МЕНЮ
КОШНИЦА

Kаучукова настилка ударопоглъщаща

Големи размери гумени плочи 50 х 50 см - в различен цвят и дебелина Големи размери гумени плочи 50 х 50 см - в различен цвят и дебелина
Най-продаван
Гумените плочи (или каучукови плочи) са модерно решение за подови настилки, с което напълн..
37.75 лв.
Спретнатост, чистота и комфорт – искате ли тези думи да описват вашата тераса? Започнете п..
37.75 лв.
Здравата основа и издръжливостта на настилката са сред най-важните условия за успешното из..
37.75 лв.
Безопасност, комфорт, практичност и устойчивост – това са най-основните критерии, на които..
37.75 лв.
Ефективността на гумените настилки се дължи на два основни фактора – качеството на каучуко..
77.90 лв.
Детските площадки бързо се превръщат в най-любимото място на малчуганите за неспирна игра,..
37.75 лв.
Забравете за грижите и усилията по поддържане на чистотата и удобството в двора. Търсите л..
37.75 лв.
Показани от 1 до 7 от 7 (1 страници)

Ударопоглъщащите настилки придобиват все по-голяма популярност при монтаж на подови настилки в обекти с различно предназначение – от спортни зали, гаражи и детски площадки до паркинги, ферми за животни и конни бази. Причината за нарастващата популярност на гумените настилки е в комбинацията от уникалната им способност да поемат и омекотяват удар като запазват целостта и здравината си в продължение на продължителен период от време дори при интензивна експлоатация. 

Качествата им са впечатляващи. Те притежават гъвкавост и здравина, издържат на климатични условия, удар, триене и влага. Отличават се с лесен монтаж и дълговечност. Подходящи са за монтиране на настилки в обекти на открито, както и в зали за фитнес, гимнастика и спорт, детски кътове, зали за катерене и много други.

Предимствата на Ударопоглъщащите настилки превръщат каучуковите плочи в един от най-търсените продукти за монтиране на подови настилки. Именно затова в „Севън Сийдс“ ООД с удоволствие ви представяме специалната категория за Ударопоглъщащи настилки, в която ще откриете разнообразие от висококачествени гумени плочи за настилки с различно предназначение. 

Как да се ориентирате в многообразието от каучукови плочи за детски площадки или спортни площадки или тераси в категорията?

Качеството и дебелината на плочите са най-важните критерии при избор на продукт. В нашия онлайн магазин представяме само селектирани продукти на производители с утвърдена репутация и опит в този бранш. Качеството е гарантирано. 

Как да изберете подходящата дебелина на плочите за вашите проекти?

Каучукови плочи са изработени от каучукови гранули SBR, които са слепени с полиуретаново лепило от два компонента. Гуменият материал притежава уникалната комбинация от гъвкавост и здравина. Плочите, които се произвеждат от каучуковите гранули са по-леки от плочи и павета изработени от други материали, като бетон и т. н. Притежават гъвкавост, на която се дължи и най-важната им характеристика – ударо поглъщаемост.

При правилно монтиране на плочите, настилките имат способността на омекотят удар без да се повредят. Способностите да поемат удар зависят от дебелината на настилката. 

Какво ще откриете в категорията Ударопоглъщащи настилки?

Най-популярните продукти, които се ценят високо от клиентите ни са квадратни каучукови плочи с дебелина от 2 до 5 см, дължина и ширина 40 см. Този модел плочи осигурява качествено и практично решение при монтиране на настилки за площадки, тераси, пътеки и алеи, паркинги, спирки на градски транспорт и различни зали и помещения на закрито, включително около плувни басейни. Квадратната форма на плочите, както и лекотата на материала улесняват работата с тях и процесът по монтиране. 

Как да прецените кои продукти са най-подходящи за вашия случай?

Ударопоглъщащите настилки с дебелина 2 см се препоръчват за обекти, в които не се очаква силно натоварване, удари и трафик. Подходящи са при изграждане на пътеки и алеи в дворове, градини и паркове както и около плевни басейни и много други. Ако търсите решение за настилки за паркинги и гаражи, то каучуковите плочи с дебелина 5 см са най-добрия избор особено ако се предвижда трафик от тежкотоварни камиони. 

Подготовката на основата за лепене на плочите е сред най-важните стъпки за успешното им монтиране и ефективността и здравината на цялостната настилка. Основата се изгражда от твърд и устойчив материал, като бетон. Трябва да е изравнена, гладка, почистена и суха преди да се премине към залепяне на плочите. Полиуретановото лепило е двукомпонентно. Съставките се смесват според указанията. Залепянето е толкова здраво, че щом веднъж се положат, плочите ще останат на мястото си години наред. Същинската здравина на настилката може да усетите ако се наложи да демонтирате плочите – пригответе се за трудна задача, защото настилката ще бъде здраво монтирана на избраното място.

Каква поддръжка изисква настилката? Има ли особености в грижата за настилката в зависимост от мястото, на което са залепени плочите – на открито или на закрито?

При нас ще откриете не само висококачествени каучукови плочи за вашия дом, градина, офис и т. н., но и важни съвети за избор, монтиране и поддръжка. Ударопоглъщащи настилки не се нуждаят от специална поддръжка. Издържат безпроблемно на неблагоприятни климатични условия, както и на резки промени във времето и температурни амплитуди. Настилките са високоефективни през всички сезони. Понасят без проблем отрицателни температури и замръзвания, ярко пряко слънце и горещини, сняг и влага, луга и т. н. Гумените гранули, от които са изработени имат отлична устойчивост на изтъркване. Именно затова каучуковите настилки се препоръчват дори за обекти с автомобилен трафик, като гаражи, паркинги и други. 

Способността да омекотяват удар при сблъсък и контакт е най-важното предимство на Ударопоглъщащите настилки изработени тип каучукови плочи, но далеч не е единственото.
Плочите имат антиплъзгащо покритие. Не задържат влага, което спомага за ефективното им използване за изграждане на настилки около водни басейни и плувни басейни, съблекални, спортни зали и много други. Противоплъзгащото покритие намалява значително риска от травми причиннени от подхлъзвания и падания. А ударопоглъщащите способности спомагат за омекотяване на удара в случай на инцидент. Каучуковите плочи се използват широко на места с оживен пешеходен трафик, като спирки на градски транспорт и т. н.

Гумените плочи са издръжливи на почистване и дезинфекциране без това да поврежда повърхността им или да намалява ефективността на настилката. Препоръчват се за монтиране в болници  и други обществени сгради. 

Ударопоглъщащите настилки са перфектно решение за паркинги, гаражи, ферми за животни и конни бази. Притежават шумоизолиращи свойства, което увеличава удобството при експлоатация на обектите. Почистват се лесно. Могат да се инсталират в конни бази и дори при проектиране на арени за езда. Гладката им повърхност осигурява комфорт при ходене на животните. Ударопоглъщащите свойства намаляват риска от травми.

Каучукови плочи за спортни площадки се изработват от нетоксични материали. Не създават риск за човешкото здраве дори когато се монтират във вътрешни помещения.
Гумените настилки са сравнително лесни за монтиране и се отличават със семпъл дизайн. Гладката им повърхност създава еднороден фон около избраните обекти. Сливат се с различни стилове и елементи. 

В категорията Ударопоглъщащи плочи ще откриете продукти в различни цветове. Най-често се поръчват плочи в червено, черно и зелено. Оцветените варианти не се лющят дори при интензивна експлоатация благодарение на начинът, по който се произвеждат. Пигентите за оцветяване се смесват с гумените гранули по време на производствения процес, което спомага за постигане на еднороден цвят в цялата плоча, а не само оцветяване на горния слой. 

За какви обекти най-често се препоръчват Ударопоглъщащите настилки?

Не се колебайте да поръчате гумени плочи при изграждане на площадки и пътеки в двора и градината, при монтиране на подови настилки в офиса, складови помещения, работни помещения във фабрики и т. н. Този тип настилки са особено ефективни при изграждане на детски площадки, фитнес зали, зали за катерене и спорт, детски кътове и т. н. Използват се широко при изграждане на плувни басейни – вътрешни и външни.

Противоплъзгащото им действие е от изключителна важност при този тип обекти, както и способността да не задържат влага, което елиминира риск от появата на мухъл и друг тип гъбични заболявания.
Интересно приложение на каучуковите плочи в дома е за настилка на терасата или балкона. Лекотата на плочите и тяхната устойчивост на климатични условия ги правят идеалното решение за бързо и практично трансформиране на балкона в приятно кътче за почивка и игра. 

Шумоизолиращите качества на Ударопоглъщащитте настилки, както и тяхната невероятна здравина са причина за широкото им монтиране при изграждане на гаражи, паркинги, тротоари и други. 

Гумени каучукови плочи за тераса и др. видове площи се монтират лесно, без необходимост от специализирано оборудване. Не случайно те са сред любимите продукти за изграждане на настилки на строители, ландшафт архитекти, градинари и домашни майстори. Нарастващата популярност на каучуковите плочи спомага и за широкото им предлагане, което ще ви улесни в набавянето на качествени продукти на изгодни цени. При нас ще откриете точно това – разнообразие от висококачествени Ударопоглъщащи каучукови плочи, които ви очакват.