МЕНЮ
КОШНИЦА

Засенчваща мрежа

Слънчевата светлина е сред най-важните условия за растеж на всяко растение, но както с вси..
0.91 лв.
Съществуват редица обстоятелства, при които е нужно да се използва средство с много висока..
2.08 лв.
Когато ви е нужна много ефективна защита от слънцето, на помощ идва универсална засенчваща..
1.75 лв.
Показани от 1 до 3 от 3 (1 страници)

Онлайн магазин Semenata Shop представя за своите клиенти специална категория, в която ще намерите един изключително важен продукт – засенчваща мрежа за оранжерия и дом.

Засенчващата мрежа е плетка от полиетиленови влакна, притежаващи UV защита. Нейната функция е да засенчи дадено място с различна интензивност. Това се цени високо особено при отглеждане на различни видове зеленчуци или декоративни растения, които страдат при по-високи температури и силна светлина.

Ще Ви представим засенчващи мрежи с различен процент засенчване – вижте нашите мрежи за засенчване 35 %, 40%, 45%, 70%, 80%, 75%, 90%, 95% и повече. Освен с различен процент засенчващата мрежа се предлага и в различни цветове – ще намерите предложения за бяла мрежа, зелена, кафява, кремава, черна, червена, синя, лилава и др.

Засенчващите мрежи се използват активно от всички производители на домати розови, краставици дългоплодни или късоплодни, корнишони, различни сортове пипер тип Куртовска капия, камби, люти чушки, различни сортове фасул, бакла и др.

Мрежата за засенчване се цени и използва на закрито в оранжерии от израелски полиетилен, от различни видове парници от стъкло или поликарбонат. Отлична ефективност има при засенчване на земеделски култури, които се отглеждат на открито. 

Засенчващи мрежи се прилагат при отглеждане на малини, различни сортове едри и дребни горски ягоди, при френско грозде, арония, боровинки и др. видове храсти плодни. Особено важна е при отглеждане на млади фиданки – ябълки, круши, череша и др.

Особено важно е използването на мрежи засенчващи при отглеждане на разсади, засяти от сортови семена, разсади от домат, краставица, пипер, при създаване на резници или отводки от лози, жив плет и др.

Освен при зеленчукопроизводството и отглеждането на културни растения, мрежата засенчваща намира приложение и при отглеждането на декоративни растения на открито и закрито. Продукта се цени високо при оглеждане на разсади от цветя, каскадни сезонни мушката и сакъзчета, всякакви видове многогодишни храсти, вечнозелени и листопадни дървета, тропически и др. видове цветя и растения.

Мрежите за засенчване се прилагат не рядко и в строителството. С  тях се засенчват строителни площадки, не рядко се засенчва новоизлят бетон през летните месеци или различни видове чувствителни на високи температури конструкиции. Със засенчващата мрежа може да се огради и строителната площ за да се намали видимостта или праха от строителните дейности.

Градински център Semenata bg предлага засенчваща мрежа с различни ширини, като предлагаме и отрязани по размер на клиента парчета на разумни цени. Всички засенчващи мрежи могат да бъдат доставени с куриер на адрес или до офис на куриера в София, Пловдив, Хасково, Асеновград, Шумен, Ямбол, Варна, Бургас, Петрич, Сандански, Благоевград, Пазарджик, Козлодуй и др.