МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на мини босилек за саксия и градина - плътен аромат и страхотен вкус

Семена на мини босилек за саксия и градина - плътен аромат и страхотен вкус - Босилек семена с отлична цена: 1.50 лв.
Семена на мини босилек за саксия и градина - плътен аромат и страхотен вкус

Опции

Купи
 • Цъфтеж: Нежен розово-виолетов или бял цвят, който цъфти от юни до септември. 
 • Височина: Около 20 сантиметра.
 • Осветеност на терена: На слънчеви места засейте тези семена на босилек мини.
 • Почвени условия: Дренирани богати хумусни почви.
 • Устойчивост на ниски температури: Ниска устойчивост.
 • Дълговечност: Едногодишно растение.
 • Подходящо място: В съдове на терасата или в градината и в двора.
 • Период на сеитба: През януари и февруари засейте семената на мини босилека на закрито за разсад или в края на март на открито. В домашни условия може да се засява целогодишно.
 • Дълбочина на сеитба: До 1 сантиметър.
 • Схема на отглеждане: Редово с разстояние от 40 до 50 сантиметра между редовете и от 25 до 40 сантиметра между растенията.
 • Период за покълване: 14 до 21 дена.
 • Необходимост от поливане: Регулярно, но без преполиване.
 • Подходящи торове: Минерални или био торове за подправки. При засяване на семето използвайте торове за вкореняване на семена и резници.

В богатия каталог с билки и подправки на Онлайн магазин semenata.bg вече са на разположение и специално селектираните сортови семена на Мини босилек, който е предназначен предимно за саксийно отглеждане.

Тази невероятна подправка е от рода на босилековите растения и от семейството на устоцветните. Нисият босилек спада към едногодишните растения, а произходът му води корените си от азиатския и африканския континент, откъдето е привнесен в Европа, а и по цял свят.
 
Подправката оправдава името си и израства едва на около 20 сантиметра нависоко. Тя има разклонени стебла с четириръбеста форма. Листата и са разположени срещуположно, имат удължени дръжчици и формата на елипса. Те са много вкусни и  изключително ароматни. Не на последно място мини босилекът притежава редица полезни свойства, заради което се цени високо в кулинарията у нас и по света.
 
Босилекът има висока концентрация на етерични масла, метилхавиколи, линалооли, евгеноли, органична киселина, сапонин, танин, дъбилно вещество, флавоноид, витамин С и витамин В. Освен това се вярва, че ако поставите стрък от билката в своя джоб, това е поличба за печалба или за вярност. В древния Рим босилек се е дарявал в знак на обич, а в Индия етеричните му масла се ползвали при различни свещенодействия.
 
Мини босилекът цъфти в периода от месец юни до месец септември. Той има изобилен дребен цвят в розово-виолетово или бяло, показват данните от каталога с билки и подправки на градински магазин semenata.bg .
 
Тези семена сортови на босилек покълват на 13 до 14 градуса по Целзий. Самото растение няма висока устойчивост на студ, затова вирее най-добре в температурния диапазон  21 - 25 градуса по Целзий.
 
Мини босилекът обича слънчевите и топлички места на терасата, в двора или в градината, където почвата е хумусна, богата и дренирана. Добре е да се полива регулярно без да се преполива и без да се допуска засуха. Наторява се при нужда с минерални или био торове.
 
Реколта може да прибирате в първия стадий на цъфтене през юни месец, както и през октомври месец. При добро обгрижване на посевите, може да приберете от тон и половина до два тона добиви от един декар. Събраната листна маса се изсушава добре на места, които са проветриви, сенчести и сухи и се използва след като се орони допълнително и се прибере за съхранение за по-късно.
 
Подправката се гледа редово, като от ред до ред се оставят от 40 до 50 сантиметра, а от растение до растение вътре в редовете от 25 до 40 сантиметра.
Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЛилав, Розов
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив