МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревна смес Сахара сухоустойчив микс за слънчеви терени

Тревна смес Сахара сухоустойчив микс за слънчеви терени
Тревна смес Сахара сухоустойчив микс за слънчеви терени
137.70 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: GSM0005

Опции

Купи
 • Опаковка: Тревните немски семена са опаковани в чували от по 10 кг.
 • Покривна площ:  С един килограм от тревна смес немска Сахара се покриват 35 – 40 кв. метра. Това означава, че с 10 кг можете да затревите терени с площ 350 – 400 кв. метра.
 • Степен на утъпкване: Средна степен на газене. Не е подходяща за създаване на спортни терени и игрища.
 • Време на сеитбa: Пролет и Есен. Когато времето позволява, в България обикновено от края на Март до края на Май или от началото на Септември до края на Октомври.
 • Дълбочина на сеитба и почвена температура: Не засявайте тревните семена на сухоустойчивата смеска при температури под 5 градуса по Целзий. Най-подходящо е да се сеят семената при температури от 15 градуса  по Целзий до 25 градуса по Целзий. При песъкливи почви тревните семена се засяват до 2 см дълбочина, при глинести и свързани почви - от 0,5 см до 1,5 см.
 • Необходимост от светлина: Сахара е тревна смес, която се нуждае от постоянно слънцегреене. Може да издържи частично засенчване. Нуждае се от минимум 6 – 7 часа пряко слънцегреене.
 • Поливни условия: Професионална тревна смес Сахара издържа периодични засушавания. Разбира се за оптимален декоративен ефект в зависимост от количество валежи и сезона нормата е около 5 – 15 литра за кв. м на ден. Тези норми варират в зависимост от климатичните условия и микроклимата. Като всяко растение, редовното поливане ще се отрази изключително благоприятно на визията на Вашия тревен чим.
 • Необходимост от косене: Първо окосяване извършете при 6 – 7 см височина. След това косете веднъж седмично или през 5 до 7 дни. При засушаване тревата расте по-бавно и може да се коси през 10 – 12 дни.
 • Изискване за почвата: Тревните видове се развиват най-добре върху плодородни песъчливи почви. Тревните видове в този микс Сахара могат да понесат и леко глинести почви. Ако почвата Ви обаче задържа вода, задължително направете дренаж, за по-добра отцедливост.
 • Вид на листната петура: Листата на тревна смес Сахара имат по-широки листа в сравнение с тревна смес Сянка, Универсал, Спорт и Слънце. Въпреки това обаче, листата са елегантни и чима не изглежда грубо като диворастящите треви например като едрите листни петури на дивия троскот.
 • Изискване към торене: Подхранвайте тревния чим редовно според нормата посочена на конкретния продукт, който сте избрали да използвате. Съобразете и с периода на действие на тора, за да можете да наторите отново веднага след като неговото действие е свършило.
 • Време за покълване: При осигурени оптимални условия, семената покълват за около 7 – 14 дни.

Представяме продукт добре познат сред нашите клиенти озеленители подходящ за затревяване на по-сухи терени. Професионална немска тревна смес Сахара е чудесен избор за озеленяване на места, които са изложени на целодневно слънцегреене и периодично засушаване. Можете да озеленявате различни видове градини – с обществено ползване или в частни обекти.  

Заради ценните си сухоустойчиви качества и по-ниската нужда от поливане в сравнение с тревна смес Спорт например, тази смеска е добро предложение за озеленяване на около блокови пространства, пред общини и административни сгради или частни паркове. Подходяща е за създаване на зелени площи около складове, ферми, заведения, хотели и ресторанти, кафенета и други места, които са огряти целодневно от Слънцето.

Сахара е сухоустойчива тревна смес немска предназначена за слънчеви терени, които не могат да бъдат поддържани интензивно. Често се избира за озеленяване на дворове на вили, места за отдих през уикенда, подходяща и за зелени площи пред болници, санаториуми или около детски площадки. 

Заради преобладаващия видов състав на власатките, смеската расте по-бавно в сравнение с тревните смеси с много високо съдържание на райграс. Формира гъст чим, който е по-устойчив на засушаване сравнено с тревна смеска Универсал, смеската за спортни терени Спорт и тревна смес Слънце от същата немска професионална серия. 

От гледна точка на устойчивостта на утъпкване, то тя е средна. Не е подходяща за създаване на спортни терени – спортни игрища за футбол, стадиони, голф игрища и места, които се газят много интензивно.

Тревната смес Сахара представлява немски микс от тревни семена, чието съдържание и съотношение е упоменато върху етикета на продукта.

Разработеният микс Сахара съдържа висококачествени тревни семена за професионална употреба. Това не означава, че не можете да ги използвате дори и да не сте професионалист. 
Ако Вашият двор е изложен на целодневно Слънце и търсите по-икономичен от към напояване вариант (сравнено със стандартните смески тип универсал) можете да затревите с професионална тревна смеска Сахара. 

Сухоустойчивите сортове треви формират плътен чим с наситен зелен цвят, чиито листа са с леко по-широка петура в сравнение с тревните смески Спорт. Въпреки това, визията на тревния килим е елегантна и подходяща за всякакъв вид слънчеви градини. 

Тази немска тревна смес Сахара се състои от:
•    Тръстиковидна власатка (Festuca arundinacea) – 45%
•    Тръстиковидна власатка (Festuca arundinacea) – 40%
•    Ливадна метлица (Poa pratensis) – 5%
•    Пасищен райграс  (Lolium perenne) – 10%

Произход: Германия

Забележка: Безплатна доставка за поръчки над 50 кг.

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостВисока

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив