МЕНЮ
КОШНИЦА

Професионална смеска тревна за спортни терени ProSelect Regenerator Plus

Професионална смеска тревна за спортни терени ProSelect Regenerator Plus
Професионална смеска тревна за спортни терени ProSelect Regenerator Plus
208.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: GSE0011

Опции

Купи

Селектирането на Тревни смески за спортни терени помага за създаването на все по-качествени миксове от трева, които отговарят на най-високите качества по издръжливост на газене, регенеративни способности и декоративен ефект. В „Севън Сийдс“ ООД ви представяме един страхотен продукт, който притежава отлични качества за затревяване на обекти, предназначени за спорт. Качествените професионални семена на Тревна смеска за спортни терени ProSelect

Regenerator Plus представляват селекция от различни видове треви с голяма устойчивост на газене, бърз растеж, бързо покълване, бързо сгъстяване и устойчивост на болести. 

В миксът са включени семена на няколко сорта пасищен райграс и хибридизирана ливадна метлица. При обикновени условия семената биха покълнали по различно време, но производителят на смеските тревни за спортни терени се е погрижил да осигури едновременно покълване на всички видове в смесите. Тайната за успех е в покритието SmartStart на ICL. Семената на ливадната метлица (които обикновено покълват по-бавно) са покрити със SmartStart, за да се гарантира бързото им покълване и успешното им вкореняване. Добавянето на метлицата в Тревните смеси за спорт допринася за по-гъстата тревна покривка, по-голямата устойчивост на тревния килим на суша, по-мощно братене и спомага за развитие на гъста коренова система. 

Как действа SmartStart?

SmartStart е иновативна технология, чрез която се произвежда биоразградима обвивка на семената. Този тип покритие има способността на абсорбира до 500 пъти от собственото си тегло – влага, която се доставя директно до семето. При намокряне покритието се превръща в гелообразен слой, който защитава семената и им осигурява нужната влага, която се освобождава постепенно. По този начин семената получават оптимални условия за покълване, а младите растения си набавят достатъчно влага за устойчиво развитие на кореновата система. 

SmartStart покритието е особено ефективно, когато се използва за бавно покълващи видове растения, като Poa pratensis и други. В Тревните смески ProSelect Regenerator Plus за спортни терени именно SmartStart покритието осигурява едновременното покълване на всички видове растения в микса. 

Смески за терени спортни ProSelect Regenerator Plus се използват широко в цяла Европа за затревяване на стадиони, голф игрища, спортни площадки и други. Този продукт е предназначен за професионална употреба. 
Сеитба на семената от смеската тревна за спортен терен

Семената на спортния райграс ProSelect Regenerator Plus се засяват или през пролетта или през есента. Теренът за засяване трябва да се почисти и обработи. Семената се разпръскват по повърхността и се покриват с тънък слой почва. Извършва се и валиране за допълнително уплътняване на почвата. 

Тревните смески за спортни терени ProSelect Regenerator Plus са бързорастящи. Нуждаят се от много светлина, влага и подхранване, за да се развиват пълноценно. Редовното поливане е от особена важност за бързото развитие на растенията и образуването на гъст зелен килим от трева с много голяма устойчивост на натоварване. Развиват се успешно и на терени с частично засенчване, но нуждата от пряка слънчева светлина изисква да получават поне 6 часа пряка светлина.

Подхранването е най-успешно, когато се прилагат специализирани торове за райграс с продължително освобождаване

Този тип тревни смеси могат да се косят много ниско. Препоръчителната височина за косене на тревата е 2 – 3 см.  Тревните смеси за терен спортен имат много добра възобновителна способност, което изисква и редовно косене за поддържане на нужния вид, гъстота и височина. 

Сеитбената норма за ProSelect Regenerator Plus е 25 – 35 гр. за 1 кв. м. площ или около 1 кг за 30 40 кв.м.

 

Разфасовка: е 10 кг от този модел тревни смески за спорт (за площ до 400 кв.м)

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеВисока
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив