МЕНЮ
КОШНИЦА

Тор за иглолистни - Туи, Тис, Бор, дървета и храстовидни растения образуващи шишарки

Тор за иглолистни - Туи, Тис, Бор, дървета и храстовидни растения образуващи шишарки - Торове за храсти и дървета с отлична цена: 7.00 лв.
Най-продаван
Тор за иглолистни - Туи, Тис, Бор, дървета и храстовидни растения образуващи шишарки
9.97 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFB0029

Опции

Купи
  • Разфасовка: 1 кг   
  • Продължителост на действие: до два месеца.
  • Приложение и дозировка: 40 грама на иглолистно растение при засаждане. 40 грама на квадратен метър на засяти площи с дървета и храсти или на отделно растение. Този тор има действие до 2 месеца при подхранване и 1 кг е достатъчен за третиране на площи с размери до 25 квадратни метра (Или за 25 бр. растения).
  • Съдържание:  Амонячен Азот (N) 5%; Фосфорен пентаоксид (P2О5) 8,5%; Калиев оксид (K2О) 11,5%; Магнезиев оксид (MgО) 4%; Сяра (S) 12%

Специализиран тор за Туи и иглолистни дървета и храсти, които образуват шишарки, може да бъде поръчан онлайн от градински център semenata.bg. Тези торове NPK (Mg, S) 5,5 : 8,5 : 11,5 (4 : 12) са едни от най-търсените предложения от страна на нашите потребители.

Специално формулирани са за подхранването на иглолистни храсти и дървета, които имат иглички или образуват шишарки и не са листопадни.

С тях се подхранват всички видове иглолистни растения, сред които са тисовете, хвойните, елите, туята, кедрите, кипарисите, боровете, смърчовете, мурите, елхите и много други.

Магнезият играе важна роля във формулата на този тор за иглолистни дървета и растения NPK (Mg, S) 5,5 : 8,5 : 11,5 (4 : 12), тъй като благодарение на него визията на иглолистните се подобрява.

Иглолистните са подхранени и игличките им са по-малко склонни към преждевременно обезцветяване и окапване, запазват по-дълго наситените си и свежи ярко зелени цветове.

Калият в тези торове за Туи, смърч, бор ели и други, съдейства за правилното развиване на иглолистните дървета и храсти.

В същото време той повишава устойчивостта им на заболявания и вредители и подпомага развитието на силни корени в дълбочина, което прави растенията и по-сухоустойчиви.

Голям плюс на този специално формулиран тор за иглолистни е, че растенията могат да се торят от ранна пролет до късна есен. Освен това през всички фази на развитието на дърветата, този тор може да се прилага за подхранване и еднократното торене има ефект от един до цели два месеца.

Освен това, NPK (Mg, S) 5,5 : 8,5 : 11,5 (4 : 12) благоприятства почвите, върху които растат наторяваните с него иглолистни растения, насища ги с хранителна среда.

Тези специализирани торове за Туи са гранулирани и лесно разтворими, затова действат бързо и бързо се разтварят в почвата и приемат от растенията. Вашите иглолистни дървета и храсти, които формират шишарки се подхранват балансирано през целия период на действие на тора.

С NPK (Mg, S) 5,5 : 8,5 : 11,5 (4 : 12) на фирма Biopon може да торите от пролетта до есента, в месеците април, юни, юли и септември.

След подхранването, иглолистните растения се поливат добре. През зимата иглолистните дървета – бор, ела, смърч и храсти не се наторяват, тъй като тогава не е необходимо торене на зазимените иглолистни дървета и храсти.

Можете да използвате този тор при засаждане на иглолистно дърво или храст, като гранулите се насипват в дупките подготвени за разсаждането. Разпръсват се равномерно и се разбъркват с почвата. След засаждането на дървото полейте обилно с вода.

Когато искате да подхраните пък вече израсналите иглолистни растения – туя, смърч, кипарис, бор, ела, кедър, разпръскайте равномерно и внимателно гранулите в почвата около стъблото.

Не посипвайте от торовете по зеленината, за да не изгорите растенията. Разбъркайте гранулите заедно с горния почвен слой и полейте обилно с вода.

Освен при насаждения на открито, торовете NPK (Mg, S) 5,5 : 8,5 : 11,5 (4 : 12) успешно се прилагат и при подхранване на иглолистни декоративни дръвчета и храсти, които са засадени в саксия или в друг съд извън естествената им среда в природата.

 

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив