МЕНЮ
КОШНИЦА

Професионална тревна смеска универсална многогодишна

Професионална тревна смеска универсална многогодишна
Професионална тревна смеска универсална многогодишна
112.99 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: GSM0001

Опции

Купи
 • Опаковка: Професионална тревна смеска Универсална се предлага в опаковки от по 10 кг.
 • Покривна площ: 10 кг затревяват 400 кв. метра.
 • Степен на утъпкване: Има средна устойчивост на газене. Идеална е за употреба в домашни градини и такива за декоративни цели със слабо натоварване.
 • Време на сеитба: Засейте семената на професионална тревна смес Универсална през пролетта (от края на Март до края на Май) или през есента (Септември - Октомври). В зависимост от климатичните условия и район, тези срокове могат да варират.
 • Дълбочина на сеитба и почвена температура: Сейте при температури от 15ºС до 25ºС, не засявайте при температури под 5ºС, защото процесът по покълване спира. При затревяване в песъчливи почви засейте до 2 см дълбочина, при глинести и свързани почви - от 0,5 см до 1,5 см.
 • Необходимост от светлина: Професионалната смеска с универсална употреба е подходяща за слънчеви и леко сенчести градини. Ако Вашият двор попада в по-интензивна сянка изберете тревна смес Сянка. Тъй като продукта –Тревна смес Универсал съдържа смес от слънцелюбиви и сенкоустойчиви видове, при по-сериозно засенчване може да загуби гъстотата си и да се налага да се пресява по-често. Ако не сте сигурни кой продукт да изберете, не се колебайте да се свържете с нас за консултация.
 • Поливни условия: Ориентировъчно нормата за поливане на тревни площи е около 10 – 15 л/кв.м за денонощие (нормата силно варира според сезона, вида на почвата, падналите валежи и микроклимата на градината). Универсална тревна смес – Универсал се нуждае от редовно поливане. Поливането да не се прави по време на слънцегреене. Поливайте рано преди изгрев или късно след залез. 
 • Необходимост от косене: Тази част от поддръжката е от изключително значение, както поливането. Тревния чим се коси всяка седмица (през 5 – 7 дена) на височина около 4 см. Първото косене се прави, когато тревата е достигнала 8 – 10 см височина.
 • Изискване за почвата: Песъкливи и добре отцедливи почви с добър хранителен запас са най-добрият избор за тревните семена на този професионален продукт с универсална употреба.
 • Вид на листната петура: Листата имат сравнително фина листна петура, по-фина от листенцата на тревна смес Сахара.
 • Изискване към торене: За да се наслаждавате на прекрасна градина с перфектен тревен килим е нужно да разполагате на първо място с качествени професионални семена за озеленяване. Следват и грижите по поливането, косенето и торенето. Има възможност да подхранвате тревния килим Универсал с дългодействащи торове за трева, които ще Ви спестят времето за ежемесечното торене, а освен това са с много високо качество. Разгледайте ги в категорията с торове за тревни площи в онлайн магазин Semenata Shop. Ако се нуждаете от професионална консултация за избора на тор подходящ за Вашата градина не се колебайте да се свържете с нас.
 • Време за покълване: При осигурени оптимални условия, тревните семена покълват за между 7 и 14 дена.

Професионална тревна смес Универсална е един изключителен микс от тревни видове, които издържат и на слънце и на сянка. Подходяща е за затревяване на градини със шарена сянка, със средно засенчени или осветени участъци. От името Универсал става ясно, че може да се използва за почти всякакви градини, които нямат специфика на почвата и осветеността.

Тази професионална тревна смес формира плътен зелен килим със сравнително фини листенца, която има висок декоративен ефект.

Смеската Универсал е вечнозелена и многогодишна, както тревна смес Спорт, Слънце, Сянка и Сахара. За разлика от тях може да се използва за затревяване на терени, в които има частично засенчване, прошарени участъци от сянка или дори част от терена да попада в сянка за определено време от деня, а другата част да се огрява от Слънцето изцяло.

Чудесен избор е за озеленяване пред луксозни хотели, затворени комплекси и резиденции, частни вили, къщи, дори пред бензиностанции, заведения за бързо хранене и болници.

Тревна смес Универсал понася добре и ниски и по-високи температури. Нуждае се от редовно поливане и ежеседмично косене. 

Красивият универсален тревен килим, който оформя има сравнително фини листенца и е със средна устойчивост на утъпкване.

Професионалната тревна смес за универсална употреба може да се използва за затревяване на терени в морски курорти, в малки и големи населени места.

Видовото разнообразие от 6-те компонента на тревната смес осигуряват образуване на тревен килим сравнително устойчив на газене, със среден интензитет на поддръжка (косене, поливане, торене) и ефирни листа. Видовете са подбрани от немския производител така, че да се развиват добре и на слънце и на полусянка.

Професионалната тревна смес е вечнозелена и тревна смеска универсалана е многогодишна. Подобно на другите смески от професионалната серия бързо се сгъстява и при правилна поддръжка за периода 3 – 6 месеца след засяване на семената можете да се насладите на сгъстен тревен чим със свеж и наситен зелен цвят. 

Тази професионална тревна смеска Универсална се състои от следните специални видове треви:

Пасищен райграс  (Lolium perenne ) – 30%
Пасищен райграс  (Lolium perenne ) – 25%
Пасищен райграс  (Lolium perenne ) – 15%
Червена власатка (Festuca rubra rubra) – 15%
Червена власатка (Festuca rubra rubra ) – 10%
Ливадна метлица (Poa pratensis ) – 5%

Забележка: Безплатна доставка за поръчки над 50 кг.

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив