МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на обикновена бяла детелина (градинска) представени от Севън Сийдс

Семена на обикновена бяла детелина (градинска) представени от Севън Сийдс
Семена на обикновена бяла детелина (градинска) представени от Севън Сийдс

Опции

Купи

Градинската обикновена Бяла детелина е сред най-разпространените и най-предпочитаните растения използвани за образуване на красиви тревни килими и това не е случайно. 

При нас ще откриете качествени семена от градинска Детелина обикновена с висока кълняемост. 

За какви площи и условия е подходящ този вид растение?

Бялата обикновена градинска Детелина притежава безброй качества. Растенията са фини, но елегантния им вид не е за сметка на тяхната устойчивост и издръжливост. Тревните покривки от Бялата градинска Детелина се отличават със средна до умерено висока устойчивост на газене. 

Откъм условия на отглеждане, растенията имат много добра сухоустойчивост, което ги прави подходящо решение за терени с много слънчеви часове и ограничени ресурси за редовно поливане. Структурата на растенията се състои от тънки стъбла и атрактивни широки листа – обикновено три на стъбло. Обикновената Бяла Детелина цъфти със симпатични бели цветчета, което допълнително увеличава декоративния ефект на затревените места. Редовната коситба на площите стимулира растежа и предизвиква нов цъфтеж на детелините. 

Към качествата на бялата градинска детелина ще добавим и това, че е медоносно растение. Тревните килими с детелини са атрактивни за пчелите, затова растенията често се отглеждат от пчелари. 
Освен за ресурс за производство на мед, Бялата обикновена детелина е важна суровина за производството на фураж за изхранване на селскостопански животни. Полетата засяти с този сорт растения се первръщат в апетитни пасища за различни животни.

Ако все още не сте убедени, че семената на градинска Бяла детелина са решението, което търсите, то нека добавим още, че растенията са непретенциозни откъм условия за отглеждане и изискват минимална поддръжка. Косят се на период 7 – 10 дни и имат много добра устойчивост на засушаване ако условияна на отглеждане не осигуряват автоматизирано поливане.

Засяване на семената на обикновената Бяла детелина

Пролетната сеитба на тревните килими с градинската Бяла детелина се извършва в периода Март – Юни. Задължително трябва да се изчака покачване на температурите над 5 С градуса. 

Препоръчва се сеитбата да се извърши при температури от 15 – 25 С градуса. Есенната сеитба на семената планирайте за Септември – Октомври, задължително няколко седмици преди първите слани. 

Най-подходящите типове почва са плодородните, с добро ниво на влажност. Детелината вирее и върху слабо кисела и леко засолена почва. 
Семената се засяват върху увредените почви и се покриват с около 1 см пръст. Валирането е задължителна стъпка след сеитбата, за да се постигне нужното уплътняване на семената към почвата. Покълването отнема от две до три седмици. 

Откъм условия за слънце – обикновена Бяла детелина вирее в цялата страна. Оптималните условия предполагат засяване на слънчево място, но растенията понасят добре и шарена сянка. 

Желателно е площите засети с градинска обикновена Бяла детелина да се подхранват. Най-често се прилагат специализирани торове за райграс есенни, които са с по-ниско съдържание на азот.

Тревните килими от обикновената градинска Бяла детелина са страхотно решение за затревяване на алеи и градини в паркове, публични сгради, резиденции и посолства, бизнес сгради, частни вили и къщи, хижи и други. Отглеждат се успешно на различна надморска височина – от планински райони до крайбрежни терени и други. Изисква косене на около 10 дни или веднъж седмично.

Сеитбената норма за представените от Севън Сийдс семена на Бяла обикновена детелина е 100 грама за 50 кв. м. площ. При нас ще откриете разнообразие от разфасовки за максимално удобство и оптимизиране на разходите за посев. 

Съдържание:

Бяла детелина 100%

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив