МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пъпеш Медена роса - супер сладък и апетитно сочен

Семена на пъпеш Медена роса - супер сладък и апетитно сочен - Пъпеши семена с отлична цена: 1.30 лв.
Най-продаван
Семена на пъпеш Медена роса - супер сладък и апетитно сочен
1.89 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0084

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2 гр. (около 60 - 70 бр. семена на пъпеш Медена роса има в опаковка)
  • Норма за сеитба: От 300 до 400 грама семенца за декар.
  • Реколта: Около 2 тона от декар.
  • Период на сеитба: През април, май.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Гнездово или редово.
  • Вегетация: От 100 до 105 дена.
  • Характеристики на плода: Кръгли плодове, кората е оцветена в зелено, при събирането на плодовете. Следва около месец период на доузряване, вътрешността е сладка и сочна.

Семената.шоп ще представи доста популярен сорт пъпеши в нашата страна - семена на пъпеш Медена роса.

Известността на сорта се дължи на незабравимо вкусните пъпеши, в състава на които се крият множество здравословни вещества. Част от тях са натрият, калият, магнезият например. Познатите на всички витамини С, В6 и В12, А и Д също се включват в състава на пъпешите Медена роса.

Наложеният по пазарите Медена роса бива избиран и търсен от редица родни производители, ценящи българското производство на зеленчуци и плодове.

Вземайки предвид всички определящи качества на сорта, не пропускайте да се насладите на медените пъпеши.

Медената роса бихте могли да консумирате не единствено самостоятелно. Перфектен начин за хапване на пъпешите е в съчетание с други пресни плодове. Една плодова салата с летни плодове, ще ви донесе единствено здраве и свежест.

Друг вариант да получите от свежестта на плодовете е като правите пресни фрешове.

Доста интересна комбинация бихте могли да изпробвате, добавяйки пъпешите Медена росица към някакъв вид зелена салатена комбинация.

Ако сте взели решение да се насладите на медените пъпеши, отглеждайки ги в домашната си градина, ние бихме могли да ви насочим с някои неща.

Покриването на площ – декар се осъществява с 300 до 400 грама семенца. Така зададената норма, би Ви помогнала да определите какво количество ще е нужно за вашето избрано място.

Семенцата бихте могли да сеете в направени гнезда. При направата им, оставяйте от 150 до 160 сантиметра от едно гнездо до следващо. Във всяко едно гнездо поставяйте по 5 до 6 семенца.

Бихте могли да отгледате пъпешите и засявайки семенцата редово. При правенето на редовете, оставяйте отново от 150 до 160 сантиметра от ред до следващ. Между самите растения, спазвайте 40 до 50 сантиметра.

Тази схема на засяване е изпробвана и доказана с годините за получаване на идеални условия за развиване на бъдещите плодове. 

Поставяйте семенцата в земята на 3 до 4 сантиметра.

Периодът на вегетация на пъпешите Медена роса е от 100 до 105 дена.

Пъпешчетата се формират като плодове с кръгли форми, тежината на които стига 2 до 3 килограма. Външната обвивка или по друг начин казано – кората може да се набразди леко, или да е гладка. Цветът на кората е със светлозелен цвят при бране на пъпешчетата. Интересен факт при Медената Роса, е периодът на доузряването на плодовете. Той продължава около трийсет дена след като сте обрали продукцията.

При спазване на необходимите условия, готовите пъпешчета очаквайте да ви зарадват през летните месеци – юли, август.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив