МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на чушки рибки леко люти - за сушене, мариноване и свежа консумация

Семена на чушки рибки леко люти - за сушене, мариноване и свежа консумация - Люти чушки семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена на чушки рибки леко люти - за сушене, мариноване и свежа консумация
1.79 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL134

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена:  2 гр. (300 бр. семена на чушки рибки леко люти и апетитни), 5 гр. и 50 гр.
  • Норма за сеитба: От 150 до 180 гр. за дка, при директна сеитба с 20 грама повече семена.
  • Реколта: От 3 до 4 тона от декар.
  • Период на сеитба: За средно-ранна сеитба – април, за късна – май.
  • Период на разсаждане: Май месец.
  • Схема на отглеждане: На закрити и открити пространства.
  • Вегетация: От 100 до 120 ден.
  • Характеристики на плода: Леко люти пиперки, червени в узрял вид, с форма на рибки.

Онлайн магазинът ни semenata.bg попълни асортимента си от зеленчукови продукти, добавяйки семена на чушки Рибки с приятно лют вкус. Българският популярен сорт пиперки е познат на всички с ценните си качества. Приятната лютевина, характерна за него, го прави търсен от любителите на силно пикантните вкусове, както и на хората, харесващи добавянето на лек лютив привкус към храната си.

Като български сорт, естествено, сортът е изключително търсен от редица родни производители на зеленчуци. Известен сорт е и в средите на търговци, занимаващи се с износна и вносна търговия със зеленчукови продукти. И отново, защото е български, сортът би могъл да се отгледа навсякъде в страната. На кратко, пиперките са традиционни за нашата страна и с доказано качество.

Растенията, израстващи от семенцата, се извисяват на 50 до 70 сантиметра, листната маса представлява средно-големи листенца. Сортът се характеризира с изключително висока добивност. Това е поредната причина да бъде толкова търсен.

Пиперките стигат 8 до 10 сантиметра дължина, формата оприличава рибки, което всъщност обяснява и наименованието на сорта. Приятният им външен вид се добавя и от гладкостта и лъскавината на повърхността. Пиперките преминават три вида цветово развитие. Отначало са светло-зелени, след което стават тъмно-зелени и в така наречената Ботаническа зрялост добиват оранжево-червен цвят.

Сортът е силно продуктивен. Пиперките, като цяло, визирайки всички видове, съдържат в същността си изключителни количества полезни вещества. Леко лютите рибки не правят изключение от правилото. Витаминът, който по съдържание в пиперките е в изобилие, е С. Минералните съставки също не са в излишък, а напротив.

Ако държите да разполагате с пресни леко лютиви пиперчици по дълго време, бихте могли да сеете семе в разни съдове, подходящи за целта. Бихте могли да използвате съдове за цветя, например, сандъчетата също са вариант.

Абсолютно непретенциозно растение, несъмнено ще го отгледате с лекота. Високите температури не са проблем за пиперките, те устояват на летните градуси.

При осигурени добри условия, сортът ще ви зарадва с около 3 до 4 тона от 1 дка. насаждения.

Пригответе си от 150 до 180 сантиметра, при засяване на 1 дка. земна площ. Ако изберете директното засяване, отделете още около 20-тина грама семенца. 

Леко лютивите пиперчици се хапват предимно в пресен вид. Идеално се съчетават с всякакви храни, точно защото не са толкова лютиви. Бихте могли да ползвате пиперките в разни разядки. Някой хора дори слагат от пиперките в прясната си салата. Добър начин за набавяне полезни вещества. 

Друг доста популярен вариант за ползването им е консервирането. Бихте могли да затворите пиперките в бурканчета самостоятелно, цели. Вариант е и да направите бурканчета по същия начин, с разликата, че бихте могли да ги изпечете предварително.

Опитайте да отгледате вкусните и апетитно сладки чушки от семена на не люти рибки оранжеви.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив