МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Биволско сърце червено от Франчи

Семена на домати Биволско сърце червено от Франчи - Домати семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на домати Биволско сърце червено от Франчи
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S010624

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 300 - 350 бр. семена на домати биволско сърце от Франчи има в една опаковка).
  • Норма за сеитба: От 25 до 40 грама на декар.
  • Реколта:-
  • Период на сеитба: Ранна сеитба - 20.01 - 25.02, средна - март, късна - 25.04 - 10.01.
  • Период на разсаждане: Началото на месец април.
  • Схема на отглеждане: Сортът се отглежда колово едноредово при схема 80-120/35-45 см. Отлични резултати при открито и закрито в полиетиленова оранжерия.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Биволското сърце на Франчи образува едри плодове със характерната сърцевидна форма. Имат месеста вътрешност, лека сочност, много вкусни и ароматни. Основно предимство пред другите подобни сортове е, че съдържа малко семена, а това го прави ценен за прясна консумация и консервиране.

Онлайн магазин semenata.bg с огромно удоволствие предоставя възможността на всички, занимаващи се със зеленчукопроизводство, да поръчат семена на домати биволско сърце на Франчи - Cuor Di Bue. Популярни с качествения продукт, който получавате, доматите от типа на червено сърце се гледат за средно-ранен добив.

Размерите на Cuor Di Bue достигат завидни размери. Те са големи, сочността им е удивителна, а липсата на голям брой семки е само в техен плюс.

Стъблата, на които растат тези апетитни домати с формата на сърце, се издигат нависоко, затова използването на примерно дървени прътове ще бъде наложително.

Огромните плодове, образуващи се при правилно отглеждане на сорта, са със забележително месеста структура. Плътността им провокира ползването на Cuor Di Bue за консервиране. Естествено пресни, току що накъсани от градината доматите от типа Биволско сърце ще доставят най-голямо удоволствие на всеки.

Любителите на доматените ястия и свежите пролетни салати могат да бъдат спокойни, вече имат възможност да поръчат семената директно от онлайн магазин semenata.bg.

Наситеният червен прелестен цвят не е единственият привличащ внимание в домата. Формата му впечатлява също толкова, а вкусът му без съмнение ще Ви накара да го запомните.

Когато решите да направите салата с такъв домат, няма да има нужда дори от подправка, може просто да го нарежете и да го хапнете.

Освен салати, сочността на Cuor Di Bue го нарежда напред в класациите за домати, ползвани за направа на зимнини. Консерви, сок и разнообразни сосове са част от нещата, които може да измислите.

Едва ли има човек, който да не обича традиционната българска лютеница. С доматите от сърцевидния сорт, за които говорим няма да имате проблем с качеството.

Можем да зарадваме и любителите на здравословните храни, както и хората, които поради една или друга причина са отказали да консумират месо. Доматите Cuor Di Bue са идеални за целта. Подходящи са при разнообразни хранителни и здравословни диети.

Ако сме успели да Ви заинтригуваме с нашето предложение за семена, можем да Ви насочим и с няколко съвета за отглеждането на невероятните сърцевидни домати.

Например полезна информация може да е количеството, което ще трябва да използвате при сеене на семена на един декар площ, семената са в много малък грамаж - от 25 до 40 грама.

Периодът за сеитба също е важен, както при всички семена. За да се радвате на вкусните зеленчуци рано, засявайте към двадесети януари до към двадесет и пети февруари. За среден период на добив - семената поставете за поникване през месец март. А за късно плододаване от двадесет и пети април до десети май.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив