МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на черен домат Кримски - Noir de Crimee

Семена на черен домат Кримски - Noir de Crimee - Домати семена с отлична цена: 2.99 лв.
Семена на черен домат Кримски - Noir de Crimee
2.79 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SB0V770

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,3 гр. (70 - 90 бр. семена на черен домат Кримски Noir de Crimee има в една опаковка).
  • Норма за сеитба: От 25 до 30 грама на декар..
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: През март, април и май месец.
  • Период на разсаждане: Май и юни.
  • Схема на отглеждане: 80/40-50 см. На редове, с помощни колове, на открити пространства и в оранжерии.
  • Вегетация: Към 75 дена.
  • Характеристики на плода: Черният домат Кримски образува средно едри плодове с тегло около 170 - 180 гр. Цвета е изключително характерен - тъмно-лилав до тъмно-кафяв. Изключително вкусен, балансирано сочен и месест с приятен доматен аромат. Перфектен за прясно консумиране.

Следващото предложение на онлайн магазин semenata.bg е семена на черни домати Кримски Noir de Crimee. Един различен доматен сорт, който ще обогати зеленчуковата Ви градина. Черният домат расте нависоко, именно за това се подгответе с някаква опорна сила за стъблата му. Можете например да използвате дървени прътове, метални или бамбукови колове.

Характерното при екстравагантния сорт е най-вече цветът на плодовете, който е тъмно-кафяв до тъмно-лилав. Теглото, което достигат, е към 170 до 180 гр. Вегетацията трае около 75 дни, като готовите домати са много апетитни, сладки и леко освежаващи на вкус.

Щом сте решили да засадите черните домати Кримски в градинката си, хубаво е да знаете, че семенцата покълват в температурния диапазон от четиринадесет до шестнадесет градуса по Целзий. Подходящото време за засяване ще е през пролетта или по-точно през месеците март, април и май.  Не е нужно да поставяте семето на много дълбоко, сложете го на 0.5 сантиметра в земята. Особено важно за никненето е да поливате умерено.

Когато изваждате разсада, направете редовете на 80 сантиметра един от друг и оставете 60 сантиметра между самите разсади.

Готовите си Черни домати ще получите от юли месец до септември месец.

Noir de Crimee е изпълнен с качествени и полезни съставки. Различни по вид витамини и минерали се кръстосват в плодовете на сладкия черен домат.  Така, че за нашият организъм те носят само ползи и здравословен начин на хранене.

За запълване на декар земя със семена на Черни домати от Крим ще са Ви необходими от 25 до 30 грама семе.

Вече казахме кога да бъдат засети, а когато сте готови с поникналото семе (разсада), го извадете на открито пространство в края на пролетта и началото на лятото - май и юни месец.

Както всяко растение, така и Кримския домат се нуждае от влага, което значи да поливате редовно бъдещите плодове. Важно е и да не прекалявате с водата, за да не изгният насажденията.

Най-вкусни и полезни са доматките в прясно състояние. Можете не само да добавите аромат чрез него, но и да направите впечатляващи вкусотии.

Например ако правите сандвичи и решите да използвате този сорт, вкусът неминуемо ще ги обогати, но и самите сандвичи ще изглеждат интересни и ще заинтригуват всеки.

Странно е да видиш лилав домат, но пък точно цветът му го популяризира сред готвачите специалисти. Украсата, направена с помощта на Черния домат, няма да остане незабелязана. В основните ястия доматите може да ползвате като допълнение. За вкусово разнообразие съчетайте качествата на Кримския домат с различни зеленчуци, варива, месо, сирена или риба.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/Беритба Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧерен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив