МЕНЮ
КОШНИЦА

Луксозна декоративна тревна смеска Гран Гала (Gran Gala) представена от Севън Сийдс

Луксозна декоративна тревна смеска Гран Гала (Gran Gala) представена от Севън Сийдс
Луксозна декоративна тревна смеска Гран Гала (Gran Gala) представена от Севън Сийдс
31.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: D415017

Опции

Купи

Случвало ли ви се е да се почувствате объркани, когато искате да намерите идеалното решение от тревни смески за двора и градината? Ние от Севън Сийдс с удоволствие ще ви улесним в избора на сортове треви, като ви представим един качествен продукт с отлична декоративна стойност, много добра устойчивост на газене и лесна поддръжка. Луксозна декоративна тревна смеска Gran Gala на световноизвестния селекционер Franchi ще ви осигури перфектната комбинация от гъст свеж и невероятно мек зелен килим, който понася умерено ниво на утъпкване и активности и може да се отглежда при частично засенчване. Нуждата от косене не е толкова често колкото популярните сортове райграс, което също допринася за практическите ползи от тревна смес Гран Гала. 

В луксозните декоративни тревни смески Гран Гала са включени 5 специално селектирани сорта треви, които перфектно допълват качествата си за образуване на изравнени, гъсти и лъскави чимове. Сред предимствата на сортовете е начинът на растеж на растенията, а именно по-интензивно в ширина отколкото на височина. 

Откъм издръжливост на механично увреждане от газене, тревната настилка с декоративната Гран Гала се отличава със средна устойчивост. Ако трябва да илюстрираме нивото на издръжливост с конкретни примери от действителността, тревния килим запазва качествата си при утъпкване в обикновени условия в заден двор, градина и т. н. Луксозният декоративен райграс Гран Гала е подходящо решение за затревяване на места за отдих, като пикник, барбекю и т. н.

Сортовете треви не са подходящи за затревяване на спортни терени.

Растенията притежават изключително високи декоративни качества благодарение на фините си листа. Образуваните чимове са гъсти, меки на допир, но с отлична здравина на тъпчене. 

Засяване на семената и подходящи грижи за декоративна тревна смес Гран Гала, представена от Севън Сийдс

Песъкливите почви с много добра отцедливост са най-подходящият избор за места за отглеждане на тревен килим с луксозна тревна смеска Гран Гала. Преди да се пристъпи към сеитба, мястото трябва да се почисти, оплеви и разоре. Семената от луксозните тревни смески декоративни се засяват равномерно върху избраните терени, след което се покриват с тънък слой пръст. Задължително се обработват чрез валиране непосредствено след засяване, за да се осигури плътен контакт на семената с пръстта. 

В този период на създаване на тревния килим трябва да се поддържа оптимална влага в почвата. Редовното поливане е важен фактор за правилното отглеждане на тревните смеси както по време на периода на покълване, така и при поддръжката на площите. Препоръчва се сеитбата да се извършва при пролетни и есенни температури. Месеците, в които може да планирате засяването, за да постигнете оптимални резултати за периода Март – Юни и Септември – Ноември. Най-подходящите климатични температури за тревните сортове са в диапазона 15 – 25 градуса. Не провеждайте сеитбата ако температурите на средата са под 5 С градуса или опасността за слани не е отминала. 

Покълването на семената на луксозната декоративна тревна смеска Гран Гала отнема около 5 – 14 дни. 

Сортовете тревни растения включени в този страхотен микс се развиват най-добре, когато получават обилно огряване от слънце през деня. Издръжливостта на сортовете им позволява да се развиват добре и при частично засенчване при условие, че минималното количество слънчеви часове не е под 6 часа дневно. 

Косенето на тревните площи се извършва при достигане на височина 7 см, когато е за първи път и 4 – 5 см за поддържащи цели. 

  • Норма за сеитба: За 40 квадратни ще са ви нужни 1 кг луксозни тревни смески декоративни от Гран Гала
  • Разфасовки: 1 кг и 5 кг

Съдържание:

Lolium perenne (сорт пасищен райграс) – 40%
Festuca rubra rubra – 20% (селектиран сорт червена власатка)
Festuca commutata – 20% (селектиран сорт червена власатка)
Poa pratensis – 10% (специален сорт ливадна метлица)
Poa pratensis – 10%  (специален сорт ливадна метлица)

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив