МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Афен F1 (Aphen) - розов ранен сорт с отличен вкус и високи добиви

Семена на домати Афен F1 (Aphen) - розов ранен сорт с отличен вкус и високи добиви
Семена на домати Афен F1 (Aphen) - розов ранен сорт с отличен вкус и високи добиви

Опции

Купи

Липсва ли ви вкуса на розовите домати през зимата и пролетта? Ако лятото ви се струва далече и искате да добавите вкусен и качествен розов домат към трапезата си възможно най-скоро, сорт Домати Афен F1 е това, което ви трябва. В „Севън Сийдс“ ООД ви препоръчваме Афен F1 като един от най-ранните, високодобивни и устойчиви сортове розови домати, с които ще се насладите на вкусни зеленчуци преди дори да е започнал най-активният сезон на доматопроизводство. 

Афен F1 е предназначен за отглеждане в парници и оранжерии (вижте нашите предложения за качествен найлон израелски за полиетилен). Плодовете му са средно едри, с големина около 250 – 300 грама. В пълна зрялост доматите придобиват розов цвят. Вкусът им е много приятен и мек, точно това, което може да очаквате от вкусен розов домат. Формата на плодовете на Афен F1 е кръгла, с гладка повърхност. 

Доматите имат отлична издръжливост на транспортиране, което ги прави привлекателен сорт за отглеждане за износ за международни пазари. Вътрешността му е месеста, сочна и с много приятен доматен вкус и аромат. Кожицата е тънка и гладка, но не се напуква и запазва качествата и вида на доматите при по-дълго съхранение и транспортиране. 

От сортовите семена на Афен F1 израстват растения с отворен хабитус. Могат да се образуват 6 – 8 китки на растение и всяка китка да роди по 4 – 5 броя домати, които са напълно развити, едри и качествени. 

Възможността за получаване на много ранна реколта е качество номер едно на този хибрид. Разсадът за розови домати Афен F1 се стартира още през първите дни на годината – от 5 Януари до 15 Февруари. Семената се засяват на дълбочина от около 1 – 1,5 см. Обгрижването на разсада не е по-различно от грижите, които изискват други сортове домати, а именно, топлина, светлина, редовно поливане и подхранване. 

Засаждането на разсада се случва от края на Март до края на Април. Сортът е предназначен за ранен добив и най-често се отглежда в оранжерии, но с успех може да засадите разсада и на открито след отминаване на риска от слани. 
Схемата за засаждане на Афен F1 съветва да се спазва разстояние от около 40 – 50 см между всяко растение. Обикновено се засаждат в редове с разстояние 120 – 80 см.

Вегетационният период на този сорт домати е около 90 дни. 

Розови домати Афен F1 имат още едно голямо предимство пред други сортове домати, а именно, отлична устойчивост на различни заболявания, като нематода, фузариум, жълта къдравост по листата и вертицилиум. Това предимство на Афен F1 е особено ценено от производителите на ранни зеленчуци и култури, които често се сблъскват с проблеми по насажденията причинени от гъбични заболявания. Устойчивостта на сорта осигурява и по-многобройна и качествена реколта. 

Сеитбената норма за хибридният сорт е около 2500 – 2700 растения за засаждането на 1 декар терен. 

Розовите домати имат страхотни вкусови качества за консумиране в свежо състояние. Придават невероятен вкус на разнообразни салати и разядки. Качествата им ще ви впечатлят и при готвене на различни ястия, супи, пасти, сосове и много други. 

Харесва ли ви идеята за вкусна, свежа, сочна и ароматна салата с розови домати през късна пролет? Поръчайте семената на Афен F1 още сега. 

Разфасовка: 10 бр. семена на розови домати Афен

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив