МЕНЮ
КОШНИЦА

Сортови семена на айсберг салата Айс куин - уникално вкусен

Сортови семена на айсберг салата Айс куин - уникално вкусен - Салати и марули семена с отлична цена: 2.20 лв.
Сортови семена на айсберг салата Айс куин - уникално вкусен
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S000868

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 5 гр. (3500 - 4500 бр. семена).
  • Норма за сеитба: На един декар се засяват от 40 до 50 грама семена на салата.
  • Реколта: Салатките са готови за консумация след около 70 дни от дата на засяване на семето.
  • Период на сеитба: От 01.03 до 20.03 – пролетна сеитба, от 20.10 до 25.10 – есенна сеитба.
  • Период на разсаждане: Разсажда се, когато се формират от 2 до 3 листа. Обикновено се сее директно.
  • Схема на отглеждане: Полско производство и в оранжерии.
  • Вегетация: От 70 до 75 дена.
  • Характеристики на плода: Оформя светлозелени средни глави, с голяма плътност, листата са сочни и хрупкави, главите тежат между 200 и 220 гр. Много сладки на вкус.

От нашия онлайн магазин semenata.bg може да поръчате сортови семена на салата айсберг Айс Куйн. Този изключително вкусен сорт маруля се харакреризира с едри глави, голяма плътност и листа със светлозелен цвят, на които крайщата са леко заострени и накъдрени. Наименованието идва от италиански -  Regina dei ghiacci и означава „Кралица на ледовете“, този сорт маруля е много хрупкава, свежа и сочна.

Начинът на засяване на сортовите семена на айсберг салатата Айс Куйн е следният: за пролетно производство се сее в оранжерии, като температурата на почвата в случая трябва да бъде поне 3 градуса. Слагат се по няколко семенца – 2 или 3 и когато поникнат се разреждат, оставяйки само едно на разстояние 25 см едно от друго. Покрийте семената с много фин слой почва (около 1 см) и притиснете леко с ръка.

При положение, че имате желание да сеете направо на открито, трябва да знаете, че това става на лехи. Необходима е дълбочина около сатниметър -сантиметър и половина. Като начало се поставят на разстояние от 3 до 4 см по едно семе в лехите, а разстоянието между редовете трябва да е към 40 см.

Вегетационният период на този сорт маруля айсберг - Айс Куйн е от 70 до 75 дена, като след това може да започва брането.

Оказва се, че салатата сортова айсберг е изключително полезен зеленчук, в 100 гр. от нея има само 0,10 грама мазнини. За това често е използвана в различни видове диети. Както повечето зеленолистни зеленчуци и айсберга Айс Куйн съдържа в себе си множество витамини, например – К и В9, също и голямо количество вода.

Ние от онлайн магазин semenata.bg съветваме преди да решите да нападнете вкусната салата, приготвена с айсберговата марулка Айс Куйн, предварително да я измиете старателно под течаща вода, както и да премахнете най-външните листа. Овкусяване може да направите със зехтин. Може естествено да добавите и прясно изстискан лимонов сок, както и да поръсите с хималайска сол. Добавянето на друг вид зеленчук също е препоръчително, според вкусовте. Например добавете домат, краставица, както и друг вид салата. Не е изключено да направите експеримент и с късове пилешко месо в салата, ще се получи добре засищащо и вкусно ястие. Листата на хрупкавия зеленчук Айс Куйн могат да се използват като гарнитура за местни ястия. 

За любителите на вегетарианството, салатата айсберг е изключително добро попадение, в комбинация с различни кълнове и други здравословни съставки, не съдържащи месо.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Октомври
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Октомври, Декември, Януари
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив