МЕНЮ
КОШНИЦА

Професионална сухоустойчива тревна смеска Термал Форс - ProSelect Thermal Force

Професионална сухоустойчива тревна смеска Термал Форс - ProSelect Thermal Force
Професионална сухоустойчива тревна смеска Термал Форс - ProSelect Thermal Force
230.10 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: GSE0013

Опции

Купи

Ако търсите тревни смески с невероятна устойчивост, ще ви предложим страхотен продукт, който ще надмине очакванията ви. Набавете си семена за Професиоална сухоустойчива тревна смес ProSelect Thermal Force. Името на тревните смеси подсказва качествата им, но далеч не описва всички качества, които ще получите от този уникален микс от тревни сортове. 

Устойчивостта е основният приоритет при създаването на селекцията от треви в ProSelect Thermal Force. Сортовете са подбрани така, че да образуват гъст и атрактивен зелен килим с мощна коренова система и завидна устойчивост както на суша, така и на газене.

Този тип тревни смески сухоустойчиви са идеалното решение за затревяване на всякакви терени, изложени на целодневна пряка слънчева светлина с ограничени ресурси за поливане. С други думи, ако досега прекомерната жега не е позволявала да засеете успешно гъст свеж зелен тревен килим, ProSelect Thermal Force ще промени това и ще ви осигури възможност да се насладите на зеленина през цялата година. 
Освен на високи климатични температури и силно слънце, ProSelect Thermal Force тревни смески за суша са подходящи за засяване и на терени с шарена сянка. 

Тайната на голямата устойчивост на тревните смеси се крие както в специалната селекция на висококачествени високо устойчиви сортове треви, така и на уникалната технология SmartStart на ICL използвана за третиране на част от семената. С патентованата технология се създава специална обвивка на семената на хибридизираната ливадна метлица включена в смесите, за да се стимулира бързото покълване. Целта е да се постигне равномерно покълване и развитие на растенията, за да се получи здрав и гъст зелен килим с всички видове треви в смеските растящи едновременно. Власатката добавена в смесите притежава фини листа и голяма издръжливост на утъпкване и заболявания. Резултатът от комбинацията на сортовете треви е плътна тревна покривка с тъмно зелен цвят, който се запазва през цялата година. 

Професионалните сухоустойчиви тревни смески Термал Форс се използват широко за затревяване на терени с различни предназначения. Красивият зелен цвят на тревната покривка прави смесите атрактивно решение за озеленяване на декоративни градини. Качествата на тревите като устойчивост са невероятни и се използват за затревяване на места със средно интензивен трафик от утъпкване. Сортовете треви участващи в тревните смеси имат отлична регенеративна способност. 

Косенето на площите засети с ProSelect Thermal Force се извършва при достигане на височина около 3,5 – 5 см. 
Термал форс е професионален сухоустойчив райграс, който се използва предимно от професионалисти в сферата на озеленяване, затревяване и ландшафт. Сеитбената норма за ProSelect Thermal Force е 30 – 40 гр. за 1 кв. м. площ.

Семената се предлагат в разфасовки от 10 кг.

За подхранването на тревните площи се препоръчва прилагане на специализирани торове за райграс. 

Засяването на семената се препоръчва през пролетта и есента. В първите седмици след сеитба площите трябва да се поливат редовно, за да се поддържа оптимална влага в почвата за покълването на семената. 

Тревни смеси професионални и сухоустойчиви ProSelect Thermal Force са многогодишни. Виреят напълно успешно по нашите ширини. Запазват качествата и вида си както през горещите месеци, така и през зимните месеци с отрицателни температури. 

Сеитбена норма - Ново засяване: 30 - 40 гр/кв.м (10 кг за до 330 кв.м)  Подсяване: 20 - 30 гр/кв.м (за до 500 кв.м)

Препоръчителен вид тор - професионални торове за тревни площи

Препоръчителна височина на косене 35 - 50 мм

Степен на натоварване - висока

Разфасовка - 10кг

Видов състав:

10% Poa Pratensis
90% Festuca Arundinacea

 

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеВисока
СухоустойчивостВисока

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив