МЕНЮ
КОШНИЦА

Полиуретаново лепило за гумени плочи 10 л за до 10 кв.м

Полиуретаново лепило за гумени плочи 10 л за до 10 кв.м
Полиуретаново лепило за гумени плочи 10 л за до 10 кв.м
77.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SBR0010

Опции

Купи

Ефективността на гумените настилки се дължи на два основни фактора – качеството на каучуковите плочи и правилният процес по монтаж на настилката. В „Севън Сийдс“ ООД ви предлагаме богат асортимент от каучукови плочи с най-високо качество, произведени от компании с опит и отлична репутация в тази сфера. При нас ще откриете и вторият елемент нужен за успешното инсталиране на гумените плочи, а именно специализираното двукомпонентно полиуретаново лепило за гумени плочи. Силата на залепяне, която се постига с този тип лепило е невероятна. При надлежно спазване на всички инструкции по подготовка на основата, смесване на компонентите и полагане на плочите, каучуковите настилки ще останат здраво залепени за основата за много години, дори изложени на неблагоприятни влияния от околоната среда, трафик и натоварване, търкане и т. н. 

Полиуретановото лепило за плочи гумени се състои от два компонента в съотношение 9 към 1. Те се съхраняват отделно до момента, в който лепилото трябва да се приготви за употреба. Компонент А, който представлява 90% от цялата смес е полилол. Компонент B, който формира оставащите 10% от нужната смес за лепилото е втвърдител. Двата компонента са в течна форма, оцветени в различни цветове. Приготвянето на лепилото се случва чрез смесване на съставките като винаги се спазва съотношението 9 части компонент А и 1 част компонент B. Преди да подходите към смесване на лепилото е нужно да завършите стъпките по подготовката на основата.

Лепилото полиуретаново за гумени плочи е ефективно за залепяне на каучукови плочи върху различни видове твърди основи от материали, като бетон, дърво, камък, полиетилен, паркет, ламинат и много други. Правилната подготовка на основата преди залепяне на каучуковите плочи осигурява най-добрата база за настилката и увеличава периода на пълноценна експлоатация. Желателно е основата да се изгради под малък ъгъл – дори 1 -2 градуса са достатъчни, за да позволят на излишната влага да се излива от настилката. Предотвратява се задържане на вода, образуване на локви и последващи проблеми от това. 

Основата за гумената настилка трябва да е твърда, гладка и напълно почистена от замърсявания и прах. Необходимо е да бъде суха, за да се осигурят най-добрите условия за контакт и залепяне на всяка плоча. Препоръчва се влажността на основата да не надвишава 4%. 

Работата с лепилото по полагане на плочите следва един и същ принцип независимо от обекта, в който се работи. Полиуретановото лепило не съдържа увреждащи за природата или за човешкото здраве вещества, няма мирис и не съдържа разтворител. Поради тази причина, монтираните настилки са напълно безопасни за експлоатация във всякакви условия – от закрити помещения, зали и стаи, до балкони, открити паркинги и гаражи, тротоари, площадки за фитнес, детски площадки и много други. Работата с лепилото не изисква използване на специални средства за защита. 

Единствената разлика при използването на полиуретановото за гумени плочи лепило на открито в сравнение на закрито е във възможността на закрито да се работи през цялата година. Оптималните условия за работа с лепилото изискват достигане на температура на средата в диапазона 20С до 30С градуса и влажност на въздуха до 65%. Ако температурите не са подходящи и средата е с прекомерна влага трябва да се изчака преди да се предприеме монтиране на настилката. Полиуретановото лепило се използва при инсталиране на различни видове каучукови настилки – с плочи, с разливане и т. н. 

Как се приготвя полиуретаново лепило за лепене на гумени плочи?

Уверете се, че опаковката на компонентите не е нарушена и е затворена плътно. Двата компонента не трябва да се смесват предварително, а непосредствено преди започване на процеса по монтиране. Основата на настилката трябва да е напълно почистена от прах, камъчета, отпадъци и т. н. 

Необходимото количество от компонент А се разбърква старателно. На тази стъпка се препоръчва използването на електрически миксер. След постигане на хомогенна смес се добавя нужното количество от компонент В. Винаги спазвайте съотношението 9:1. 

Ще забележите, че цветът на сместа започва да се променя в следствие на смесване на два различни цвята. Изпоблзвайте електрическия миксер за разбъркване до получаване на еднородна смес. Лепилото е готово за използване.

Нанася се с маламашка. Взима се количество от лепилото, което се нанася в равномерен тънък слой върху подготвената основа. Каучуковите плочи се поставят на избраното място плътно една до друга. Не бива да се оставят фуги между отделните плочи. Колкото по-добре се притиснат плочите към основата, толкова по-силно слепяне се постига с лепилото. В някои случаи се препоръчва поставяне на тежести върху настилката, за да се увеличи натиска към основата. Плочите се редят с грапавата повърхност надолу, за да се постигне по-голяма адхезия. 

Прясно смесеното лепило има ограничен период за използване след смесване на компонентите, защото постепенно се втвърдява. При температура на средата около 20С градуса разполагате с около 45 мин за използване на прясно приготвената смес. При по-висока температура, например 30С градуса, този период е по-кратък – 25-30 минути. 

Какво количество от лепилото е нужно за монтиране на настилката?

Разходната норма на полиуретановото лепило е в диапазона 700 – 1000 грама на 1 кв. м. При нас ще откриете специализираното лепило в опаковка от 10 кг. Винаги се препоръчва да си набавите по-голямо количество от предварително изчисленото в случай на загуби и грешна преценка или ако се наложи демонтиране и монтиране на настилката наново. Правилното съхраняване на полиуретановото лепило се случва в суха и хладна стая с температура на въздуха над 5 градуса. 

Лепилото добива механична здравина около 12 часа след залепяне. Пикът на химическа издръжливост достига след около 7 дни от монтиране на настилката.  

Технически особености на лепилото полиуретаново за каучукови плочи за тераса и др. видове гумена настилка

Материал – компонент А полилол и компонент В втвърдител. Продават се в отделни опаковки, които се съхраняват отделно. 

Консистенция – течност

Точка на запалване – 200С градуса

Време за използване след смесване – 1 час

Оптимална температура на средата при монтаж на гумени настилки с лепило – +10С до +30С градуса.

Разходна норма – 0.7 – 1 кг / 1 кв. м.

Време за втвърдяване – 4 – 5 часа

Химическа издръжливост – след около 7 дни 

Полиуретановото лепило се нанася лесно и бързо. Не изисква специализирана техника или умения. Важно е да се нанесе тънък, равен слой от лепилото преди да се наредят плочите. Винаги нанасяйте и по страничните ръбове на плочите при монтиране на крайните граници на настилката, които са прилепени към стени, бордюри и т. н. 

Лепилото е силно и ефективно. При нас в „Севън Сийдс“ ООД ще откриете най-добрите оферти за висококачествени продукти за дълготрайни настилки и качествени каучукови плочи за детски площадки

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив