МЕНЮ
КОШНИЦА

Райграс Сахара издръжлив на сухи припечни места

Райграс Сахара издръжлив на сухи припечни места
Райграс Сахара издръжлив на сухи припечни места

Опции

Купи

В много случаи създаването на красив свеж гъст зелен тревен килим изисква старателни грижи и редица специфични условия, като автоматизирано поливане и други. Ако търсите решение за затревяване на слънчеви терени, които се поддържат сравнително по-лесно, попаднали сте на точното място. Представяме ви издръжлив райграс Сахара. Този уникален микс от тревни сортове е предназначен за затревяване на площи изложени на пряко слънце през по-голямата част от деня и с ограничени ресурси за редовно поливане. 

Тревните килими, създадено от райграс издръжлив Сахара се отличават с много добре развита коренова система и гъстота. Засяването и поддържането на площите с Тревна смеска Сахара е сравнително лесно. Смеските са подходящи както за използване от професионалисти, така и за любители и начинаещи градинари. Силната коренова система на растенията и гъстотата на тревните настилки създава предимства и при укрепване на различни терени срещу свличане на почвата. 

Сеитба и оптимални условия за отглеждане на издръжливите райграси Сахара

Сахара се нуждае от изобилна пряка слънчева светлина. Препоръчителният минимум е около 7 часа на ден. В зависимост от площите за затревяване растенията могат да понасят частично засенчване, но липсата на достатъчно светлина носи риск от влошаване на качеството и гъстотата на тревния килим. 

Най-често се прилага пролетна сеитба на семената от Сахара райграс. Планирайте засяването в периода, в който се очакват температури с амплитуда 15 – 25 С градуса, за да осигурите най-добър старт на семената. Освен през Май – Юни семената могат да се засеят и през есента – Септември – Октомври. 

Сортовите семена се разпръскват колкото се може по-равномерно върху предназначените площи. Желателно е да обработите почвите с почистване, плевене и изораване през есента преди сеитбата. Най-подходящи почви за отглеждане на тревните чимове са песъчливите или леко глинести. 

След разпръскване на семената се покриват с тънък слой пръст (не повече от 2 см) и се уплътняват чрез старателно валиране. Очаквайте появата на първите растения след около седмица, две, в зависимост от климатичните условия.

Осигуряването на оптимална влага в пръстта през този период е решаващо за успеха на затревяване с райграси издръжливи Сахара. Растенията участващи в селекцията за сухо- и студоустойчиви, но в периода на покълване и растеж трябва да се осигури редовно поливане. След достигане на пълен растеж поливането може да се намали, но най-добри резултати се постигат с редовно напояване. 

Издръжливият райграс Сахара образуват тревна настилка, която с подходящи грижи запазва качествата си и атрактивния си вид в продължение на много години. Тревният килим е вечно зелен, дори в условията на отрицателни температури през зимите по нашите ширини.

Препоръчва се редовно наторяване на площите от издръжливите райграси Сахара. Използвайте специализирани торове за райграс и тревни площи с бавно освобождаване. 

Първата коситба след засяване на семената се извършва когато насажденията достигнат височина около 6 – 7 см. Следващите коситби се препоръчват при достигане на височина от 4 – 5 см. Най-често косенето се извършва на всеки 5 – 7 дни в зависимост от климатичните условия и сезона. 

Райграс издръжлив Сахара има средна устойчивост на газене. Подходящ е за затревяване на всякакви обекти с декоративно предназначение, както и градини, паркове, дворове и терени изложени на умерен пешеходен трафик.

Сеитбената норма за засяване на семена на издръжливият райграс Сахара е 1 кг за 35 кв. м площ. 

Норма за сеитба: 1 кг за до 35 кв.м.

Разфасовка: 500 гр., 1 кг, 10 кг 

Съдържание:

Тръстиковидна власатка (Festuca arundinacea sp.) – 40%
Тръстиковидна власатка (Festuca arundinacea sp.) – 45%
Пасищен райграс (Lolium perenne sp.) – 10%
Ливадна метлица (Poa pratensis sp.) – 5%

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостВисока

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив