МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Чери сорт Мила - цилиндрични и супер сладки

Семена на домати Чери сорт Мила - цилиндрични и супер сладки - Домати семена с отлична цена: 1.80 лв.
Семена на домати Чери сорт Мила - цилиндрични и супер сладки
2.20 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0313

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,2 гр. (коколо 50 бр.)
  • Норма за сеитба: Около 10 до 15 грама на декар.
  • Реколта: От 2 до 3 тона от декар .
  • Период на сеитба: Месеците април и май.
  • Период на разсаждане: Месеците май и юни.
  • Схема на отглеждане: Доматите чери Мила се отглеждат чрез подготвяне на разсад безколово на открито. Двуредова схема е 110/50 х 30-40 см. Могат да се отглеждат и колово при схема 80 - 120/ 35 - 45 см.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Черитата Мила са с много интересна форма. Леко цилиндрично - продълговати, дребни (18 - 20 гр.) с наситено червен цвят. Плодовете са изключително вкусни. Имат много нежен и месест перикарп (обвивка), съдържат голямо количество сухо вещество (тегловно около 9,6%) и много висока захарност 5,1%.

Екипът на онлайн магазин semenata.bg представя от богатия си каталог със зеленчуци, още един сорт семена на чери домати сорт Мила. Доматките са известни със своите изключително интересни форми - цилиндрично издължени и страшно сладък и нежен вкус.

Формата и наситеният червен цвят на сорта черита Мила го правят доста популярен в кулинарията. Доматките са месести и симпатични, затова широко се използват за украса на основни ястия.

Както обикновените чери доматки, сорт Мила образуват по стъблото си многобройни плодчета.

Отглеждането им е с предварително приготвен разсад, предназначени са за полско производство (въпреки, че са устойчиви на вертицилиум и тютюнева мозайка) безколово или на опорна конструкция. 

За да засеете един декар площ със семена на чери Мила, ще са Ви нужни около 15 до 20 грама. Сеенето се осъществява в периода от месец април до месец май. Разсаждането на открито, с помощта на опорни колове става от месец май до месец юни.

При разсаждане спазвайте следните дистанции – двуредова схема между първите два реда 50 см, а м/у следващите два около 110 сантиметра, между израсналите млади растения от 30 до 40 сантиметра. Разстоянията ще подпомогнат доматките да растат спокойно и да се развият максимално.

Почвата за сорт Мила, подобно на останалите сортове домати, трябва да е плодородна и да се поддържа влажна, но не и мокра. Така че поливайте редовно и умерено своите симпатични доматки.

Когато дойде време за прибиране на готовата продукция, ще бъдете приятно изненадани от количеството на доматките. Сортът чери Мила дава от 2 до 3 тона продукция от декар площ. Може да приберете доматите в период от месец септември до месец октомври.

Допълнителен плюс за малките домати Мила е, че сортът е устойчив на болести, спохождащи доматите при оформянето на плодовете им.

Вкусните дребни и продълговати доматки може да отгледате и у дома в саксии. Много удобно е да имате такъв сорт на терасата. Така винаги ще може да разнообразите трапезата си и да я украсите по различни начини.

Кулинарните шедьоври са част от приложението на доматките сорт Мила. Самата и форма и многобройния плод на черито предразполагат професионалните готвачи да използват именно малките доматки.

Освен за салати и прясна консумация, дори без всякаква намеса от подправки или други зеленчуци, черитата Мила се използват в приготвянето на зимнини – буркани, консерви. Правенето на доматено пюре, различни сосове и сокове е много просто и дори приятно, когато имате такива интересни домати.

Не се колебайте, а поръчайте семена на екстравагантния сорт Мила още сега от онлайн магазин semenata.bg. 

Семена
Кога се засяваАприл, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаСептември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване
Устойчивост на болестиВертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив