МЕНЮ
КОШНИЦА

Маргарита семена

Семена за многогодишна Маргаритка ниска за добавяне в райграс и тревни смески
Най-продаван
Ливадна маргаритка е много красиво и деликатно цвете, което създава усещане за чистота и н..
3.50 лв.
Семена на бяла едра Маргарита висока до 70 см представена от Севън сийдс ООД
Най-продаван
Маргарита Гигантска или едра Бяла Маргарита висока е дълго цъфтящо нежно цвете, което се и..
3.50 лв.
Градинарски онлайн център Семената Шоп представя за своите клиенти семена на голяма бяла М..
2.99 лв.
Показани от 1 до 3 от 3 (1 страници)

Бялата маргарита е многогодишно цвете и доста студоустойчиво растение, което произхожда от Пиринеите. . Маргаритката е студоустойчива и пъпките й не загиват под снега. Тя предпочита откритите слънчеви места, но понася и лекото засенчване. Цветето има нужда от редовно поливане, но без да се преовлажнява. Нейният цъфтеж стартира през април - май до октомври.

За да цъфти продължително и обилно трябва да се премахват редовно увехналите цветчета. Тя се цени високо от всички любители и майстори градинари и ландшафтни архитекти. Перфектна е за озеленяване на обществени и частни паркове, градини, представителни цветни градини. Маргаритката се използва често за озеленяване на бензиностанции крайпътни, къщи за гости, хотелски комплекси на море и планина, луксозни частни или дипломатически резиденции и като украса за направа на букети.

Засаждане и отглеждане на Маргарити

Бялата голяма Маргаритка е перфектна за отглеждане в на открито във Вашата градина и личен двор на вилата. Може да се засади в съдове за цветя на балкони, тераси и покривни градини. На лесно се размножава, като се засее от семена сортови.Най-добрите месеци за сеитба от Март до Април. Цветето вирее най-добре на богати почви, като подходящи за тях са универсалните субстрати за цветя и разсади.

Не е добре да се задържа много вода в пръста - това не се понася добре от цветето. Старите растения образуват странични розетки, които са отличен посадъчен материал. Те се сеят рано напролет или през есента на 1 см дълбочина. Стъблата им достигат височина до 70 см. Трябва да се оставят около 30 см между отделните цветя. 

Грижи Маргаритите

Развива се добре на качествено обработени, открити терени. Тя е сравнително сухоустойчиво растение, но трябва да се полива задължително в случай, че настъпи трайно засушаване. Растежът и цъфтежът се засилват при добро подхранване. През есента, когато маргаритките прецъфтят трябва да изрежете стъблата на цветята до нивото на почвата. Така те ще се съхранят по-добре през зимния сезон.