МЕНЮ
КОШНИЦА

Обогатен с желязо азотен тор с действие против мъх в тревата за бързо премахване

Обогатен с желязо азотен тор с действие против мъх в тревата за бързо премахване - Торове за трева с отлична цена: 9.29 лв.
Обогатен с желязо азотен тор с действие против мъх в тревата за бързо премахване
8.39 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FFG0096

Опции

Купи
  • Разфасовка:  1 кг. 
  • Продължителост на действие: До месец  с еднократно наторяване.
  • Приложение и дозировка: Дозата за леко засегнати треви е 30 гр. на един квадратен метър, а за по-силно засегнати площи от мъхове е 40 гр. на един квадратен метър. Опаковката от 1 кг е достатъчна за наторяване на 35 кв. метра тревна площ.
  • Съдържание: Азот /19%/, Жезязо /11%/.

Търсите тор против мъх в тревата, който също така да я подхранва и да се грижи за наситен зелен цвят на листата? Онлайн магазин semenata.bg Ви препоръчва торовете на Лактофол с действие срещу мъхове за третиране на затревени пространства у нас, както от любителите-градинари, така и от професионалистите в бранша.

Основата му е съставена от азот, балансиран за поддържане на отличния цвят на тревната площ. Наличието в тора на съставката желязо пък не само подхранва тревата, но и е ефективно средство за борба с мъховете.
Ако използвате азотния обогатен и с желязо тор против мъх в тревата, за да се избавите от мъховете в райграса или в друга тревна площ, след около седмица след  наторяване ще забележите, че мъха бързо почернява.

Тревата същевременно е подхранена и израства свежа и наситено зелена. При това дори еднократното третиране с тези азотни торове има действие от месец.
Ако използвате за наторяване този тор с полезното анти мъх действие, ще видите как бързо се възстановява тревата, бързо се сгъстява и добива наситен зелен цвят. Същевременно е освободена от мъховете.

Тъй като след наторяване с този специализиран гранулиран тор, тревата развива добра листна маса, тя става и по-силна и устойчива при стресови фактори. С тези универсални торове можете да третирате както по-младите тревни площи, затревени през последните 12 месеца, така и по-стари треви, които са от няколко години. Единствено при много млада току-що засята трева не е добре да се използва преди нейното трето окосяване.

Дозата за третиране на терени, които са по-леко засегнати с този азотен тор с желязо е 30 гр. на квадратен метър. За тревни площи, в които този проблем е по-сериозен можете да увеличите дозата на 40 гр. за квадратен метър. Подходящо време за торенето на тревата и райграса е през пролетта, лятото и есента (между началото на май и началото на октомври месец). Изберете меко време за прилагане на тора.

Използването на азотния тор против мъх при засяването на тревата не е препоръчително. При затревяване най-добре е да се използват специална тор за тревни смески за бърз старт и равномерно покълване на семената. Най-добре балансирания тор за треви да се използва само след окосяване на тревната площ. Гранулите се разпръскват равномерно и най-доброто съотношение за това е на един квадратен метър да се падат около 30 грама от тора. 

С един еднокилограмов пакет тор срещу мъх може да третирате около 35 квадратни метра трева. Третирането е еднократно и действа около месец. Нужно е да напоите добре тревата след като приключите с нейното наторяване, за да се разтвори добре и да активирате бързото му действие за подхранване.

Ландшафтните дизайнери и градинарите, които се занимават професионално с тази дейност, предпочитат също торовете от този вид – азотен тор с желязо против мъх. Именно заради това те често са използвани за поддържането на ефектни публични зелени пространства, градински и паркови комплекси, хотели, луксозни резиденции, дипломатически представителства, вили и домове, заведения и кафенета.

Освободете се от мъха в тревата като след почерняването му го изваждате ръчно от засегната площ. Благодарение на този тор ще стимулирате образуването на здрав, плътен и по-устойчив на регенерация (при утъпкване) и неблагоприятни климатични условия тревен килим, без наличие на досадни мъхове.

Торове
Вид торовеГранулирани торове

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив