МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от домати Ръгби F1 - розов високодобивен сорт за оранжерия и открито

Семена на домати Ръгби F1 цена: 5.40 лв.
Най-продаван
Семена от домати Ръгби F1 - розов високодобивен сорт за оранжерия и открито
6.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0250

Опции

Купи

Розов Домат Ръгби F1 е сорт домат, който искате да отглеждате в градината си ако търсите високодобивен, сочен и устойчив на болести български сорт домати със страхотен вкус. Свържете се с нас сега и направете поръчка за сортови семена от домати Ръгби F1, за да се възползвате от качествата му през предстоящия сезон. 

Този сорт розов домат получава името си от формата на плодовете – те наподобяват формата на топка за ръгби – издължена елипсовидна, с розов цвят на зрелите домати. Плодовете са твърди, с гладка повърхност, което ги прави подходящи за транспортиране и по-продължително съхранение в сравнение с по-меките сортове домати. На големина, доматите достигат до около 200гр. 

Ръгби F1 е ранен сорт хибриден розов домат, но с успех може да се отглежда и за късен добив на домати. Ранното производство се получава чрез отглеждане в оранжерии, а за късна реколта, разсадът на Ръгби F1 се засажда в градината (на открито). 

Според тип растеж, сортът е индетерминантен, което означава, че растенията продължават да нарастват на височина. Именно затова този сорт розов домат се отглеждат като се прикрепят към колове за допълнителна опора. 

Кога е най-подходящото време за засяване на семената и производство на разсад? Сортовите семена на Ръгби F1 се засяват в края на зимата – ранна пролет. Идеалните месеци за засяване са февруари – март. 

Как се подготвя разсад от българските сортови семена за розовия домат? Подгответе малки саксийки с подходяща пръст за отглеждане на млади растения. Засейте семената и ги поставете на закрито и светло място, защитени от отрицателни температури. С редовно поливане и обгрижване, младите растения ще са готови за засаждане през късна пролет. Най-подходящите месеци за засаждане на разсада на Ръгби F1 на открито са месеците април – май преди началото на горещините. 

Реколта – Още в началото на летните месеци може да очаквате първия добив от тези уникални розови домати – през юни. Най-обилното доматопроизводство се получава през юли и август в разгара на лятото. При добро фермерско производство и добра година може да очаквате около 9-10 тона добив домати от декар. 

Устойчивост на заболявания – освен невероятните си вкусови качества, този сорт български розов домат ще ви спечели и с устойчивостта на растенията към болести. При подходящи условия и грижа, растенията растат здрави и силни и ще ви спестят главоболията от третиране на заболявания, като често срещаната болест тютюнева мозайка, вертицилиум, фузариум и други. 

Допълнителни препоръки при отглеждане – Ръгби F1 ще ви дари с още по-голям добив при редовно подхранване със специализирани торове, селекция от които можем да ви предложим в Semenata bg. 

Приложение – розовите домати са известни със страхотните си вкусови качества. Българският хибриден сорт Ръгби F1 напълно ще задоволи очакванията ви за сочни, сладки и изкушаващо ароматни домати. Приложението им в кулинарията е много разнообразно. Розовите домати са перфектни за консумация в прясно състояние, например в салати. Сосовете и ястията приготвени с плодовете на Ръгби F1 бързо ще се превърнат в любимите ви специалитети. Доматите от този хибриден сорт с успех се използват и за консервиране. 

Колко семена ще получите в различните опаковки Ръгби F1? – За да се ориентирате за броя семена имайте предвид, че 1 гр. се съдържат около 300 броя

Разфасовки: 50 бр. семена, 250 бр. семена, 1000 бр. семена и 2500 бр. семена

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаРозов
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив