт изисква засяване на тревни смеси, които имат..
14.50 лв.
Един от начините да се насладите на страхотни резултати в градината е като улесните работа..
48.50 лв.
Показани от 1 до 18 от 18 (1 страници)

Магазин за градината Семената бг добави една специализирана категория за тревни смески за спорт и спортни терени. Тук ще Ви представим едни от най-качествените спортни тревни смески, които се предлагат на българския пазар днес с доказан произход и изключително висока ефективност.

Ще откриете немски смески, тревни смеси от Нидерладния (Холандия), датски тревни смески за спорт, италиански треви, полски, френски професионални райграси за спорт и др.

Тревните смески за спорт се произвеждат от специални сортове житни тревни, които имат определени качества. Това са райграси, които са с фина и нежна на допир листна структура, но са изключително устойчиви на натоварване – тъпчене, газене и дори паркиране в/у тях. Спортните треви образуват бързо гъста тревна покривка, която е с отличен декоративен ефект и много добра регенерация. Това е качество, което се цени особено много от професионалните градинари при изграждане на стадиони, спортни игрища за тенис, голф игрища, тренировъчни стадиони, фитнес на открито, детски площадки, тревни площи около басейни и др. спортни съоръжения, които се натоварват интензивно и имат нужда от бързо възстановяване след това.

Изискване на спорт тревните смески към условията на отглеждане.

Спортните видове райграси са светлолюбиви. Това означава, че ако затревявате вашата градина или стадион с такъв вид семена е добре терена да бъде огрят целодневно от слънце. Въпреки нуждата от доста светлина съществуват и сортове, които могат да издържат частично засенчване за 3 – 4 часа, но не повече.
Към почвените условия спортните треви имат определени нужди. За най-добър ефект е добре терена да е добре запасен с хранителни вещества. Тъй като спортните терени се косят често и поддържат интензивно, дори почвата да е богата на хранителни елементи тя бързо се изтощава. Поради тази причина е трябва да се предвидят подходящи минерални торове за треви.

Най-благоприятно за тревните видове е торене с комбинирани и многокомпонентни торове за райграс. В тях се съдържат трите основни компонента за нормално развитие на всички растения – Азот, Фосфор и Калий, както и множество микроелементи, които са от съществено значение за правилното развитие на кореновата система, за стимулиране на „братенето“ (сгъстяването на тревите), за по-интензивен цвят, предотвратяване развитието на плесени, мъхове и гъбни болести и др.

Поради тази причина при затревяване на градини и дворове с тревни смески за спорт и спортни терени е добре да предвидите подходящи торове за райграс, които да бъдат използвани редовно в посочените от производителя норми.

Едно от най-важните условия за нормално отглеждане на райграсите спортни е те да бъдат добре подсигурени с влага. Редовното поливане е от съществено значение, защото спорт смеските тревни са доста влаголюбиви. Изключително трудно е да се даде точна формула или точно количество вода, с което да се полива определена тревна площ. Това зависи от множество фактори на микроклимата в района – сезони, падналите валежи, особености на почвата, наличие на засенчване в даден момент от деня и др.

Най-точното определение за това „Как се полива една тревна площ“ е – почвата трябва да се поддържа винаги влажна, но не мокра. 

Как да разберем, че не поливаме достатъчно? При засушаване на терена се появяват пукнатини с различни размери. Това е особен индикатор, че влагата в почвата е изключително малко. В следствие на засушаването спортните тревни площи започват частично да загиват (почвяват се жълти петна) и се образуват така наречените туфи. Това са треви, които за да компенсират липсата на влага мощно развиват коренова система, която поради сушата не успява да пробие в дълбочина и повдига цялото растение нагоре. По този начин целия спортен терен става изключително неравен, вече неможе да се използва безопасно за спортни мероприятия и е с лош декоративен ефект.

Как да разберем, че сме прекалили с поливането на тревна площ за спорт? При преполиването най-често се появяват различни видове гъби, черна плесен по земята под листната маса на тревата, зелени мъхове и др. В следствие на тези неблагоприятни ефекти тревата започва да жълтее, расте значително по-бавно, появяват се жълти петна, става по-рехава и постепенно изчезва.

Важни тънкости при затревяване със спортни тревни смески и райграси.

При затревяване със спортна трева е добре да обърнете внимание на обработката и подравняването на терена. Той трябва да е абсолютно равен, изчистен от всякакви камъни, плевели, стара трева. Почвата трябва да е уплътнена неколкократно с градински валяк, особено в случаите, когато сте използвали фреза за обработка на терена.

При засяването на спорт тревна смеска семената се заравят на дълбочина до 1 см. Задължително трябва да са покрити с фин почвен слой и да са валирани след това, за да могат да покълнат нормално. Не оставяйте семената отгоре. 

Най-важно след сеитбата е поливането. Повърхностния слой, в който са семенцата не бива да изсъхва дори за момент. Изсъхне ли мястото, където се намира семето съществува риск тръгналия кълн да изсъхне и да не успее да се развие.

Задължително си предвидете допълнително количество тревни семена за спорт, които да са ви в повече. Те са нужни за допълване след първото косене.

Премахвайте плевелите, които излизат още в първите дни редовно и по възможност ръчно, за да не задушат младия райграс спорт. В краен случай използвайте пръскане с препарат за широколистни плевели. 

Използване на смески тревни спорт.

Тези видове треви са подходящи за затревяване на спортни терени – стадиони, игрища за голф, различни видове тренировъчни игрища, детски площадки, стадиони за хокей на трева, тенис игрища, игрища за волейбол, крикет, бадминтон, тенис на маса, игрища за текбол, хантбал и др.

Освен за спортни игрища смеските за спорт се използват за озеленяване на терени, които са подложени на интензивно натоварване – паркинги, изградени от пластмасови или бетонови паркинг елементи, зелени паркинги, паркове, обществени зелени площи и др.

Не рядко спортни тревни смески се използват за изграждане на луксозни тревни площи около басейни, ресторанти, барове, в хотели и хотелски комплекси, резиденции, частни градини и вили.

Основно предимство на спортните райграси е издръжливостта на газене, изключителната гъстота на тревния килим и отличните декоративни качества. Това са смески, които са сред най-използваните от професионални ландшафтни архитекти и градински дизайнери в София, Пловдив, Хасково, Козлодуй, Шумен, Ямбол, Велинград, Пампорово, Слънчев Бряг, Банско, Сандански и др. населени места в страната.