МЕНЮ
КОШНИЦА

Киселец семена

Разфасовка / брой семена: 1 гр. (1000 - 1500 бр. семена). Норма за сеитба: 500 гр. за де..
1.70 лв.
Киселецът е сред най-популярните листни зеленчуци, които дават реколта рано през сезона. О..
3.50 лв.
Щипки за домати и краставици в оранжерия и в градината Ф23 мм представени от Севън Сийдс Щипки за домати и краставици в оранжерия и в градината Ф23 мм представени от Севън Сийдс
Най-продаван
Разнообразието от растения и култури в градината може да бъде впечатляващо. Прекрасните ре..
4.50 лв.
Показани от 1 до 3 от 3 (1 страници)

Под тази категория в нашия специализиран онлайн магазин ще откриете висококачествени семена на полезното и вкусно растение, с множество приложение не само в кулинарията, но и върху човешкото здраве. На вашето внимание ще представим различни сортове на страхотното многогодишно растение - Киселец. 

Киселецът е растение, което се характеризира с множество благоприятни ползи върху човешкия организъм. Консумацията на тази зеленолистна култура снабдява организма с множество витамини, минерали и фибри, укрепва успешна имунната система и подобрява общото състояние на организма. 

Киселецът е тревисто многолистно растение от семейство Лападови. Характеризира се със сочни, плътни листенца, с продълговата форма и стъбла, с апетитно кисел вкус. На височина растението достига до 60 см и оформя цветове в червеникави и зелени цветове. Киселецът, цъфти през топлите месеци - от май до юли.  

Това зеленолистно градинско растение е една от най-ранно цъфтящите пролетни листни култури. Не се характеризира с особена претенциозност, нуждае се от плодородна и добре обработена почва, както и от слънчево местенце.  

Киселецът е богат на множество витамини и микроелементи. В състава му се откроява важните за организма витамин C, витамините от група B и каротин. Ударната им комбинация с магнезий, калий, желязо и фосфор правят зеленчука изключително полезен. 

Именно със страхотното си полезно съдържание, киселецът е придобил и толкова  висока популярност в кулинарията.

А как може да се консумира? 

Частта от киселецът, която е годна за консумация са листенцата и младите стъбла. Киселецът е характерно растение за направата на множество зеленчукови ястия, супи и салати.Интересен факт, е че се използва се и за направата на чай. Вкусът му е кисел, което се дължи основно на оксаловата киселина, която се съдържа в растението. Заради това съдържание, консумацията на киселецът е противопоказна за хора, които имат проблеми с бъбреците, защото тази киселина често може да предизвиква именно камъни в бъбреците. С интересния си кисел цвят, киселецът се смята за много подходящо средство за увеличаване на апетита. 


Чаят от киселец е много добра алтернатива за хора, които страдат от напрегнато ежедневие и проблеми със съня. Именно витамините и минералите, които се съдържат в това зеленолистно растение го правят такъв безценен помощник. 

За приготвянето на чай с киселец ви са ви необходими малко продукти и минимално време за подготвяне. А рецептата е следната:

Продуктите, които са необходими за направата на такъв чай са една шепа листа от киселец,  една пръчка канела и няколко зрънца карамфил. 

Водата се сварява и се изсипва в кана, в която се добавят листенцата киселец и останалите продукти. Препоръчително е да изчакате от 5 до 10 минути, за да се смесят всички аромати.  

Изсипете вече готовата напитка в чаша и по желание, добавете мед или захар.