МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревна смес Спорт за затревяване на терени устойчиви на утъпкване

Тревна смес Спорт цена: 126.49 лв.
Тревна смес Спорт за затревяване на терени устойчиви на утъпкване
122.00 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: GSM0002

Опции

Купи
 • Опаковка: 10 кг семена
 • Покривна площ: С една опаковка от 10 кг може да се затреви терен с площ от 300 до 400 кв. метра.
 • Степен на утъпкване: Висока.
 • Време на сеитбa: Пролет и Есен. Винаги се съобразявайте с климатичните условия на Вашето местоположение. Обикновено тревните семена се засяват от края на Март до края на Май. Когато са горещите летни месеци, сеитбата се преустановява. Вторият вариант за сеитба е през септември – октомври.
 • Дълбочина на сеитба и почвена температура: Температурата е добре да бъде от 15ºС до 25ºС , не засявайте при температури под 5ºС.При глинести и свързани почви – от 0,5 см – 1,5 см, при песъчливи почви – до 2 см.
 • Необходимост от светлина: Професионална тревна смес Спорт може да се използва за затревяване на слънчеви терени. Може да издържи на частично засенчване, но при условие, че 6 – 7 часа се огрява от Слънцето всеки ден. Вариант с фини листа за сенчести участъци е тревна смес за Сянка.
 • Поливни условия: Тревна смес Спорт има нужда от редовно поливане. Не понася засушаване. Поливането се прави преди изгрев или след залез. Не е желателно да се полива по време на слънцегреене.
 • Необходимост от косене: Първото окосяване направете при 5 – 8 см височина. След това на 5 - 7 дена се коси 4 см. 
 • Изискване за почвата: Най-подходящата почва е песъкливата. Предпочита се и плодородната добре отцедлива почва. Ако Вашата е по-бедна на хранителна вещества обезателно наторявайте редовно.  
 • Вид на листната петура: Фини и жилави, листенцата на тази смес са с луксозно излъчване и приятни на допир.
 • Изискване към торене: За най-добър ефект препоръчваме редовно наторяване с подходящи торове за тревни площи. Дали ще изберете цялостна система на торене включваща пълния набор от торове за годината или ще закупувате според сезона е изцяло Ваш избор. Но торенето през цялата година дава наистина професионални резултати, особено ако за целта сте избрали вариант с дългодействие като професионалните торове на Landscaper Pro
 • Време за покълване: Mежду седмица и две е необходимото време за покълване на семената при осигурени оптимални условия за развитие на тревните видове.

С удоволствие Ви представяме качествена професионална тревна смес Спорт за създаване на спортни площи като стадиони, спортни терени, но освен това подходящ продукт за детски площадки, голф игрища на любителско ниво и други терени предвидени за спортна дейност върху зелена площ.

Тъй като смеската е изключително красива и има високи декоративни качества, често се избира и за озеленяване на частни вили, дворове и градини с басейни. Много подходящ продукт за употреба освен от озеленители и специалисти по ландшафтен дизайн и от любители. 

Тревната смес Спорт може да се използва и за озеленяване на резиденции, както и за луксозни хотелски комплекси и къщи за гости, за създаване на частни спортни игрища. Изключително гъстия тревен чим, който формира е идеален за спортни активности. Издържайки на натоварване от газене и тъпчене, тази тревна смес е особено подходяща за футболни терени, но и за домашни дворове, в които има по-динамично движение на възрастни и деца през площта. 

Заради красивото излъчване на терена затревен със смеската Спорт може да се използва и за създаване на зелени оазиси пред обществени сгради и централни части в градската среда. Може да се използва и за затревяване на ресторанти с градина, спа комплекси, клиники и рехабилитационни центрове.

Луксозното излъчване на тревната площ, прави смеската много подходяща и за озеленяване пред спа студия, фризьорски салони, студия за красота, козметични салони. Характерното за тревна смеска Спорт е това, че е многокомпонентна. Съдържа висококачествени треви от семейство житни. Чимът, който формира е гъст и плътен. Устойчив на интензивно натоварване. Цветът на листата е наситено зелен, петурата на листата е фина, но жилава и издържа на газене.

На допир тревата е по-мека от сухоустойчивата смеска Сахара и има луксозно излъчване. Разбира се условията за поддръжка на това зелено бижу изисква доста по-често косене, в сравнение с универсалните тревни смески. Спорт е смес от треви, чувствителни на засушаване, затова изисква чести и редовни поливки.

Грижете се за хубавия зелен цвят на смеската, като наторявате редовно в зависимост от нуждите спрямо сезоните и конкретното състояние на чимовете. Тези грижи ще Ви се отплатят с една чудесна визия на прекрасна зелена естествена настилка на Вашия двор, която може да бъде повод за гордост за всеки грижлив собственик. 

Тази тревна смес се състои от следните специални сортове треви:

Пасищен райграс  (Lolium perenne) – 30%
Пасищен райграс  (Lolium perenne) – 20%
Пасищен райграс  (Lolium perenne) – 15%
Червена власатка (Festuca rubra rubra) – 20%
Червена власатка (Festuca rubra rubra) – 10%
Ливадна метлица (Poa pratensis) – 5%

Произход: Германия

Забележка: Безплатна доставка за поръчки над 50 кг.

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце
Устойчивост на утъпкванеВисока
СухоустойчивостНиска

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив