МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревни смески Спорт

Разфасовка: 1 кг Норма за сеитба: За 40 квадратни метра - 1 килограм. Издръжливост на ..
18.90 лв.
Разфасовка: 800 гр. Норма за сеитба: За затревяване на до 35 квадратни метра са нужни ок..
18.70 лв.
Луксозна тревна смеска за тенис на корт и голф Уимбълдън (Wimbledon) представена от Севън Сийдс
Няма наличност
Възможно ли е да постигнете луксозен вид в градината и двора без полагане на извънредни ус..
33.90 лв.
Микро бяла детелина семена - Nanissimo представена от Севън Сийдс Микро бяла детелина семена - Nanissimo представена от Севън Сийдс
Най-продаван
Понякога най-големият потенциал се крие в най-малките неща... например, възможността да по..
9.40 лв.
Селектирането на Тревни смески за спортни терени помага за създаването на все по-качествен..
208.00 лв.
Ако търсите тревни смески с невероятна устойчивост, ще ви предложим страхотен продукт, кой..
230.10 лв.
Всеки терен предназначен за спортни активности има различни особености и изисквания откъм ..
17.30 лв.
Професионална тревна смеска за футбол и стадион Landscaper Pro Performance притежава всичк..
101.30 лв.
Семена на бяла ниска детелина Nano Repens представени от Севън Сийдс
Най-продаван
Търсите ли идеи за лесно, ефективно и бързо затревяване на площи в градини, дворове, парко..
26.70 лв.
Сухоустойчив Декоративен Троскот - Бермудска трева представен от Севън Сийдс - 1 кг за 100 кв.м
Няма наличност
Една от най-ефективните и атрактивни тревни смеси за сухи терени, които ви предлагаме в ка..
31.50 лв.
Опаковка: 10 кг семена Покривна площ: С една опаковка от 10 кг може да се затреви терен ..
122.00 лв.
Тревна смес за спорт и игра (Sport and Spielrasen) е сред най-търсените продукти за затрев..
29.50 лв.
Опаковка: Професионалната тревна смес Спорт Про се предлага в оригинални чували от 10 кг. ..
143.70 лв.
Опаковка: Тревна смес за подсяване и обновяване на тревни площи се предлага опакована в ор..
22.20 лв.
Тревни смески за сухи места Supreme (Сюприйм) са перфектен пример как полезното и красивот..
106.70 лв.
Затревяване на терени, предназначени за спорт изисква засяване на тревни смеси, които имат..
14.50 лв.
Един от начините да се насладите на страхотни резултати в градината е като улесните работа..
48.50 лв.
Показани от 1 до 17 от 17 (1 страници)

Магазин за градината Семената бг добави една специализирана категория за тревни смески за спорт и спортни терени. Тук ще Ви представим едни от най-качествените спортни тревни смески, които се предлагат на българския пазар днес с доказан произход и изключително висока ефективност.

Ще откриете немски смески, тревни смеси от Нидерладния (Холандия), датски тревни смески за спорт, италиански треви, полски, френски професионални райграси за спорт и др.

Тревните смески за спорт се произвеждат от специални сортове житни тревни, които имат определени качества. Това са райграси, които са с фина и нежна на допир листна структура, но са изключително устойчиви на натоварване – тъпчене, газене и дори паркиране в/у тях. Спортните треви образуват бързо гъста тревна покривка, която е с отличен декоративен ефект и много добра регенерация. Това е качество, което се цени особено много от професионалните градинари при изграждане на стадиони, спортни игрища за тенис, голф игрища, тренировъчни стадиони, фитнес на открито, детски площадки, тревни площи около басейни и др. спортни съоръжения, които се натоварват интензивно и имат нужда от бързо възстановяване след това.

Изискване на спорт тревните смески към условията на отглеждане.

Спортните видове райграси са светлолюбиви. Това означава, че ако затревявате вашата градина или стадион с такъв вид семена е добре терена да бъде огрят целодневно от слънце. Въпреки нуждата от доста светлина съществуват и сортове, които могат да издържат частично засенчване за 3 – 4 часа, но не повече.
Към почвените условия спортните треви имат определени нужди. За най-добър ефект е добре терена да е добре запасен с хранителни вещества. Тъй като спортните терени се косят често и поддържат интензивно, дори почвата да е богата на хранителни елементи тя бързо се изтощава. Поради тази причина е трябва да се предвидят подходящи минерални торове за треви.

Най-благоприятно за тревните видове е торене с комбинирани и многокомпонентни торове за райграс. В тях се съдържат трите основни компонента за нормално развитие на всички растения – Азот, Фосфор и Калий, както и множество микроелементи, които са от съществено значение за правилното развитие на кореновата система, за стимулиране на „братенето“ (сгъстяването на тревите), за по-интензивен цвят, предотвратяване развитието на плесени, мъхове и гъбни болести и др.

Поради тази причина при затревяване на градини и дворове с тревни смески за спорт и спортни терени е добре да предвидите подходящи торове за райграс, които да бъдат използвани редовно в посочените от производителя норми.

Едно от най-важните условия за нормално отглеждане на райграсите спортни е те да бъдат добре подсигурени с влага. Редовното поливане е от съществено значение, защото спорт смеските тревни са доста влаголюбиви. Изключително трудно е да се даде точна формула или точно количество вода, с което да се полива определена тревна площ. Това зависи от множество фактори на микроклимата в района – сезони, падналите валежи, особености на почвата, наличие на засенчване в даден момент от деня и др.

Най-точното определение за това „Как се полива една тревна площ“ е – почвата трябва да се поддържа винаги влажна, но не мокра. 

Как да разберем, че не поливаме достатъчно? При засушаване на терена се появяват пукнатини с различни размери. Това е особен индикатор, че влагата в почвата е изключително малко. В следствие на засушаването спортните тревни площи започват частично да загиват (почвяват се жълти петна) и се образуват така наречените туфи. Това са треви, които за да компенсират липсата на влага мощно развиват коренова система, която поради сушата не успява да пробие в дълбочина и повдига цялото растение нагоре. По този начин целия спортен терен става изключително неравен, вече неможе да се използва безопасно за спортни мероприятия и е с лош декоративен ефект.

Как да разберем, че сме прекалили с поливането на тревна площ за спорт? При преполиването най-често се появяват различни видове гъби, черна плесен по земята под листната маса на тревата, зелени мъхове и др. В следствие на тези неблагоприятни ефекти тревата започва да жълтее, расте значително по-бавно, появяват се жълти петна, става по-рехава и постепенно изчезва.

Важни тънкости при затревяване със спортни тревни смески и райграси.

При затревяване със спортна трева е добре да обърнете внимание на обработката и подравняването на терена. Той трябва да е абсолютно равен, изчистен от всякакви камъни, плевели, стара трева. Почвата трябва да е уплътнена неколкократно с градински валяк, особено в случаите, когато сте използвали фреза за обработка на терена.

При засяването на спорт тревна смеска семената се заравят на дълбочина до 1 см. Задължително трябва да са покрити с фин почвен слой и да са валирани след това, за да могат да покълнат нормално. Не оставяйте семената отгоре. 

Най-важно след сеитбата е поливането. Повърхностния слой, в който са семенцата не бива да изсъхва дори за момент. Изсъхне ли мястото, където се намира семето съществува риск тръгналия кълн да изсъхне и да не успее да се развие.

Задължително си предвидете допълнително количество тревни семена за спорт, които да са ви в повече. Те са нужни за допълване след първото косене.

Премахвайте плевелите, които излизат още в първите дни редовно и по възможност ръчно, за да не задушат младия райграс спорт. В краен случай използвайте пръскане с препарат за широколистни плевели. 

Използване на смески тревни спорт.

Тези видове треви са подходящи за затревяване на спортни терени – стадиони, игрища за голф, различни видове тренировъчни игрища, детски площадки, стадиони за хокей на трева, тенис игрища, игрища за волейбол, крикет, бадминтон, тенис на маса, игрища за текбол, хантбал и др.

Освен за спортни игрища смеските за спорт се използват за озеленяване на терени, които са подложени на интензивно натоварване – паркинги, изградени от пластмасови или бетонови паркинг елементи, зелени паркинги, паркове, обществени зелени площи и др.

Не рядко спортни тревни смески се използват за изграждане на луксозни тревни площи около басейни, ресторанти, барове, в хотели и хотелски комплекси, резиденции, частни градини и вили.

Основно предимство на спортните райграси е издръжливостта на газене, изключителната гъстота на тревния килим и отличните декоративни качества. Това са смески, които са сред най-използваните от професионални ландшафтни архитекти и градински дизайнери в София, Пловдив, Хасково, Козлодуй, Шумен, Ямбол, Велинград, Пампорово, Слънчев Бряг, Банско, Сандански и др. населени места в страната.