МЕНЮ
КОШНИЦА

Тревна смеска с цветя ниски без нужда от косене Прато Нано представена от Севън Сийдс

Тревна смеска с цветя ниски без нужда от косене Прато Нано представена от Севън Сийдс
Няма наличност
Тревна смеска с цветя ниски без нужда от косене Прато Нано представена от Севън Сийдс
10.30 лв.
  • НАЛИЧЕН: Няма наличност
  • Код: S001851

Опции

Купи

Мнозина градинари и озеленители са изправени пред предизвикателството да открият решение за затревяване на дадена площ, която ще се нуждае от минимална до никаква поддръжка (от гледна точка на косене). Съществува ли решение за подобни обекти? В ние от Севън Сийдс и Semenata bg разполагаме с уникални тревни смески, които на практика ще създадат прекрасна тревна настилка с минимални грижи. Набавете си още сега семена на тревна смескa с ниски цветя без нужда от косене на известният италиански селекционер Франки. 

Каквото и да споделим за този продукт ще е малко. Селекцията от семена в тревните смеси съдържа устойчиви житни треви, комбинирани с многогодишни полски цъфтящи растения. Те имат отлична устойчивост на климатичните условия в България. Развиват се много добре на различни почви, но най-прекрасен ефект на гъст тревен килим ще получите ако засеете семената върху песъкливи почви с висока плодородност. 

Какво може да очаквате като резултат след засяване на семена на Тревна смеска с цветя ниски без косене?

Представете си зелен гъст тревен килим от нежно полегнала трева, в който са вплетени множество красиви цветя с различни цветове. Добавете прекрасни аромати към атрактивната картина. Сортовете цветя ниски без косене са бавнорастящи и нискостеблени. 

Щом веднъж засеете семената, тревната покривка не бива да се коси, освен сезонно в края на цъфтежния период (септември - октомври).

Тревната покривка има средна устойчивост на утъпкване. Подходяща е за затревяване на градини с минимален пешеходен трафик.

Тревна смеска без косене с ниски цветя е студо устойчива. Зеленият килим оформен от житните сортове в смесите запазва цвета си дори през мразовитата част на годината. Цъфтящи цветя са подбрани така, че създават променящи се палитри от цветове през различните сезони. 

Ако търсите решение за затревяване на площи и искате нещо различно от гъст зелен килим райграс, Тревна смес с ниски цветя без нужда от косене заслужава вниманието ви. 

Сеитба на семената

Щом си набавите семената за Тревната смеска с цветя ниски без косене може да избирате дали да засеете площите през пролетта или есента. Пролетната сеитба се извършва когато температурите са стабилно положителни – над 5 С градуса. В края на март до края на юни температурите са оптимални за покълване на семената и растеж на растенията. Есенната сеитба планирайте за септември – октомври. 

Семената се разпръскват директно върху обработената почва на избраните терени и се покриват тънък слой пръст – ако използвате глинеста или друг тип влагозадържаща почва покрийте семената с около 0.5 – 1.5 см слой пръст. Ако прилагате песъклива почва е нужно да покриете семената с около 2 см пръст. Валирайте площите след сеитба. 

Внимание! Семената на цветята са в отделна опаковка. Разпръснете първо семето на тревната смес, а след това разпръснете семената от ниски цветя максимално равномерно.

Обгрижването на засетите терени с Тревна смеска с ниски цветя без косене изисква редовно поливане. Не позволявайте засушаване особено в периода на покълване. След около 1 – 2 седмици ще забележите появата на младите растения.

Откъм условия за светлина, сортовете треви и цветя виреят прекрасно върху слънчеви площи, но ще ви дарят с красота и ако изберете терени с частично засенчване. Необходимо е да предвидите поне 6 - 7 часа пряка слънчева светлина на ден върху местата със засяти ниски цветя, за да не се наруши цъфтежът им. 

Поддържането на красив гъст килим от Тревна смес без косене с ниски цветя изисква и редовно подхранване със специализирани торове за тревни площи. Разгледайте разнообразието от продукти, които сме ви подготвили в специализираната категория, за да постигнете оптимални резултати.

Сеитбената норма за засяване на 10 кв. м. е 100 грама семена.

  • Норма за сеитба: 100 гр. покриват до 10 кв. метра зелена площ.
  • Разфасовка: 100 гр.

ВНИМАНИЕ! Моля имайте в предвид, че тревната смеска образува сравнително висок тревен килим (15 - 20 см средна височина), който е подходящ за декоративни цели. Не използвайте на места, които ще се използват за често преминаване и игра. 

Съдържание:

Ливадна метлица (Poa pratensis) – 28 %
Червена власатка (Festuca rubra rubra) – 40 %
Lolium perenne (Пасищен Райграс) – 30 %

Семена на диви ниски горски цветя поставени в отделен плик - 2 %

Видове цветя:

Alyssum maritima erecta
Alyssum saxatile 
Bellis perennis
Chrysanthemum multicaule
Chrysanthemum paludosum
Collinsia bicolor
Delphinium chinensis
Dianthus deltoides
Eschscholzia caespitosa
Helianthemum nummularium
Iberis umbellata
Legousia speculum veneris
Myosotis dissitiflora
Nemophila insignis
Nemophila maculata
Phacelia campanularia
Polygonum capitatum
Silene armeria
Silene conica
Tetragonolobus purpureus
Viola williamslana
Myosotis alpestris
Papaver commutatum
Silene vulgaris
Thymus serpyllum
Veronica teucrium
Thymus vulgaris

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеНиска
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив