МЕНЮ
КОШНИЦА

Лимонова трева семена

Заредете се със свежест като добавите екзотичен сорт растение във вашата градина или в дом..
6.99 лв.
Показани от 1 до 1 от 1 (1 страници)

Добавихме към нашия богат онлайн каталог сортове семена на едно тропическо растение, което произхожда от Индия и което впечатлява с изключително наситен лимонов аромат -  характеристика, която се разбира и самото му име. В този раздел на онлайн магазина за дома, офиса, хотела и градината семената.BG, ще Ви представим сортове семена на отличната ароматна подправка Лимонова трева. Освен впечатляващ лимонов аромат, това растение притежава специално етерично масло, с което си печели приложение в козметичната и ароматерапевтичната индустрия, а с останалото си полезно съдържание се използва за общото благо на организма. 

А знаехте ли, че това растение е отлична защита срещу досадните комари?

Лимоновата трева представлява многогодишно тревисто растение, със здрав корен и изправени стъбла, които наподобяват бамбукови бастуни. Растението развива високи листа, в остра форма, които са разположени последователно и са багрени в светли нюанси на зеления цвят. Интересен факт, е че ако потъркате листенцата между пръстите на ръцете си, лимоновият аромат се увеличава. 

Причината за свежото цитрусово ухание на това вечнозелено тропическо растение е наличието на етеричното масло Цитронела, което се съдържа в светлозелените му листенца. То е с изключително благоприятни показатели, защото притежава антибактериални, антиоксидантни и успокояващи свойства, които оказват страхотни ползи върху организма. Помага за доброто укрепване на имунната система, действа ободряващо върху ума и тялото, облекчава кожни раздразнения, дори се препоръчва често за употреба при акне и целулит. Смята се, че при втриване в кожата, етеричното масло от лимоновата трева проявява отлично антицелулитно действие. 

Цитронелата е една от основните съставки на множество ароматизатори, свещи, парфюми и много други. Със свежия си цитрусов аромат, маслото от лимонова трева оказва релаксиращо действие и се използва често в салони и спа зони. Освен успокояваща, цитронелата е силно предпочитана и заради друго си свойство, а именно, че аромата й прогонва успешно досадните комари и други насекоми.

Лимоновата трева е растение, което доста се цени и заради цялостното си полезно съдържание, с което оказва множеството здравословни ползи върху организма. Най-лесният и приятен начин да усетите тези благоприятни ползи и да погалите сетивата си, със свеж лимонов и лек ментов аромат, е като си направите успокояващ чай от лимонова трева. Чаят се прави изключително бързо и лесно, като имате нужда само от стръковете на растението, в сушен или свеж вид. В много култури, чаят от лимонова трева е приет, като отлично билково лекарство. Смята се, че консумацията му може да подсили имунитета, като по този начин да помогне на организма да се справи със сезонни грипове и настинки. Според различни изследвания, редовната консумация на цитрусовия чай оказва благоприятно влияние върху здравето на сърцето и високият холестерол и кръвно. Подпомага правилното храносмилане и изчистването на организма. 
Чаят от лимонова трева е беден на калории, по-конкретно има нула калории, и е изключително богат на витамини, антиоксиданти, като допълнение е естествен диуретик и притежава наситен цитрусов аромат. Това го прави перфектната напитка, която може да добавите в ежедневието си, от която тялото ви може само да бъде облагодетелствано. 

Важно е да се отбележи, че въпреки множеството си полезни действия върху организма, лимоновата трева е билка, с която не трябва да се прекалява. Ако приемате прекалено високо количество на ден, това може да доведе до неприятни странични ефекти, като болки в стомаха и гадене. 

В този раздел на нашия онлайн магазин, ще откриете висококачествени сортове семена на това тропическо растение, с които ще може да си отгледате полезната и ароматна лимонова култура в домашни условия. 

Интересен факт, е че въпреки тропическите си корени, лимоновата трева не се отглежда трудно. Подходящите места, на които може да засеете семенцата на цитрусовата трева са в градинката на двора, както и в по-голяма саксия или сандъче на терасата. Препоръчително е да е по-голяма, защото при отглеждане на растението в по-малки сандъчета, то не успява да достигне до желаната височина. 

Не обича ниските температури, затова е препоръчително да се сее от средата на месец февруари до началото на месец април на закрито, докато температурите навън не достигнат достатъчно високи градуси. Подходящият момент да засеете лимоновата трева навън е когато премине опасността от падане на късни пролетни слани. Нуждае се от слънце и често поливане.