МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревна смес спорт и игра - Sport und Spielrasen представена от Севън Сийдс

Тревна смес спорт и игра - Sport und Spielrasen представена от Севън Сийдс
Тревна смес спорт и игра - Sport und Spielrasen представена от Севън Сийдс
Тревна смес спорт и игра - Sport und Spielrasen представена от Севън Сийдс
Тревна смес спорт и игра - Sport und Spielrasen представена от Севън Сийдс
Тревна смес спорт и игра - Sport und Spielrasen представена от Севън Сийдс
22.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: GSF0046

Опции

Купи

Тревна смес за спорт и игра (Sport and Spielrasen) е сред най-търсените продукти за затревяване на спортни площадки и луксозни обекти и градини. Успехът на този уникален микс от треви се дължи на комбинацията от страхотна издръжливост на газене и невероятен декоративен ефект на тревните площи. Семената на Тревната смес Sport and Spielrasen образуват гъст лъскав зелен килим, който придава допълнителна елегантност и красота на всяко затревено място. 

Тревните площи имат маслено зелен цвят, който привлича погледа. Тревните чимове са лъскави и меки на допир. Въпреки нежния си вид, растенията са много устойчиви на газене. 

Райграсът Sport and Spielrasen съдържа селекция от 8 сорта житни треви. Те притежават подобни качества и характеристики – уникален маслено зелен цвят, отлична издръжливост и бавен темп на растеж.

Този тип смески за спорт и игра са особено популярни не само благодарение на естествените качества на селектираните сортове треви, но и заради иновативната технология използвана от компанията производител за защита и подхранване на семената чрез предварително капсулиране. 

Технологията се нарича Mantelsaat. С нея се създава обвивка от седем слоя която образува капсула около семената за защита и подхранване. Уникалната обвивка съдържа всички хранителни вещества, от които се нуждаят семената, за да покълнат и да се вкоренят успешно. Седемте слоя включват минерални торове, био стимулатори и други. Резултатът е, равномерно покълване и здрави и устойчиви млади растения от самото начало.  

По-бавният растеж на сортовете треви, които образуват Sport + Spielrasen създава предпоставки за по-рядко косене, което е страхотно улеснение при поддържане на затревените площи. 

Засяване на семената и оптимални условия на отглеждане

Тревните смеси Sport and Spielrasen (спорт и игра) са многогодишни студоустойчиви сортове, които са приспособени да издържат на отрицателните температури през зимата. Най-подходящите почви за отглеждане на този микс треви са песъкливите с добър дренаж. 

Тревните площи засети със Sport and Spielrasen имат средна устойчивост на газене. Подходящи са за затревяване на декоративни градини и обекти и площи изложени на умерен пешеходен трафик, като задни дворове на къщи, паркове и други. 

Препоръчителни периоди за сеитба са през пролетта Март – Май и есента – Септември – Октомври. Засяването на семената е сравнително лесно – разпръскват се максимално равномерно върху терен, който е предварително обработен и почистен. Семената се покриват добре с около 2 см слой пръст (малко по-фин слой ако почвата е по-тежка) и се уплътняват чрез валиране. Покълването се случва в рамките на две седмици. Най-подходящите температури за покълване и растеж на младите растения са в диапазона 15 – 25 С градуса. Не бива да се подхожда към сеитба ако температурите са отрицателни или периодът на слани не е отминал. 

Изискванията към слънчева светлина съветват да се осигурят поне 6 часа пряка слънчева светлина на ден на избраните площи. Оптималните условия за развитие на растенията включват повече слънчеви часове. 

Тревни смеси за спорт и игра изискват редовно умерено поливане. Желателно е почвата да се поддържа влажна, но да се избягва прекомерното поливане, което води до задържане на вода и подгизване на растенията. 

Първото косене на новозасятите площи с Тревни смески за спорт и игра се извършва при достигане на височина около 6 – 7 см. Поддържащите коситби се извършват при височина 4 -5 см. Обикновено честотата на косене за този тип тревни смеси е на около 7 – 10 дни.

Съдържание:

Lolium perenne (сорт пасищен висококачествен райграс) – 20%
Lolium perenne (сорт пасищен райграс) - 10%
Lolium perenne (сорт пасищен райграс) - 10%
Festuca rubra rubra – 15% (селектиран сорт червена власатка)
Festuca rubra comm – 10% (селектиран сорт червена власатка)
Festuca rubra trich – 5% (селектиран сорт червена власатка)
Poa pratensis – 20% (вид ливадна метлица)
Poa compressa – 10% (сорт метлица)

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеВисока
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив