Меню
Каталог
Филтър
Цена
лв. лв.
Марка
19
Семена
Кога се засява
122
123
124
Особености на растението
52
Цъфтеж/Беритба
83
84
85
86
Цвят на плода/цвета
97
Начин на засяване
29
58
Дълговечност
101
Място на отглеждане
105
106
Необходимост от опора
108
Нужда от поливане
110
Необходимост от светлина
113
Зимоустойчивост
115
Височина на растението
67
Предназначение на плода/цвета
117
Рейтинг
1
2
3
4
5

Копривка (Колеус) семена

Изглед:
Покажи:
Ред:
Семена на Колеус големи листа
Eдногодишно растение, високо около 40 см, разклонено, компактно с различно оцветени декоративни листа. Подходящо за бордюри, цветни лехи и саксии. ..
4,00 лв.
Eдногодишно растение, високо около 40 см, разклонено, компактно с различно оцветени декоративни листа. Подходящо за бордюри, цветни лехи и саксии. ..

Копривката е многогодишно цвете, което е от любимите растения на българските градинари. Произхожда от Азия и Африка, а ботаническото ѝ наименование е Колеус - на латински Coleus blumei.

Подходяща е за отглеждане както в сандъче на балкона, така и в градината. Градинарите я предпочитат не само заради несравнимите ѝ цветове. Отличават се над 150 вида копривка, които имат различни по големина и нюанс цветове.

Засаждане и отглеждане на Копривки

Размножаването на копривката става посредством семена и резници. Семената се засейте директно след преминаване на опасността от слани, а ако е за балконски цветя или използвате разсад може и по-рано. Откъм почва красивото цвете не е особено претенциозно, но плодородните такива, богати на хранителни вещества биха били бонус за неговия цъфтеж. Също така тя трябва да е лека и добре дренирана.

Грижи за Колеуси

Копривките са много светлолюбиви растения. Поради тази причина съветът е да им избирате най-слънчевото място в градината или на балкона. Тук обаче внимавайте да не прегреят през лятото. Ако са в саксии, не ги оставяйте на пряко слънце в най-големите жеги. Що се отнася до особеностите на поливането, съветът е - поливайте на воля.

От март до септември това действие е най-важното за жизнените функции на растението. Следете водата да е мека и топла. В случай, че пропуснете да полеете вашите копривки, то листата им ще започнат да окапват. Растенията може да се торят през периода на цъфтежа им. 

Популярни производители
Semenata.bg © 2021