МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Патладжан Блек Бюти (Black Beauty) - популярният по цял свят сорт

Семена на Патладжан Блек Бюти (Black Beauty) - популярният по цял свят сорт - Патладжан семена с отлична цена: 1.40 лв.
Семена на Патладжан Блек Бюти (Black Beauty) - популярният по цял свят сорт

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1.5гр. (около 450 бр. семена)
  • Норма за сеитба: 40 - 50 гр. семена на патладжан Блек Бюти (Black Beauty) за площ от един декар.
  • Реколта: 4 - 4,5 тона от дка.
  • Период на сеитба: Януари - Май (отглежда се чрез разсад отгледан в оранжерия (за средноранното производство))
  • Период на разсаждане: След около 60 дни от сеитбата (на 4-5 същински лист)
  • Схема на отглеждане: Средно ранен сорт патладжан. който е подходящ и за късно производство. Блек Бюти има високи до 1,2 м слабо разклонени стъбла. Отглежда се чрез разсад, без опорна конструкция, за производство на открито. Схемата на отглеждане е 70-80/30-40 см.
  • Вегетация: Вегетацията е около 125 дни. 
  • Характеристики на плода: Плодовете са овални. Черния патладжан достига дължина 16 - 18 см и широчина от 8 - 10 см. Средното тегло на апетитният и популярен патладжан е около 250 гр. Цветът на плода е тъмно виолетов, със силен гланц, често го наричат черен патладжан.Подходящ сорт за прясна консумация и консервиране.

Патладжанът (Solanum melongena) е топлолюбиво растение от семейство Картофови (Solanaceae), род Кучешко грозде (Solanum). Погрешно наричан Син домат, патладжанът произхожда от Индия и Шри Ланка. Преди около 500 години е внесен от арабите в Европа.

Магазинът ни за сортови семена - semenata.bg Ви предлага възможността да се запознаете с този световно известен и много популярен сорт, като поръчате семена на патладжан Блек Бюти.

Този сорт е влаго- и светлолюбив и не обича засенчване. Сортовите семена на патладжан Блек Бюти се засяват в средата на март в оранжерии и покълват за около две седмици при условие, че температурата минимум около 15 градуса по Целзий. В началото на Май, растенията се засаждат на открито, а периода на плододаване е от Юли до Октомври. 

Плодовете на патладжана от популярния сорт са с овална форма с дължина 16-18 см и ширина 8-10 см, със средно тегло около 250 г. Разстоянията между редовете при засаждане препоръчваме да бъдат 80 см, а между отделните растения в реда 35-40 см. Стъблата са леко разклонени и може да достигнат до 1,2 м височина. 

Популярният по цял свят сорт патладжан Блек Бюти е високодобивен и има вегетационен период около 125 дни. Оптималната температура за развитие на растенията е 21-28 градуса по Целзий.

Като всички растения, патладжанът Блек Бюти е възможно да бъде нападнат от неприятели, най-известен от които е колорадският бръмбар, но и от листни въшки и паяжинообразуващ акар. Затова е добре да се оглеждат растенията и при диагностициране на подобен проблем, да се вземат необходимите мерки свързани с отстраняването на неприятелите.

Добре узрелите плодове Блек Бюти имат тъмновиолетов гланц и месеста част в кремавобяло. Вкусът на суровият плод не е особено приятен, но при готвене се получава сложен и леко пикантен вкус и плътна консистенция.

На основата на патладжан се получават превъзходни ястия като имамбаялдъ, кьопоолу, мусака от патладжан, тюрлю гювеч, френското рататуй и гръцкото мелитзаносалата. Най-широко приложение намира в индийската кухня, а в Южна Индия дори го наричат Царят на зеленчуците.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧерен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив