МЕНЮ
КОШНИЦА

Тъкан против слана за овошки и зеленчуци - Агрил с плътност 17 гр./кв.м

Тъкан против слана за овошки и зеленчуци - Агрил с плътност 17 гр./кв.м
Тъкан против слана за овошки и зеленчуци - Агрил с плътност 17 гр./кв.м
Тъкан против слана за овошки и зеленчуци - Агрил с плътност 17 гр./кв.м
Тъкан против слана за овошки и зеленчуци - Агрил с плътност 17 гр./кв.м
Тъкан против слана за овошки и зеленчуци - Агрил с плътност 17 гр./кв.м
5.99 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FOIV068

Опции

Купи

Сланите са сред най-големите предизвикателства пред земеделците, които искат да отглеждат ранни или много късни култури. Препоръките за ранно производство винаги съветват да се изчака преминаване на периода с риск от слани, за да се предотврати загиването на растенията, които са особено крехки в началните фази на растеж. Отопляемите парници и оранжерии от израелски полиетилен създават отлични условия за ранно и целогодишно производство на редица култури, но не всеки разполага с такива съоръжения. 

Как да защитите растенията от студа на открито?

Един от най-лесните начини, които може да прилагате в градината винаги, когато има нужда, без използване на специално оборудване или прилагане на специфични знания е покриване с мрежа против слана за овошки и зеленчуци. Тази мрежа е известна още като Агрил или Фолио за зазимяване. Този уникален продукт е достъпен, лесен за употреба и ефективен при предпазване на насажденията от измръзване.

Какво представлява Агрилът или мрежата против измръзване и слана при овошките и зеленчуците?

Уникалното покривало е изработено от нетъкан текстил, съставено от висококачествен полиетиленов материал, който притежава и трайна UV защита. Мрежата против слани за зеленчуци и овошки съчетава висока ефективност с изключителна лекота на материята, която по никакъв начин не пречи на насажденията да растат и да се развиват. 

В процеса на растеж зеленчуците или овошките повдигат покривалото против слана. В допълнение, Агрилът има отлична пропускливост на вода. Дъждовната вода, както и поливането отгоре се случва безпроблемно дори когато зеленчуците и овошките са покрити с мрежа против слана. Светлината също преминава през текстила и не се затруднява фотосинтезата. 

Този модел мрежа против слана за овошки и зеленчуци се предлага в бял цвят, който спомага за по-равномерното разпределение на светлината и повишаване на температурата под покривалото. Именно на това качество на Агрила се дължи неговата ефективност при защита от измръзване при слани. Температурата на почвата се повишава, което се отразява много добре на насажденията, особено на младите разсади. 

Агрилът се използва предимно на открито, защото именно в градината има най-голяма нужда от предпазване от ниски температури. Осигурената UV защита на текстила гарантира дълготраен експлоатационен период на покривалото против замръзване. 

Мрежите против слана и измръзване се използват широко в зеленчукопроизводството. Прилагането им спомага за постигане на по-ранна реколта от насажденията с около 20 дни. 
Често се използва мрежа против слана за защита на домати, краставици, пролетни листни зеленчуци и други. 

В декоративни градини, Агрилът против слани намира приложение при зазимяване на декоративни храсти и дръвчета, които не могат да се приберат на закрито. Покривалото против слана има големи предимства при полското производство на всякакви култури. Използва се широко за покриване на трансплантиран разсад, за да се намали стреса при пресаждане. 

Макар и предпазването от дъжд и градушки да не е основната характеристика на мрежата против слани за овошки и зеленчуци си заслужава да отбележим, че този уникален текстил осигурява и умерена защита от природните бедствия особено при младите растения.

Друго важно предимство от употребата на Агрил против измръзване и слана е предпазването от насекоми и грабливи птици, което значително намалява увреждането на растенията и загубите на реколта. 

Мрежата против замръзване и слана може да се използва при нужда през цялата година или да се прилага локално през определени сезони с по-големи рискове от слани. 

Технически характеристики

Материал, от който е изработена тази мрежа против слана за овошка и зеленчук – нетъкан текстил от полиетилен

Допълнителна UV защита 

Цвят – бял или светлозелен

Плътност на Агрил против слана –  17 гр./кв.м

Фолиото против замръзване е продукт, който си заслужава винаги да имате под ръка. Поръчайте от нашия онлайн магазин още сега.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив