МЕНЮ
КОШНИЦА

Торове за иглолистни растения

Градински център онлайн Semenata Shop представя универсална вар на прах с двойно действие:..
5.97 лв.
Разфасовка: Гранулиран есенен тор за иглолистни дървета и храсти се предлага в опаковка от..
9.97 лв.
Разфасовка: Универсалният тор от Биопон, предназначен за грижата на растенията, които отгл..
9.97 лв.
Разфасовка: Този специализиран гранулиран тор за иглолистни дървета и храсти от Лактофол с..
13.79 лв.
Разфасовка: Разфасовката на гранулирания тор за иглолистни дървета и храсти е 800 гр. Пр..
9.99 лв.
Разфасовка: Минералната течна тор за иглолистни борчета и храсти се предлага в разфасовкат..
5.79 лв.
Тор за иглолистни - Туи, Тис, Бор, дървета и храстовидни растения образуващи шишарки
Най-продаван
Разфасовка: 1 кг    Продължителост на действие: до два месеца. Приложение и дозировка:..
9.97 лв.
Тор за иглолистни против покафеняване на иглите - за по-плътен зелен цвят и растеж
Най-продаван
Разфасовка: Гранулираният тор от Биопон срещу покафеняване на листенцата при иглолистните ..
9.97 лв.
Разфасовка: Гранулирана универсална тор за зеленчуци, цветя и плодве от Лактофол се предла..
14.89 лв.
Показани от 1 до 9 от 9 (1 страници)

За всички любители на иглолистните растения, представяме специализираната категория за торове на вечнозелените видове на електронен магазин Semenata Shop! Намерете подходящ продукт за торене на любимите си туи, лъжекипарис, лейландски кипарис, ела, юниперос, смърч, коледно дръвче, хвойна, бор и др.

Всички торове за иглолистни се предлагат в различни разфасовки и в различна форма. Прочетете внимателно указанията за употреба и дозиране, за да изчислите коректно необходимото количество продукт спрямо броя иглолистни растения във Вашата градина.

Някои торове за вечнозелени видове имат продължителност на действие седмица-две, а други дори 5-6 месеца. Подобен удължен период на действие имат дългодействащите гранулирани торове за иглолистни. Обикновено те се предлагат в по-големи разфасовки и необходимата доза от тора се смесва с културния субстрат и това са варианти, които се използват за основно торене.

За подхранване на субстрата на контейнери за производство на декоративни разсади са посочени също минималните дози и максималните, като информацията се дава в интервал обикновено в мерна единица гр/литър субстрат. Най-често използваната доза за нормално подхранване е минималната, а подхранване на иглолистни в по-високи дози може да се прави например при по-едри иглолистни растения като по-възрастни ели, смърчове, туи, борове, хвойни и др. иглолистни.

При подхранване на растения в саксии отново ще намерите информацията за необходимото наторяване вероятно в два варианта - леко или нормално с по-ниски дози и в по-високи дози, приложими за по-едри растения и по-бедни почвени субстрати.

За присаждане на листно-декоративни растения, които се отглеждат в отделни саксии може също да се използва по-ниската доза от тора за иглолистни, смесена в културния субстрат.

Съдържанието на хранителните елементи в подходящите торове за иглолистни се дава обикновено в проценти, за всеки конкретен химичен елемент, например: Азот Общо (N): 15%; Нитратен азот (N-NO3): 6%; Амонячен азот (N-NH4): 8%; Фосфорен пентоксид (Р205): 9%; Разтворим във вода (Р205): 7%; Калиев оксид (К20): 15%; Водоразтворим (К20): 14.0%; Магнезиев оксид (MgO); 2,0%; Водоразтворим: 1,3%; Желязо (Fe): 0.45%; Хелатирано с EDTA: 0.09%; Манган (Mn): 0.06%; Бор (В): 0.02%; Водоразтворим: 0.02%; Мед (Cu): 0,050%; Водоразтворим: 0.031%; Молибден (Mo): 0.020%; Водоразтворим: 0.014%; Цинк (Zn): 0.015%

Изключителното при торовете за иглолистни, които се освобождават постепенно се състои и в това, че те освобождават елементите си за доста продължителен период и са съобразени с изискванията на иглолистните видове. 

Специализираните торове за иглолистни дават ефикасно хранене за борове, туи, хвойни, кипариси, ели, смърчове, дори и за някои видове жив плет и листно-декоративни видове, които се нуждаят от непрекъснато подхранване в периода около 6 месеца.

Производствения процес на торовете за иглолистни подлежи на контрол върху качеството, затова обикновено потребителите са приятно изненадани, че закупувайки следваща опаковка от продукта, той отново дава идентични резултати. 

Внимание! Винаги прилагайте посочената дозировка на етикета на тора за иглолистни растения само при нефертилизиран субстрат. Приемайте я като обща препоръка за торене на повечето иглолистни и листно-декоративни растения.

Ако отглеждате растенията в среда като тунели, оранжерии или при по-специфични климатични условия (характеризиращи се с по-високи температури и много висока влажност или обратното) прилагайте с внимание при първоначална употреба.

Желателно е при първоначалната употреба да се прилага по-ниска доза от избрания тор и да се тества върху няколко от иглолистните растения. При последваща употреба на продукта вече ще имате по-точна представа за необходимата доза, с която трябва да торите, например някои по-едри или по-дребни растения.