МЕНЮ
КОШНИЦА

Домати професионални семена

Разфасовка / брой семена: 15 бр. (професионални семена на Биг Бийд F1 домати), 100 бр. сем..
7.35 лв.
Търсите ли семена за вкусни домати за безколово отглеждане? В „Севън Сийдс“ ООД имаме прек..
7.70 лв.
Липсва ли ви вкуса на розовите домати през зимата и пролетта? Ако лятото ви се струва дале..
7.50 лв.
Разфасовка / брой семена: 20 бр. семена, 5 гр. (1250 - 1500 бр. семена на нискорастящи дом..
4.90 лв.
От „Севън Сийдс“ ООД предлагаме завидно разнообразие от сортови семена за всеки вкус, усло..
7.70 лв.
Търсите ли сорт домати, които се отличават с голяма резистентност на заболявания, висока к..
7.20 лв.
Червени домати сорт Оптима F1 е страхотен избор за почитателите на вкусни, ароматни и сочн..
7.35 лв.
Индетерминантен, розов домат с безспорни вкусови качества. Постепенно се налага като станд..
48.00 лв.
Щипки за домати и краставици в оранжерия и в градината Ф23 мм представени от Севън Сийдс Щипки за домати и краставици в оранжерия и в градината Ф23 мм представени от Севън Сийдс
Най-продаван
Разнообразието от растения и култури в градината може да бъде впечатляващо. Прекрасните ре..
4.50 лв.
Показани от 1 до 9 от 9 (1 страници)

Семената бг представя своята специализирана категория за професионлани семена на домати. Доматите са сред най-популярните в България зеленчуци. Това е растения, което се цени високо от българския потребител и е от съществено значение за изхранването на страната. Поради тази причина ние от Semenata Shop сме се заели с не леката задача да подберем и разпространим едни от най-качествените сортове домати, предлагани на пазара в Европа. Тук ще намерите професионалните семена на домати, които са произведени в България, Испания, Нидерландия (Холандия), Япония, Китай,  Турция, Италия и др. водещи държави производителки на посевен доматен материал с високо качество.

Основно предимство на професионалните семена на домата е безспорно устойчивостта на множество заболявания. Голяма част от профи семената са на хибридни видове домати, които притежават редица устойчивости на най-често появяващите се болести – брашнеста мана, нематоди, фузариум, вертицилиум, различни видове гниене на плода и корена, всякакви некрози и петна по доматите и мн. др.

Устойчивостите на професионалния домат помагат сериозно на българските производители, като намаляват разходите по пръскане с различни видове препарати за растителна защита. Това същевременно помага и за сравнително по-чиста продукция, предлагана на пазарите на едро и дребно за зеленчуци у нас. 

В тази част на магазина ще Ви представим водещи семена професионални на розови домати с различна едрина – тип гиганти, тип биволско сърце розово, домати тип розова консерва, розови домати професионални с форма на ръгби, кръгли със или без зелен пръстен и др. В категорията ще представим и едни от най-новите професионални сортове червен домат.

В зависимост от вида на растението, тук ще предложим и редица сортове, които могат да се отглеждат безколово (детерминантни домати). Това са домати, които се самозадънват на определена височина и не стават много високи, като по този начин не се нуждаят от опора. Освен безколови професионални домати ще намерите тук и колови сортове (индетерминантни доматки). Това са сортове професионални, които имат нужда от конструкция, за да се развиват нормално. Те могат да се отглеждат на различни видове колове за домати бамбукови, на мрежи за домати или на сезали, канапи и др. видове опорни конструкции. 

Градински магазин Семената бг ще представи тук и компилация от семена професионални на различни видове консервни сортове домати. Този вид е от изключително значение за консервната промишленост в България и се цени високо от множество родни зеленчукопроизводители.

Освен стандартните сортове, ще се постараем да предложим и по-екзотични видове професионален домат – домати чери на клонка, продълговато чери, различни видове жълти домати за професионалисти, черен домат, зелен домат и др.

В категорията ще намерите сортови професионални семена на домати, които може да отглеждате на открито в градини и дворове, земеделски коопераци и земи, освен това ще представим и сортове, които са подходящи за отглеждане на закрито – в оранжерии от израелски полиетилен, парници от обикновен найлон, оранжерии, изработени от полипропилен, стъклени парници и др.

Semenata Shop ще представи още семена на ранни сортове професионални домати, късни сортове, сортове с къса и дълга вегетация, домати за целогодишно отглеждане на закрито и открито, семена на домати за хидропоника и др.