МЕНЮ
КОШНИЦА

Полиетилен израелски за оранжерии 150 микрона с UV, анти капка, дифузия и термален ефект

Полиетилен израелски за оранжерии 150 микрона с UV, анти капка, дифузия и термален ефект - Полиетилен за оранжерии с отлична цена: 1.66 лв.
Полиетилен израелски за оранжерии 150 микрона с UV, анти капка, дифузия и термален ефект - Полиетилен за оранжерии с отлична цена: 1.66 лв.
Най-продаван
Полиетилен израелски за оранжерии 150 микрона с UV, анти капка, дифузия и термален ефект - Полиетилен за оранжерии с отлична цена: 1.66 лв.
Полиетилен израелски за оранжерии 150 микрона с UV, анти капка, дифузия и термален ефект - Полиетилен за оранжерии с отлична цена: 1.66 лв.
Полиетилен израелски за оранжерии 150 микрона с UV, анти капка, дифузия и термален ефект
1.81 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FOF0002

Опции

Купи

Внимание! Посочената цена на специализирания полиетилен за оранжерии е за 1 кв.м. Предлага се услугата рязане на парчета по размер на клиента без повишаване на цената за 1 кв.м. За да направите поръчка за необходимия Ви размер полиетилен е нужно от полето „Ширина на ролката“ да изберете нужната Ви ширина, а в полето отляво на бутона „Купи“ да въведете нужната Ви дължина, след това натиснете бутона „Купи“.

Онлайн градински център Semenata bg представя висококачествен полиетилен израелски за парници и оранжерии с дебелина 150 mic (микрона).  Този модел полиетилени са произведени по иновативна технология, чрез която в полиетилена са вложени няколко много важни съставки за подобряване на неговата издръжливост, здравина, защита от UV, добавяне на ефект анти капка, дифузия и така наречения термален ефект.

За подобряване на общата здравина на полиетилена израелски е добавено веществото Етиленвинилацетат (съкратено EVA). С негова помощ се подобрява еластичността на найлона и неговата устойчивост на не редките неблагоприятни климатични условия – силен вятър, дъжд и др. Добавката повишава значително прозрачността на полиетилена, като по този начин подобрява проникването на слънчевата светлина вътре в оранжерията. Етиленвинилацетата създава и антистатичен ефект по външната страна на полиетилена, като по този начин външната част задържа по-малко прах и замърсители и се почиства сравнително по-лесно.

Едно от основните предимства на полиетилените от този вид е тяхната защита от слънчеви лъчи по технологията UV HALS. За разлика от стандартните защити на никелова основа UV HALS не оцветява филма и по този начин осигурява доста по-висока пропускливост на слънчеви лъчи, а защитата от слънцето трае значително по-дълго.
Израелският полиетилен за оранжерия се цени от всички производители на зеленчуци и декоративни растения и заради своето специално покритие от вътрешната страна, което не позволява на кондензационните капки да се задържат – така наречения ефект анти капка. Чрез него капките падат на земята и се намалява значително развитието на гъбни и вирусни болести по стените на полиетилена. Премахването на капките конденз е важно и за нормалното проникване на слънчевата светлина в оранжериите и парниците. 

Безспорно едно от най-важните предимства на този израелски найлон за оранжерия е свойството дифузия. Това е възможността на полиетилена да разпръсква проникналата през него пряка слънчева светлина. Това е от изключително значение за развитието на всички видове култури (зеленчукови или декоративни), които се произвеждат или отглеждат в парника. Чрез дифузията се създава доста равномерно огряване на растителността, което подпомага сериозно процесите на фотосинтеза. Това е качество, което изключително много се цени особено при отглеждане на растения, които не рядко се самозасенчват.

Не на последно място е и свойството на полиетилена израелски – термален ефект (IR). Чрез специални добавки найлона не позволява на проникналата през деня слънчева радиация да излиза свободно навън от оранжерията. Това доста осезаемо намалява загубата на топлина през нощта и поддържа сравнително постоянна температура м/у деня и нощта, независимо от сезоните. Термалният ефект има особена важност при отглеждане на ранни и късни култури в оранжерии без наличие на специализирано отопление.

Приложение на израелският полиетилен за оранжерия.

Употребата на този модел е широка. Той се използва за отглеждане на всякакви видове зеленчуци, плодове, подправки, билки, лечебни растения, салати и др. Освен за културни растения в оранжериите от полиетилена израелски може да се отглеждат и всякакви видове сезонни и многогодишни цветя, храсти декоративни, дървета, увивни растения, овошки и др.

Гаранция на полиетилените и период на експлоатация според данни от производителя:
125 микрона – гаранция 2 години – период на употреба 2 – 3 години
150 микрона – гаранция 3 години – използване 4 – 6 години
160 микрона DIAMOND – гаранция 3 години – използване 4 – 6 години
180 микрона – гаранция 4 години – използване 5 – 7 години

Внимание! Посочените периоди на използване на найлоните и гаранцията важат при спазване на препоръките за монтаж и правилно използване, които може да намерите тук.

Внимание! При инсталиране на този модел израелски полиетилен за оранжерии трябва да съблюдавате надписите “This side inside” и логото на фирмата производител да бъдат монтирани от вътрешната страна на найлона!

Технически характеристики на полиетилен израелски за оранжерия и парник:

Цвят – бял прозрачен

Дебелина – 150 микрона (0,15 мм)

Тегло – 1 кв. м от найлона тежи около 0,144 кг, а в 1 кг се съдържат 6,94 кв.м

Внимание! Безплатна доставка за поръчка на полиетилен на стойност над 320 лв.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив