МЕНЮ
КОШНИЦА

Виола семена

Семена на Виола (Теменуга) микс
Няма наличност
Градински онлайн център Semenata Shop представя семена на микс от виоли. Тва са двугодишни..
2.10 лв.
Двугодишно компактно отворено растение, образуващо много на брой, средни по размер цветя в..
5.00 лв.
За всички почитатели на интересните и грациозни цветя добавихме към нашия цветен каталог с..
2.00 лв.
Двугодишно зимоустойчиво растение с височина до 15 см, образуващо големи сини цветове. Под..
5.00 лв.
Двугодишно растение със зелени, сърцевидни и много декоративни листа. Има ранен, обилен цъ..
5.00 лв.
Кичест ароматен цвят с деликатни цветчета в пъстри багри – ако търсите цвете, което отгова..
5.00 лв.
Ако искате да създадете цветен килим в градината си с малко фантазия и жълти виоли може да..
2.10 лв.
Двугодишно каскадно растение. Цъфти в жълт цвят. Идеална за отглеждане във висящи саксии и..
1.99 лв.
Ние от онлайн магазин Semenata Shop предлагаме на Вашето внимание семена от стилно черна в..
2.10 лв.
Семена на луксозната Синя Виола (теменужка, теменуга) - Viola Swiss giants
Няма наличност
Viola Swiss giants или по-известна като виола (теменужка, теменуга и др.) е едно чудесно д..
2.10 лв.
Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 800 бр. семена) Цвят: Микс от различни цветове. ..
5.00 лв.
В резултат на усилени селекции в продължение на близо два века днес можем да се радваме на..
2.10 лв.
Искате ли да отглеждате растения, които ще доставят уникален вкус и красота на трапезата в..
4.70 лв.
Показани от 1 до 13 от 13 (1 страници)

Виолата или по-позната сред градинарите като теменужка е едногодишно тревисто растение с красиви големи цветове. Багрите му са различни, а ароматът, който цветовете излъчват - завладяващ. Неслучайно теменужката се счита за едно от най-нежните цветя, като тя е предпочитана за допълнение на подарък под формата на цвете в саксия. 
На височина виолите достигат около 25 см според вида, разбира се. Те образуват голям брой цветове, които са разположени на дълги дръжки и обикновено са леко наведени надолу. Цъфтят продължително и в огромно разнообразие от цветове - има бели, жълти, лилави, светли, тъмни, дори петнисти и кръстосани теменужки. Почти няма цвят, който да не се среща при това красиво цвете, а причината за това са многобройните селекции, които се извършват постоянно.

Теменужките са цветята на пролетта - сезонът, в който те в подем и можем да се радваме на красотата им безспир. Теменужки обаче можете да отглеждате не само през пролетта. Съществуват и късно цъфтящи сортове, които ще ви радват както в края на лятото, така и през есента. Различават се още видове виоли с малки и с големи цветове, с плътно зелени и не чак толкова листа и стъбла. С две думи - разнообрази да искате. Затова ако сте любители на тези растения, сте попаднали на правилното място. Защото ние сме се постарали да съберем разнообразие от семена на виоли, които са подходящи за отглеждане от всеки хоби градинар!

Засаждане и отглеждане на Виоли цветя за паркове и градини

Теменужките се размножават най-лесно чрез семена, а самата сеитба става през юли месец. Това се случва във влажна, добре обработена предварително почва. Растенията трябва да се поливат доста редовно, но да не се допуска нито преполиване, нито изсушаване на растенията. Може да се каже, че виолите са особено влаголюбива култура. Когато станат готови за разсаждане (обикновено това е периода септември-октомври), теменужките се преместват в постоянното място, на което ще се развиват. Засадете младите виоли в гнезда на отстояние едно от друго около 20 см. Изберете богата почва за градински цветя в нея теменужките се чувстват най-добре. Песъчливите почви не са особено подходящи за отглеждане на виоли и ако теренът ви е точно такъв, не след дълго ще разберете какво имаме предвид. 

Грижи

Както вече споменахме, виолите обичат влага - поливайте ги редовно, дори и през зимата - просто тогава разредете тази дейност. Теменужката не обича пряко слънце, поради тази причина им намерете полусенчесто местенце в двора или на балкона. Винаги премахвайте редовно преминалите цветове, за да стимолирате по-обилен цъфтеж.