МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати безколови консервни Рома за хубави пюрета и сокове

Семена на домати безколови консервни Рома за хубави пюрета и сокове - Домати семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на домати безколови консервни Рома за хубави пюрета и сокове
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S010652

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1,5 гр. (375 - 450 бр. семена)
  • Норма за сеитба: От 30 до 40 грама на декар (разсадно).
  • Реколта: От 6 до 7 тона от декар.
  • Период на сеитба: През месеците януари и февруари до април.
  • Период на разсаждане: След края на месец март, на открито след преминаване на опасността от падане на слани.
  • Схема на отглеждане: На редове безколово при схема 120/40-20 см.
  • Вегетация: около 110 дни.
  • Характеристики на плода: Средно едри домати 80 - 120 гр. в ярки червени цветове с малко семки отличен избор за консерви.

Онлайн магазин semenata.bg предлага на клиентите си да се запознаят с още един световноизвестен сорт, поръчвайки онлайн семена на домати безколови консервни Рома за получаване на продукция за консервиране и преработване. Семена на доматки Рома – сорт, който се отглежда без помощта на опорни колове вече част и от нашия голям каталог.

Доматите от този сорт се славят с това, че не съдържат много семки – месести са. Имат продълговата форма на плодовете и силен доматен аромат.

Всъщност при отглеждането си консервни домати Рома няма нужда от опора, понеже стъблата им са сравнително ниски, достигат около 40 сантиметра. В някои случаи можете да засеете семената дори в по-големи съдове за цветя. Така ще Ви е удобно да разполагате с вкусните домати по всяко време.

Като споменахме за месестата им структура, може да предположите за какво се използват предимно – за направа на консерви, буркани, различни сосове. Сокът, който отделят безколови домати Рома, не е като при другите сочни и по-воднисти сортове, а са изключително сладки и нямат много семки, което ги прави идеални за приготвяне на лютеница и гъсти пюрета.

Може би един от най-големите плюсове при сорт консервни Рома е голямата производителност, плодовете, които ще получите ще Ви зарадват с количеството си. От декар засадени домати, Вие ще може да добиете между 6 до 7 тона плодове.

Най-рано може да засеете семената на домати безколови консервни Рома през месеците януари и февруари. При тях обаче трябва да сте наясно, че изискват малко по-високи температури на поникване – от осемнадесет до двадесет и два градуса по Целзий.

И задължително изчакайте да минат сланите, за да ги изнесете за разсаждане на открито. Най-добре направете това в началото на месец април, когато имаме постоянни положителни температури на въздуха (следете прогнозата за времето).

По препоръка за този сорт оставете на младите растения на постоянните им площи разстояния между 30 до 40 сантиметра. А самите редове също направете с разстояния от 50 до 60 сантиметра. Така спазено, това пространство ще осигури място за развитие.

Имайки предвид, че някога хората са приемали доматите като цветя (декоративни растения) и не са знаели за вкусовите им качества, засаждането на няколко растения, ще Ви върне назад във времето. Опитайте да засеете семена на безколови домати Рома в цветната част на градината си, аранжирани до декоративният пипер и брасика. Разбира се, освен красотата, Вие ще имате винаги "под ръка" сладки домати.

Ще можете да хапвате зеленчуците на салати. Ще имате възможността да подготвите зимнина, традиционни консерви. Всеки знае, че през лятото няма трапеза без доматена салата. Дали тя ще бъде домати с пресен или стар лук, или пък със сирене, дали ще е в съчетание с краставички, пиперки, авокадо или други. Няма значение по какъв начин ще решите да консумирате сорт Рома, макар,че е от консервните сортове, можете да го използвате за направа на салата.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДетерминантен вид (нискорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив