МЕНЮ
КОШНИЦА

Специален тор за ягоди, малини, касис и всякакви дребноплодни растения Биопон

Специален тор за ягоди, малини, касис и всякакви дребноплодни растения Биопон - Торове комбинирани за плодове с отлична цена: 7.00 лв.
Специален тор за ягоди, малини, касис и всякакви дребноплодни растения Биопон
9.97 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFB0037

Опции

Купи
  • Разфасовка: 1 кг (за 25 кв.м)
  • Продължителост на действие: Един месец с едно торене.
  • Приложение и дозировка: Използвайте около 40 гр. от торовете, за да наторите 1 кв.м площ. Прилага се окло стъблото на растението, като може леко да разровите земята след разпръскването на тора. Следва обилно поливане на наторената площ.
  • Съдържание: 10% (8,9% aмонячен азот, 1,1% нитратен азот), Фосфорен пентаоксид (P2О5) 5% разтворим в неутрален амониев цитрат и във вода (2,5% водоразтворим фосфорен пентаоксид (P2O5)), Калиев оксид (K2О) 10%, Магнезиев оксид (MgО) 5%. Микроелементи: 27% oбщ серен триоксид (SO3), 0,01% oбщ бор (B), 0,01% oбщо мед (Cu), 0,1% oбщ манган (Mn), 0,001% oбщ молибден (Mo), 0,01% oбщ цинк (Zn).

NPK (Mg, S) 10 : 5 : 10 (5 : 27) са серия минерални торове за дребноплодни на Биопон - Полша, които са част от богатия каталог на Онлайн магазин semenata.bg.

С тези торове се третират всевъзможни сортове, сред които всякакви сортове ягоди, малини, къпини, касис, арония, френското грозде, боровинки, диви ягоди, дори и лозови насаждения.

Специалната формула, по която са създадени торовете на Биопон NPK (Mg, S) 10 : 5 : 10 (5 : 27), благодарение на основни елементи като азота, фосфора, магнезия и калия, дават благодатна хранителна среда на всички сортове дребноплодни и съдействат за тяхното пълноценно развитие.
Калият създава възможност на растенията да образуват повече плод, като при това плодовете се съхраняват по-продължително време след обирането им. Благодарение на него, подхраненият плод е едър, апетитен, ароматен, свеж и траен.

Поради добре балансираната формула, подхранените с торовете ягоди, малини, каксис, френско грозде и др. растат здрави, устойчиви на ниски температури и засушаване. Освен това се подобрява устойчивостта на заболявания и обичайните вредители.

Корените на такива растения, обработени с тор, израстват силни и в дълбочина, стеблата са здрави, плодът е изобилен и с много високо качество.
Торът за ягода и дребноплодни спомага не само за правилното подхранване и растеж на насажденията, но и облагородяват почвите и подобряват микробиологията им.

Голям плюс за полските гранулирани торове за ягода, малина, касис, френско грозде и др. е и фактът, че с еднократно наторяване, те имат ефикасно действие в продължение около месец. 

Като през целия този период подхранват равномерно растението в процеса на неговото развитие. Така земеделците си спестяват средства, труд и време за иначе честото торене, което се налага с някои други класове торове.

Торовете на Биопон за ягоди са гранулирани, лесни са за съхранение и за работа с тях, бързо се разтварят в работна среда и бързо се приемат и абсорбират от растенията, подсигурявайки им перфектната хранителна среда за целия период на активното си действие.
Специалистите от екипа на градински магазин semenata.bg съветват след самото наторяване е да полеете растенията обилно с вода за по-бързо и ефективно действие на торовете.

Ако използвате тор гранулиран за ягода, малина и френско грозде на Биопон, вашите насаждения ще бъдат максимално защитени от пикове и спадове в развитието си, от изгаряне, вредители и различни заболявания. Те ще са по-издръжливи на студ и суша, а плодовете им ще запазват дълго своята свежест и ще са годни за транспорт, съхранение и експлоатация.

 

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив