МЕНЮ
КОШНИЦА

Каучукови плочи

Големи размери гумени плочи 50 х 50 см - в различен цвят и дебелина Големи размери гумени плочи 50 х 50 см - в различен цвят и дебелина
Най-продаван
Гумените плочи (или каучукови плочи) са модерно решение за подови настилки, с което напълн..
37.75 лв.
Спретнатост, чистота и комфорт – искате ли тези думи да описват вашата тераса? Започнете п..
37.75 лв.
Здравата основа и издръжливостта на настилката са сред най-важните условия за успешното из..
37.75 лв.
Безопасност, комфорт, практичност и устойчивост – това са най-основните критерии, на които..
37.75 лв.
Ефективността на гумените настилки се дължи на два основни фактора – качеството на каучуко..
77.90 лв.
Детските площадки бързо се превръщат в най-любимото място на малчуганите за неспирна игра,..
37.75 лв.
Забравете за грижите и усилията по поддържане на чистотата и удобството в двора. Търсите л..
37.75 лв.
Показани от 1 до 7 от 7 (1 страници)

Изграждането на подови настилки, които трябва да издържат на интензивно натоварване в продължение на много години наред никога не е лесна задача. Всички етапи по планиране и монтиране на настилките се отразяват на крайния резултат. Затова в „Севън Сийдс“ ООД сме подготвили категорията Каучукови плочи, която максимално ще ви улесни в това начинание.

Първият етап по планиране на изграждане на подови настилки е изборът на подходящи плочи. Щом сте попаднали на тази категория, най-вероятно сте запознати с поне част от предимствата на гумените настилки, които придобиват все по-голяма популярност през последните години.

Защо си заслужава да изберете Каучукови плочи за детски площадки?

Свойствата на този тип настилки ги превръщат в практично, изгодно и устойчиво във времето решение при изграждане на настилки на разнообразни обекти. Търсите ли плочи за монтиране на настилка за площадка за игра в двора и градината? Планирате ли ремонт на терасата с нова настилка? Проучвате ли кои са най-устойчивите плочи за монтиране в складове, работни помещения, офиси и други? Каучуковите плочи са отговорът, който търсите.

В категорията сме добавили завидно разнообразие от гумени плочи с различна дебелина и цветови варианти, за да задоволят напълно нуждите и очакванията на клиентите.

Каучуковите плочи са изработени изцяло от гумени гранули SBR. За залепянето им се използва висококачествено полиуретаново лепило чрез смесване на два компонента по указание на производителя. Завършената настилка се отличава със страхотна здравина, гъвкавост, издръжливост на трафик и устойчивост на климатични условия на средата. 

Какво е нужно да подготвите за инсталиране на каучуковите плочи?

Правилното залепяне на плочите се случва върху гладка основа от много устойчив материал, например бетон. Нужно е да се подготви изравнена и гладка повърхност, която е изчистена от замърсявания и подсушена.

Процесът по залепяне на плочите е сравнително бърз. Улесненото монтиране на каучуковите плочи спомага за нарастващата им популярност не само сред професионалисти в бранша, но и сред любители. 

При нас ще откриете плочи с различна дебелина. Именно дебелината на настилката определя допълнителните ударопоглъщащи свойства на плочите допринася за по-голяма безопасност при експлоатацията на обекта. 

Сред най-продаваните плочи са квадратните  гумени плочи с размери 40/40 см и дебелина 2 см. Качествата им са подходящи за монтиране на настилка със сравнително малък трафик и натоварване. Идеални са за изграждане на площи около басейни, тротоари, пешеходни алеи, площадки в дворове на хотели и спа центрове и много други. Разнообразието от продукти в категорията включва плочи с дебелина до 5 см. Настилките изградени с тези модели Каучукови плочи са подходящи за обекти, в които подовите настилки трябва да издържат на значително натоварване. Подобни места включват: гаражи и паркинги, спортни зали, фитнес зали, в които се тренира с тежести, конни бази и конни арени, зали за катерене и много други. Най-дебелите плочи притежават и най-големи ударопоглъщащи свойства. Именно за това винаги се преценя изборът на подходящ модел плочи спрямо предназначението на обекта. Например, при изграждане на детски площадки, изборът на настилка зависи от съоръженията инсталиране на площадката, тяхната височина и т. н. 

Каучуковите плочи имат невероятна здравина и гъвкавост. Съчетанието от тези свойства допринася за уникалното предимство да поемат и омекотяват удар без да се повредят. Именно затова гумените настилки все повече се предпочитат за обекти, като складове и работни помещения във фабрики, в които се работи с тежки предмети. В случай на изпускане, рискът от повреди е минимален. Ударопоглъщащите свойства омекотяват падания от инциденти. Каучуковите настилки спомагат за подобряване на цялостната безопасност на места, като детски и фитнес площадки, спортни зали, зали за катерене и др. 

Антиплъзгащите свойства на гумените плочи ги превръщат в най-подходящото решение при монтиране на настилки изложени на влага. Подобни терени са пространствата около плувни басейни. Важно е да отбележим, че гумените настилки не задържат влага. Те се почистват лесно и не създават условия за поява на мухъл.

Каучуковите плочи все по-често се монтират като подови настилки на обществени места, като спирки на автобуси и трамваи, болници  и училища, тротоари и много други. Удобството при ходене и намаленият риск от подхлъзвани и сериозни травми, в случай на падане им отрежда челни места при избор на материал за подови настилки.

Подходящи ли са за изграждане на подови настилки на закрито, например в дома и офиса? Отговорът е, Да без съмнение! 

Кои качества ги правят подходящи за използване на закрито?

Изработват се от устойчиви нетоксични материали. Гумените гранули SBR не носят риск за здравето на човек дори при интензивна експлоатация на настилката.

Създават комфорт и по-голяма безопасност при ходене. Каучуковите плочи не се пързалят. Материалът, от който са изработени е гладък и приятен на допир. Настилките са равни и гладки, комфортни за ходене дори без обувки.

Не задържат влага и се почистват лесно. Плочите се поддържат лесно чрез почистване с познати и широко използвани препарати. За разлика от други типове настилки, като паркет, гумените плочи не са уязвими към подуване или деформиране. Именно тези им качества ги правят подходящ избор за настилка в обекти с интензивна експлоатация от много хора, като болници, учебни заведения, обществени сгради и т. н.

Почистването не изисква специални подходи.

Шумоизолиращи свойства. Каучуковите плочи поемат не само удар, но и вибрациите от звука. Притежават много добри шумоизолиращи свойства. Настилките са подходящ избор при монтиране в обекти, в които традиционно се шуми повече, като гаражи и паркинги, спортни зали, зали за игра, музикални студия и други. 

Кои качества на каучукови плочи за спортни площадки ги превръщат в ефективно решение за външни подови настилки?

Притежават завидна устойчивост на елементите на средата. Каучуковите настилки понасят отлично всички сезони на нашите ширини. При правилното им монтиране, плочите ще запазят отличните си качества дори след тежки зими с много ниски температури. Не задържат влага, което запазва пълноценните им качества и през дъждовните сезони. Снабдени са със защита от слънчевата радиация. Дори продължителното излагане на пряка слънчева светлина няма да предизвика намаляване на ефективността на плочите.

Здравина и ударопоглъщащи свойства. Каучуковите плочи с най-голяма дебелина на практика поемат трафик и от тежкотоварни автомобили. Здравината им е впечатляваща. Използват се за изграждане на настилки в автокъщи и салони, паркинги и гаражи и т. н. 

Плочите имат гладка повърхност, която допринася за ефект на завършеност и спретнатост на изградените настилки. Сливат се със средата и създават подходящ фон за околната архитектура, форма и елементи.

Цветовите варианти в категорията Каучукови плочи включват черно, червено и зелено. Желаният цвят се постига чрез добавяне на пигмент към каучуковите гранули по време на изработката на плочите. По този начин се оцветява цялата гумена заготовка и получените плочи са изцяло оцветени в нужния цвят. В зависимост от търсения ефект настилките се монтират в един цвят или се съчетават различни плочи за оформяне на елементи и дизайни.

Сред предимствата на този тип настилки както за външно полагане, така и за обекти на закрито е тяхната лесна поддръжка. Те се не нуждаят от допълнителни стъпки за защита по време на експлоатация. Почистват се по същия начин както повечето твърди подови настилки. Гумени каучукови полчи за тераса не са податливи на увреждане от почистващи препарати. 

Качествата на гумените настилки се оценят високо в почти всички индустрии. Освен в строителство, спорт, рекреация и в изграждане на гаражи и паркинги, каучуковите плочи намират приложение и в проектиране на ферми за животни, конни бази, арени за езда и други. 

Залепянето на плочите се извършва сравнително лесно и бързо след надеждна подготовка на основата за настилката. Залепят се стабилно да отреденото място, за да превърнат всяко пространство в истински приятно кътче за почивка, игра, спорт и т. н.