МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на бял Алабаш - деликатесен сорт със страхотен вкус

Семена на бял Алабаш - деликатесен сорт със страхотен вкус - Алабаш семена с отлична цена: 1.30 лв.
Семена на бял Алабаш - деликатесен сорт със страхотен вкус

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3 гр. (около 900 - 1050 бр. семена на бял Алабаш деликатесен сорт има в опаковка).
  • Норма за сеитба: От 60 до 70 грама за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранно засяване – 15.02. - 20.02., късно – 05.06. - 15.06.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: На открити или закрити пространства.
  • Вегетация: От 70 до 80 дена.
  • Характеристики на плода: Образуват се стъблоплоди – удебеления на стъблото, намиращи непосредствено над почвата. Те са кръгли, с леко сплескване, силно ароматни и вусни.

Онлайн магазинът semenata.bg прибави нов артикул към зеленчуковия си каталог. В следващите редове ще разберете малко повече за вкусния Бял Алабаш и възможността да засеете неговите семена. Един зеленчуков продукт доста бързо набираш популярност в нашата страна.

Семейството, към което принадлежи белия алабаш е Кръстоцветни - семейство, към което принадлежи и познатото ни зеле. Сортът се характеризира като двугодишна култура. В нашата страна културата все повече се налага и популяризира.

Интересен вид зеленчук, който се гледа, заради стъблото. То израства, удебелявайки се и превръщайки се в кръгла топка. Така образувалото се тяло, се нарича стъблоплод. Стъблоплодите се славят със своята хрупкавост, свежест и полезни съставящи го вещества.

Тези стъблоплоди освен, че са закръглени, имат и леко сплескана форма, цветът, обагрящ плодовете е светло-зелен.

За да се ориентирате за готовността на така наречените плодове на белия алабаш, следете нарастването на стълбоплодите. Когато наедреят до 7 или 8 сантиметра, бихте могли да ги оберете.

И да оставите да прераснат белите алабаши, няма да загубите плода. И прерасналите плодове запазват качествата си и хрупкавината си.

Предимство за сорта е устойчивостта му на нацепване. Този факт е един от всички причини редица родни производители да избират белия алабаш. Търговците на зеленчукови продукти, занимаващи се с износна, вносна търговия също ценят алабаша.

Приемайки ползите на зеленчуковия продукт, хрупкавостта, вкуса му, спокойно можете да готвите алабаш в различни варианти. Салатите, яхниите, гозби с други пресни зеленчукови продукти са част от вариантите. Ползвайки ги като част от салата с други зеленчуци, ще успеете да извлечете множество витаминозни вещества, нужни на организма ви.

Нормата за сеитбената процедура е както следва – от 60 до 70 грама семена на бял алабаш, покриващи декар земя. Тази норма ще е полезна, когато стигнете до засяване на семето. Можете да прецените какво количество ще ви е нужно за избраното място.

Засяването на семенцата бихте могли да осъществите за ранен или късен добив. Ранната сеитбена процедура направете в средата на февруари, по точно от петнадесето до двадесето число на месеца.

Късната сеитбена процедура направете през летния юни, по-точен период – пето до петнадесето число на месеца.

Засявайте семенцата на алабаша в бяло, оставяйте от едно до следващо около 30 сантиметра. Това се налага, за да се остави на растенията свобода за развитие.

Вегетационният период на сорта бял деликатесен алабаш продължава от 70 до 80 дена.

Семенцата се засяват на открити площи, може и на закрити пространства. И засяването би могло да бъда направо на постоянното място, а може и да си приготвите предварителен разсад.

Винаги си заслужава да разнообразите градината си с полезно и вкусно зеленчуково растение бял алабаш.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив